Ter Leede VR2: IJselstein blijkt geen favoriete reisbestemming

Zaterdag 25 september 12.00 uur:

Kom aan boord, kom aan boord, we gaan vertrekken…. Een heerlijk gevoel, we mogen en kunnen we op reis! Ruim 300 dagen geleden reisden we voor het laatst, toen was Sporting ‘70 in Utrecht onze bestemming. Onze eerste bestemming op onze reis die seizoen 2021-2022 heet werd IJsselstein. IJFC Vrouwen 1 was onze tegenstander. Een grote onbekende…. IJFC als vereniging niet, daar zijn we vaker geweest, maar wel het Vrouwen 1 team dat IJFC op dit moment binnen de lijnen heeft staan. Vanuit de top van de zondag hoofdklasse als VV Maarssen, de stap naar de zaterdag 1e klasse gemaakt bij IJFC… in het korte seizoen 2020-2021 lieten ze al zien titelkandidaat nummer 1 te zijn. Ter Leede Vrouwen 2 kon haar borst natmaken… Een mooi meetmoment, want waar staat Ter Leede Vrouwen 2 nu eigenlijk??? Een bijzondere voorbereidingsperiode achter ons gelaten met hoge heuvels en diepe dalen… na de 0-6 bekerafstraffing tegen topklasser Rijnvogels Vrouwen 1 werd er ingezet op onze eigen voetbalvisie, een spel waarin de meiden van Vrouwen 2 zich prettig voelen. Tegen hoofdklasser Wartburgia Vrouwen 2 volgden een veel belovende 1e 60 minuten. Vorige week kon topklasser DSS Vrouwen 1 met pijn en moeite de 0-1 overwinning mee naar huis nemen en eindigde het bekerresultaat in een 3 gespeeld, 0 punten. Maar het ingezette spel van de laatste 2 wedstrijden was veelbelovend.

14.00 uur: Tijdens de warming-up de eerste tegenvaller van de dag. Suzy bleek teveel last te hebben van haar blessure, waardoor Eva voor het eerst dit seizoen in de basis verscheen. Fijn dat de fitheid van de speelsters omhoog gaat en we met een ruim bezette bank dit soort tegenslagen kunnen opvangen vanuit onze eigen selectie! Het wegvallen van Suzy zorgde wel voor wat positionele wijzigingen in het veld.

14.30 uur: Het beginsignaal!!! Yes, onze reis is echt begonnen! IJFC blijkt zoals verwacht over een hele volwassen ploeg te beschikken. Ingespeeld op elkaar en weten wat er wanneer van elkaar wordt gevraagd. Een hele goede behendige 10 aanvallend op het middenveld, een controleur op het middenveld met uithoudingsvermogen om 90 minuten van box-to-box te kunnen spelen en een linksback met een geweldige trap in haar benen. Zet daarom heen hardwerkende speelsters die ook nog eens in de diepte bewegen…. Ter Leede Vrouwen 2 kon aan de bak. En dat lukte de eerste fase van de wedstrijd goed. Compact spelen over het hele veld. Verdedigen is niet alleen kijken maar ook echt de bal verdedigen en afpakken en strijd leveren is de korte mouwen nog verder opstropen en vuile meters maken voor elkaar als dat nodig is. Waar het aan ontbrak de eerste helft is dat wanneer Ter Leede de bal veroverde het de bal te snel onnauwkeurig kwijtraakte of de bal met te hoge snelheid vooruit speelde. Het slaagde er niet voldoende in de veroverde bal lang in de ploeg te houden. Op 2/3e van de 1e helft een overtreding aan de linkerkant van het veld leverde een vrije trap op voor IJFC. De vrije trap verwerken lukte, echter de druk op de 2e bal ontbrak. Vrijgelaten vanaf de 16 meter kon IJFC de 1-0 aantekenen. Koppies vooral niet laten hangen en kijken of we de 1e helft nog terug in de wedstrijd konden komen. IJFC stond verdedigend sterk en met een 1-0 achterstand gingen we de rust in.

15.20 uur: Rust…. Kim, Kristel en Lotte blijven op het veld voor een goede warming-up, er moet iets veranderen om terug in die wedstrijd te komen. In de rust was iedereen het er mee eens, zoals we de 1e helft strijd leverden verloren we de strijd vooral op het middenveld.

