Ter Leede JO11-1 zegeviert op de bouwput van SJC

SJC JO11-1 – Ter Leede JO11-1 eindstand 1-7

Voor de vijfde bekerronde moest Ter Leede op bezoek bij voetbalvereniging Sint Jeroen’s Club (SJC). Hun gemeentelijk sportpark is ondertussen veranderd in de grootste bouwput van Noordwijk. De nieuwbouw is opgeschort vanwege stikstof maar de sloop was al succesvol afgerond. De velden lagen er volgens de expert van Renovate Interior wel goed bij. Ter Leede zette de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal vast op eigen helft. Het SJC doel stond onder zware druk. Na een foutje achterin mocht spits Thymen de bezoekers op voorsprong zetten, 0-1 voor Ter Leede in de 8e minuut. Ook Ter Leede’s linkerspits Job liet zich gelden. Maar zijn vizier stond de gehele wedstrijd niet scherp. Hij raakte lat, meerdere keren de paal en vooral de keeper. Door al dit onfortuin kwam SJC zelfs bijna langszij. Maar Ter Leede keeper Jelle hield zijn doel schoon. Na 20 minuten was daar de bevrijdende tweede treffer voor Ter Leede. Een onzelfzuchtige Job passte op de vrijstaande Chris, 0-2. Ook invaller Dawid Lewandowski liet zich gelden 0-3 en Sam bepaalde de ruststand op 0-4.

Na rust waren de eerste minuten voor SJC. Ze scoorde prompt de eretreffer 1-4. Ter Leede aan de andere kant werd tot tweemaal toe gestopt door de keeper. Hij moest wel een corner toestaan. Die spatte uiteen op de paal waarna Sam in de rebound wel het net deed bollen. 1-5. Een minuut later een vergelijkbare situatie, 1-6, Sam. Thymen scoorde zijn tweede doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 1-7.

Met deze overwinning zorgden de verdedigers Mats, Tijs, en Ravi ervoor dat Ter Leede zich in de middenmoot nestelde. Hun harde werken resulteerde zelfs in een doelsaldo van 0. Wie had dat nog gedacht na de dramatische start in de beker tegen Quick Boys uit.