Ter Leede JO10-1 Hattrick Day op de Roodemolen

Ter Leede JO10-1 – FC Oegstgeest JO10-1 eindstand 14-4

De tweede competitiewedstrijd was tegen de Fusie Club Oegstgeest. Een combinatie van Uithoudingsvermogen Door Oefening (UDO) en het daarnaast gelegen vv Oegstgeest in een nieuw marineblauwe outfit. Dit team had in de voorbereiding de nodige zandkorrels gestrooid in de Ter Leede voetbalmachine.

Vanaf de aftrap de eerste kans voor Ter Leede en een minuut later was het al raak. Job deed de bal op aangeven van Sam in het net verdwijnen,1-0. Het natte gras en de gladde bal zorgden voor de 2-0. Het afstandsschot van Thymen verdween pardoes via de benen van de keeper. Hierna herpakten de bezoekers zich. Tijs voorkwam de aansluitingstreffer door de bal van de lijn weg te koppen. Maar 1 minuut later was de Fusie Club terug in de wedstrijd. Net voor de time out was het schot in de verre hoek Ter Leede keeper Mats te machtig, 2-1. Na de hervatting waren de eerste pogingen van Ter Leede vruchteloos. Maar Floris wist de ban te breken door driemaal te scoren, 5-1. Als invaller wist hij in 5 minuten een onvervalste hattrick te scoren. Voor de rust werd de wedstrijd al beslist door Job, 6-1. Bij zijn even zoveelste poging was het eindelijk raak, ruststand 6-1.

Keeper FC Oegstgeest

Voor de start van de tweede helft moest er even gewacht worden op de Oegstgeester keeper. Hij had zijn natte outfit vervangen en betrad het veld onder luid applaus. Maar dat mocht niet baten. Liggend op het gras wist Ter Leede spits Floris de bal nog het laatste zetje te geven, 7-1.  Toen Chris, als invaller wist hij in 2 minuten ook een hattrick te scoren. Zijn combinatievoetbal met middenvelder Sam leek niet te stoppen, 10-1. Ook Oegstgeest wist de achterstand wat draaglijker te maken, 10-2. Waarna de koning van de assists (7x) Sam ook eindelijk zelf wist te scoren, 11-2. Hattrick voor Job 12-2. Na de laatste time out liet Ter Leede de teugels vieren en met doelpunten van Floris en Chris werd de eindstand bepaald op 14-4.

Drie ongrijpbare spitsen resulteerden in maar liefst 3 hattricks. Bij spits Job stond het vizier niet scherp. Pas na 36 minuten was zijn drietal vol. Invaller Floris had maar 5 minuten nodig terwijl voor Chris koud in het veld 2 minuten speeltijd voldoende waren.  Na een puntje in een uitwedstrijd nu een overtuigende 3 punter en een doelsaldo waar zelfs Willem II jaloers op is. Aanval top……nu nog wel verdedigen.