Als je op reis gaat met een groep, zal je altijd momenten hebben dat je consessies moet doen, veel leuke ideeën en wensen, maar niet iedereen vind die altijd leuk. Soms moet je je ook leveren voor de groep of iets doen waar je nog niet zo bekend mee bent. Kim en Sophia vervangen Eva en Anouk werden op het middenveld gekoppeld aan Joyce die wat meer ging controleren. Willemijn terug naar de plek waar ze oorspronkelijk zou beginnen, Kristel centraal met Mandy en Renate en Iva speelden op de backs.

15.35 uur: Aftrap 2e helft. De aanpassing zoals in de rust met elkaar besproken voelde direct beter aan. De strijd op het middenveld werd beter, de bal bleef langer in het rood-geel en aanvallend konden we wat meer vooruit komen. Toch een zorgde een miscommunicatie rondom de middenlijn ervoor dat IJFC de winnaar werd van een duel waar er 2 van Ter Leede stonden… bal door de as op die behendige 10 die de bal koelbloedig langs de uitgekomen keepster Annabel afrondde. 2-0 op een moment dat je hem eigenlijk niet tegen wil hebben. Lotte verving de moegestreden Sophia en even later kwam Lois binnen de lijnen voor Yara die met kramp het strijdtoneel moest verlaten. De jarige Mandy verhuisde naar de spits-positie en dat bleek niet eens zo’n gekke keuze… Mandy was een aanspreekpunt, maar bleek ook nog eens een prima afmaker. Waar Willemijn een eerste kans op de aansluitingstreffer na een prima voorzet van Ayla net niet lekker raakte, was het daarna de beurt aan Willemijn om een heerlijke assist te geven waar Mandy heel scherp op reageerde en ons terugbracht in de wedstrijd. Dat Mandy op haar tandvlees liep was duidelijk, een opmerking dat de jaartjes gaan tellen als je een jarig bent is in deze geen terechte… het is juist een groot compliment aan Mandy hoe zij na jaren blessureleed en “gestopt” te zijn, nu weer terug aan het keren is binnen de lijnen en dat op een wijze is waar over na is gedacht! Maar terug naar die wedstrijd, we zitten er weer in, de aansluitingstreffer is gemaakt! IJFC kiest ervoor om tegen te houden, Ter Leede dringt aan… helaas bleef het bij aandringen, die 100% kans op de gelijkmaker bleef uit. We zien wel een keihard werkend en strijdend Ter Leede dat geloof heeft en baalt van de 1e helft. Een afstandsschot van Willemijn vliegt in het zijnet en ballen in de 16 vallen net niet lekker. Suzy neemt de laatste minuten de plek van Mandy nog even over in de spits en ook Lois schuift een linie naar voren. Waar we aandringen om die gelijkmaker te scoren, valt op dat moment de 3-1 vanuit een lange bal van de keeper. Op het moment dat je 1 op 1 staat achterin, moet je proberen ieder duel te winnen. De strijd werd geleverd maar toch ontsnapte de Ijselsteinse aanvalster om de beslissende 3-1 op het bord te zetten.

16.30 uur: Het laatste offensief levert niets meer op en zo eindigt onze eerste reis van het seizoen met een minder prettig gevoel. Bestemming IJsselstein levert dit seizoen een onvoldoende gevoel op. Toch concluderen we wel dat we iedereen iedere wedstrijd moet leveren wat we de 2e helft hebben gedaan. Een groot compliment aan Joyce hoe zij de 90 minuten aantikte hoe zij Kim en Sophia onder haar hoede nam de 2e helft. Een compliment aan Iva die zowel van de rechtsback als linksback keihard heeft gestreden en vaak probeerde de voetballende oplossing te zoeken. Een super fijn gevoel voor Kim dat ze na bijna een jaar blessure-ellende nu ook haar eerste minuten in de vrouwenselectie weer heeft mogen maken…

IJFC Vrouwen 1 heeft ons vandaag laten zien en ervaren wat er in de top van de 1e klasse gevraagd gaat worden…. IJzendijke Vrouwen 1 is komende zaterdag onze tegenstander, nog zo’n volwassen titelkandidaat in de 1e klasse.

Zaterdag 2 oktober 11.30 uur: Veld 2 op ons eigen sportpark de Roodemolen in onze volgende bestemming… een bestemming waar we ons prettig voelen…. Wees er klaar voor meiden van Ter Leede Vrouwen 2!

Uw reisleider…
DTVTLVR2