Ter Leede VR2 knokt zich terug in de wedstrijd

Ter Leede VR2 –  IJFC VR1 eindstand 3 – 2

Sassenheim – Met de bus vertrekt de VR1 selectie vandaag richting Sassenheim om daar tegen Ter Leede VR2 te spelen. Vanwege vele blessures zitten er maar 11 fitte speelsters in de bus en is de keuze voor trainer Marcel van der Togt wie er vandaag in de basis staan, makkelijk. Ter Leede VR2 is nog ongeslagen en staat op de tweede plaats in de 1ste klasse A.

Het eerste team van Ter Leede speelt Topklasse en speelt haar wedstrijden voor die van het tweede team en zo kunnen diverse speelsters van het VR1 team daarna ook nog minuten maken in het tweede team. Op het winderige sportpark Roodemolen speelt IJFC in de eerste helft met tegenwind. IJFC start fanatiek en krijgt na 4 minuten een vrije trap. Annika Schrijvers geeft voor en de vrijstaande Iris Werkhoven kan eenvoudig binnenschieten: 0-1. Direct na de aftrap krijgt de thuisploeg een corner waarbij Lysanne van Oostrom op de doellijn redding brengt. Bij de aanval van IJFC die hierop volgt komt de bal op links bij Kirsten Plugen haar voorzet wordt door Lois Spliet binnengetikt. Zo staat er na 7 minuten 0-2 op het scorebord. Het publiek gaat er goed voor zitten, want er hangt een sensatie in de lucht. Na een kwartier krijgt IJFC een opgelegde kans voor de 0-3, maar het schot gaat over. Inmiddels is de thuisploeg hersteld van de bliksemstart van IJFC en heeft het meer balbezit, maar komt het nauwelijks tot kansen, omdat de IJFC verdediging de linies goed sluit. Na een klein half uur kan keepster Tamara Kamps redding brengen op een schot van Ter Leede, maar uit de aanval die er op volgt kan de thuisploeg de 1-2 scoren. Kort voor rust kan de spits van Ter Leede uit een corner binnenkoppen en zo wordt er met een 2-2 stand gerust.

In de tweede helft speelt IJFC met de wind in de rug en krijgt het direct vanaf de aftrap een kans en laat zo aan de tegenstander zien dat ze vandaag met punten in de zak terug naar IJsselstein wil gaan. Het spel golft op en neer en beide teams krijgen kansen, maar het zijn vooral de snelle aanvallers van IJFC die het de Ter Leede verdediging vandaag erg lastig maken. Na ruim een half uur krijgt de thuisploeg een penalty vanwege een overtreding in het strafschopgebied. De penalty wordt gescoord en zo kijkt IJFC tegen een achterstand aan. Meteen na de aftrap krijgt IJFC een grote kans om de stand weer op gelijke hoogte te brengen, maar de keepster redt. In het laatste 10 minuten geeft IJFC nog alles, maar kan er niet worden gescoord en zo eindigt deze wedstrijd met een 3-2 nederlaag.