Ter Leede JO9-1 – UVS JO9-1 Ter Leede ging diep

Voor de 11de speelronde kwam de Leidse vereniging “Uit Vriendschap Saâm” (UVS) op bezoek op sportpark de Roodemolen. De vorige ontmoeting was een bloedstollende wedstrijd die nipt werd gewonnen door Ter Leede. Deze keer begon de thuisclub voortvarender en wist in de 2 minuut al een grote kans af te dwingen. Jason zette scherp voor maar Nick wist de bal niet de goede richting te geven. 2 Minuten later was het wel raak. Sam onderschepte en zijn schot gaf de bal wel de goede richting. De UVS keeper kon pareren maar de rebound caramboleerde via het lichaam van Jason pardoes in het net, 1-0 voor Ter Leede in de 4de minuut. De Ter Leede spitsen hadden de mogelijkheden om binnen de 10de minuut de wedstrijd al voortijdig te beslissen. Maar het lobje van Nick was een makkelijke prooi en Jason wist voor een leeg doel het net niet te vinden. Ook het harde afstandsschot van Lars kon door de UVS keeper worden gestopt. De krachtsverhouding in de eerste helft was een afspiegeling van stand op de ranglijst alleen vergat Ter Leede om te scoren.

In de tweede helft had de UVS trainer zijn aanvalsplan aangepast. Extra aanvallers op de flanken moesten er voor zorgen dat de wedstrijd in Leids voordeel zou kantelen. Ondanks deze aanvallende tactiek waren de eerste kansen voor Ter Leede. De UVS keeper wist alle doelpogingen te verwerken tot corners. Bij de tweede corner verdween de bal echter via de rug van Tijn in het doel, 2-0 in de 25ste minuut van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft kon Mats dan de wedstrijd helemaal op slot kunnen gooien maar zijn inzet strandde op de paal. Dan wist UVS de flankaanvallers in het spel te betrekken. De rechterspits zette goed door en zijn voorzet werd onhoudbaar in de touwen gewerkt, 2-1 in de 32ste minuut. Deze aansluitingstreffer gaf de bezoekers uit Leiden weer moed terwijl bij Ter Leede ook nog eens de topscorer het veld moest verlaten vanwege een akelige knieblessure. Een tweede Leidse treffer hing in de lucht. Maar de centrale verdediger van Ter Leede Sam onderschepte weer eens de bal en lanceerde de aalvlugge Mats. Op snelheid passeerde hij zijn tegenstander en gaf de UVS keeper geen kans. Nog geen minuut na de aansluitingstreffer was de voorsprong weer vergroot tot 2 doelpunten, 3-1. UVS gaf zich echter nog steeds niet gewonnen. Vrij voor het doel vonden de twee vrijstaande aanvallers Ter Leede keeper Bouwe op hun weg. Waarna invaller Jason de wedstrijd besliste in de allerlaatste minuut van de wedstrijd na een assist van Lars, eindstand 4-1.

Ook in de tweede wedstrijd tegen UVS moest Ter Leede weer diep gaan voor de overwinning. Niet alleen de topscorer viel geblesseerd uit maar ook Tijn liep tegen het einde van de wedstrijd op zijn tandvlees. Maar keeper Bouwe hielp zijn team er door heen en hij is dus Man of the Match. Volgende week geen voetbal maar wel Springen Nondeju