Ter Leede JO9-1 – RCL JO9-1 Tegenstander gaf zich niet gewonnen

Voor de tweede ontmoeting in de 1ste klasse kwam Racing Club Leiderdorp (RCL) JO9-1 op bezoek op sportpark de Roodemolen.  In de vorige ontmoeting was een 4-0 ruststand niet voldoende gebleken voor de overwinning. De eerste grote kans was ook voor de bezoekers. Linkerspits Tarik kon alleen op het Ter Leede doel afstormen. Zijn schot was echter te gehaast en vloog voorlangs het doel. Bij de eerste goede mogelijkheid van Ter Leede spatte de bal uiteen op de paal.  Na 9 minuten de voorsprong van Ter Leede. Middenvelder Tijn lanceerde Nick die zijn derde poging onhoudbaar in het doel schoot, 1-0. Nog geen minuut later was het Tijn die de keeper verschalkte met een afstandschot, 2-0. Terwijl Daan in de 11de minuut ook wist te scoren, 3-0. 3 Doelpunten van Ter Leede in 3 minuten speeltijd. Toch was de weerstand van RCL niet gebroken. Zij bleven goed combineren en vonden het net in de 14de minuut 3-1. Het gat werd zelfs verkleind tot 1 doelpunt door een eigen doelpunt van de centrale verdediger van Ter Leede Sam, ruststand 3-2.

De tweede helft was 4 minuten oud als Nick zijn directe tegenstander het nakijken gaf en de voorsprong weer tot 2 doelpunten verdubbelde, 4-2. RCL vocht zich echter terug in de wedstrijd en scoorde de aansluitingstreffer in de 28ste minuut van de wedstrijd, 4-3. Het was Ter Leede spits Jason die de wedstrijd dan eindelijk besliste. Hij strafte de verkeerde spelhervatting van de RCL keeper genadeloos af en scoorde de 5-3. Nick maakte zijn hattrick vol in de 31ste minuut op een pass van Daan, 6-3. Hierna werd RCL spits Aybars in de mangel genomen in het strafschopgebied door een onfortuinlijke Lars. De toegekende penalty werd het doel uitgekeken door Ter Leede keeper Bouwe, waarna in de allerlaatste minuut de eindstand werd bepaald op 7-3 door Nick. De assist was van invaller Mats.

Na het goede spel van vorige week tegen de koploper was de batterij voor de wedstrijd RCL nog niet helemaal opgeladen. Hoofdcoach Nino was zelfs genoodzaakt om in te grijpen door in de tweede helft het moegestreden middenveld te versterken met verse kracht Mats. Man of the Match is Jason. Zijn batterij was vol en hij blijft dan ook altijd hard voor zijn team werken. Ter Leede versterkte zijn greep op de 2de plek van de competitie door zijn doelsaldo te verbeteren met maar liefst +4. Maar later bleek dat koploper Rijnsburgse Boys korte metten had gemaakt van UVS, 14-2.