Ter Leede JO10-1 – Rijnsburgse Boys JO10-1 (7-5) Ter Leede op tandvlees door in de beker

Voor de topper in de beker  kwam Rijnsburgse Boys op bezoek naar sportpark de Roodemolen. In de vorige ontmoeting werden de Uien nog gepeld tot zilveruitjes. Voor dit seizoen had Rijnsburgse Boys zich versterkt in de aanval en wisten ze uitblinker keeper Marc te behouden. Het team was dit seizoen nog ongeslagen en liet meteen vanaf het eerste fluitsignaal zien met wat voor bedoelingen ze waren afgereisd naar Sassenheim. Onder luide aanmoediging van de technische staf trokken ze overtuigend ten aanval. Maar in de omschakeling door Tijs verdween de bal pardoes in het Rijnsburgse doel, 1-0. Het was Sam die de bal onberispelijk onder de uitkomende doelman doorschoof. Het tweede doelpunt was een echte “Tikkie terug, Jaap” en in de 12 minuut was het weer Sam die van dichtbij kon inschieten uit de corner, 3-0. Na de timeout leek de weerstand van de bezoekers definitief gebroken als Floris vanaf de middenlijn uithaalt voor de 4-0. Maar niets was minder waar. RBB herpakte zich en het was RBB Nick die zijn team bij de hand nam en de 4-1 onberispelijk binnenschoot. Binnen de minuut was de achterstand teruggebracht tot 4-2. Voor de rust werd deze verder verkleind tot een overbrugbare 4-3 ruststand.

Na rust was er bij beide teams veel inzet en strijd. Hierbij werden zij luidkeels ondersteund door het in grote aantallen aanwezige publiek. De lat boven RBB keeper Marc hield ze in de wedstrijd. In de 32e minuut dan toch de treffer voor Ter Leede door topscorer Job, 5-3. RBB liet zich echter niet van de wijs brengen want in dezelfde minuut scoorden ze de 5-4 door de benen van de uitkomende Ter Leede keeper Chris.  De spelhervatting na de laatste time-out belandde pardoes in de voeten van Job. Die wist wel raad met dit kado, 6-4. De Uien vochten zich terug naar 6-5 en met nog 8 minuten zuivere speeltijd gingen ze vol voor de 3 punten. Alleen een overwinning was genoeg voor een vervolg in het bekertoernooi. Ter Leede met Mats en Thymen voorop probeerde de wedstrijd aan de andere kant op slot te gooien. Dit lukte en uiteindelijk was het Floris die de uitslag bepaalde op 7-5.

Na een flitsende start tegen Foreholte werd op het tandvlees de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. Nu maar hopen op een gunstige loting. Dus geen poule des doods zoals PSV in de Champions league maar liever een regionale grootmacht uit de bollenstreek.