Ter Leede Voetbal League speelronde 2

Afgelopen zaterdag de 2e ronde van de Ter Leede League.  Al voor half tien waren de 1e spelers op een frisse Roodemolen te vinden. Deze keer was het makkelijker voor iedereen om zijn team te vinden.  De meeste teams wisten dan ook ruim op tijd elkaar te vinden om de laatste tactische besprekingen te houden en nog beter op elkaar ingespeeld te raken.

Over het algemeen waren de teams deze ronde goed aan elkaar gewaagd en dat heeft weer een paar mooie en spannende wedstrijdjes opgeleverd. Hieronder een kort verslag van de verschillende leagues.

Nations League

Nederland was gebrand op een revanche en hoe mooier om dan dit te doen tegen de Duitsers. De wedstrijd zal vol met strijd en veel goals over en weer. Het was uiteindelijk Nederland dat met de winst van het veld stapte, 5-3.

De andere wedstrijd in deze poule was lang erg spannend.  De Fransen en Spanjaarden waren zeer aan elkaar gewaagd. Vanaf de 3e kwart was er een tactische omwisseling en hierdoor namen de Fransen een grote voorsprong.  De uitslag was uiteindelijk 10-2.

Champions league

De wedstrijd PSG tegen Bayern was bij rust nog zeer spannend met kansen voor beide partijen. De limonade werd bij 0-0 snel opgedronken voor de 2e helft.  Het was duidelijk dat de limonade PSG goed had gesmaakt met een snelle goal. Het was Bayern dat op zoek ging naar de gelijkmaker maar de Fransen wisten hiervan gebruik te maken met een aantal goede goals.  De uitslag werd 6-0.  De Haantjes denken nu al winnaar te zijn van de league maar is dit niet te vroeg?

Liverpool was gebrand om een beter resultaat neer te zetten dan vorige week. Ondanks een voorsprong van Barcelona was het 3-1 bij rust in het voordeel van de Engelsen.  Deze gingen de 2e helft in hetzelfde tempo door en maakte snel een goal na rust. Hierna was het Barcelona dat de rug rechtte en dacht met een 4-4 eindstand van het veld te stappen. Een fantastische aanval maakte hieraan een einde 5-4 voor Liverpool.

Eredivisie I

Deze wedstrijd werd aangemerkt als het kampioenschap van de boeren.  De beide coaches waren geen onbekende van elkaar dus voldoende ingrediënten voor een mooie pot. De Groningers kwamen via een mooie aanval op voorsprong tegen PSV.  De voorsprong was bij rust zelfs 3-1 in het voordeel van de FC.  In de rust werden de nodige omzettingen gedaan bij PSV. De scherpte was terug en dat werd beloond met een 3-3 tussenstand. Ondanks een beleg van Groningen wist er niemand meer te scoren.

De wedstrijd tussen Vitesse en AZ was lang een gelijk opgaande wedstrijd met diverse kansen van Vitesse en vlijmscherpe counters van AZ. Helaas leverde de counters geen goal op voor AZ en daarvan wist Vitesse met 2 snelle goals te profiteren. Het spelbeeld was na rust totaal anders met een dominerend Vitesse. In de slotfase wist AZ zich te herpakken en maakte nog een eretreffer. De uitslag was 8-1.  De coach van Vitesse gelooft nog steeds in het kampioenschap en dat zou een unicum zijn voor de club.

Eredivisie II

De wedstrijden tussen Ajax en Utrecht staan altijd garant voor spektakel. De spanning was enorm waarbij Ajax zich continu van een achterstand knap terugvocht.  In de 3e kwart was toch het verzet gebroken en liep een sterk Utrecht uit naar 5-2 winst.  Of deze winst nog voor Utrecht kan worden behouden moet blijken uit een tuchtzaak. In deze zaak moet Utrecht zich verantwoorden voor het laten meespelen van niet-contractspelers.  Dit is niet toegestaan dus wordt vervolgd.

Heerenveen had tegen Feyenoord veel kansen om op voorsprong te komen maar met goed verdedigen bleef het lang 0-0.  Uiteindelijk was het Feyenoord dat met een tweede winst aan de leiding gaat in deze poule.  Het werd 3-1. Toch was iedereen uiteindelijk winnaar met dank aan een lekkere traktatie van Heerenveen speler Siem!

Wij merken dat de meeste spelers en coaches heel goed weten wat de stand is van de teams maar dan toch voor alle volgers de standen.

Wij willen benadrukken dat het helaas niet is toegestaan om als ouder of grootouder op ons sportpark te komen kijken.  De spelers worden opgewacht door de begeleiders een kwartier voor de start en dan naar het veld gebracht. De wedstrijdjes duren een uurtje.

Als uw zoon of dochter helaas verhinderd is om te spelen dan graag even een bericht naar de begeleider of anders naar Wytse of Martin.  Wij kunnen dan eventueel zorgen dat teams voldoende spelers hebben.

Volgende week weer een ronde in de leagues en wie weet dat Sinterklaas vanaf zijn thuiswerkplek nog wat kan regelen.