Ter Leede VR2 vergeet zichzelf te belonen…

Na het verlies van vorige week uit bij IJFC stond de afgelopen trainingsweek in kader van herstel, de pijnlijke nederlaag vergeten op een plek waar wij ons veilig en fijn voelen… ons eigen sportpark de Roodemolen, veld 2! Doorgaan waar we mee bezig waren en kijken waar we een vervolg of verbeterstap konden maken. De gehele selectie is fitter aan het worden, de grote blessurelijst is (op dit moment) verleden tijd. Steeds meer speelsters zijn klaar om binnen de lijnen te verschijnen. Zo ook afgelopen zaterdag… na lang blessureleed werden Julie en Sarah afgelopen donderdagavond “wedstrijdfit” bevonden en kregen beide het sein groen voor speelminuten. Nog lang geen 90, maar wel de eerste stappen daar naar toe.

Jammer dat het tactische plan van trainersduo Reekers & Timmers afgelopen zaterdag (2 oktober) iets na 10 uur ‘s ochtends gedeeltelijk de prullenbak in kon. Vertraging en onbereikbaarheid speelden beiden een rol in aanloop naar de verzameltijd van 10.00 uur. We kunnen de deur dichtdoen en gesloten houden of we kunnen eventjes wachten op onze teammaatjes en kijken hoe we de schade qua vertraging zo beperkt mogelijk konden houden. Wel een wissel in de beoogde basiself tot gevolg… De tijd voor de wedstrijdbespreking bleef gelijk, de concessie werd gedaan in het beschikbare tijd om jezelf om te kleden en klaar te maken voor die o zo belangrijke warming-up! Al rennend maakten de speelsters hun opkomst op trainingsveld 6! Mouwen opgestroopt en klaar voor een felle en scherpe warming up. Heerlijk dat een groep speelsters ook constant elkaar aan het “op scherp zetten” is. Deze opkomst is er daar één van!

Vandaag was IJzendijke Vrouwen 1 onze tegenstander. Een ploeg met een mooie mix van ervaren (ex Nederlandse en Belgische eredivisie) speelsters en jong talent dat de weg binnen de Zeeuwse en Belgische grensstreek naar IJzendijke weet te vinden. Een team dat niet op basis van woord en geschrift richting de KNVB wenste te promoveren naar de hoofdklasse, maar dat dit seizoen geheel op eigen voetballende kracht wil bewerkstelligen. Net als IJFC een titelkandidaat… Ter Leede Vrouwen 2 kon haar borst dus nat maken…

Als je een wedstrijd wil winnen of naar je hand wil zetten moet je doelpunten scoren… en dat is wat Ter Leede vrouwen 2 in die wervelende openingsfase van de wedstrijd na liet… IJzendijke werd op eigen helft achteruit gedrukt en werd gedwongen in te zakken, Ter Leede bepaalde de openingsfase en zat er bovenop, maar was onnauwkeurig in de afwerking. De Zeeuwse keepster werd nog even extra warm geschoten ipv echt op de proef gesteld… en dat terwijl er een drietal kansen zich op hele scoringsrijke posities voortdeden. En ja hoor… dan is een halve kans (als ie al zo groot was) genoeg om die geslepen Zeeuwse aanvoerdster in de 13e minuut de 0-1 te laten aantekenen. Weer belonen de Rood-gele meiden hun goede openingsfase niet… wederom moet het team in de achtervolging, op jacht naar de gelijkmaker. Jammer is het dat Iva halverwege de eerste helft geblesseerd aan haar knie moet uitvallen. Hopelijk valt de schade mee! Ter Leede mag het spel blijven bepalen, maar komt tijdens de 1e helft niet terug in de wedstrijd. De beslissende pass in de eindfase van het aanvallen ontbreekt of is heel erg onnauwkeurig of de schoten op goal zijn rechtdoor ipv in de hoeken, die 100% scoringskans op de 1-1 blijft dus uit.

In de rust vooral de positiviteit erin houden. Een compliment maken voor het spel dat gespeeld wordt en de strijd die wordt geleverd. Alleen jammer dat je daar geen gelijkmaker mee verdiend. Julie blijft in de kleedkamer achter, haar eerste 45 minuten van het seizoen waren hoopvol richting de toekomst.

De tweede helft blijft en mag Ter Leede het spel bepalen. IJzendijke vindt de 0-1 voorsprong wel prima en maakt geen aanvallende aanstalten om de voorsprong te vergroten. Uit een snelle aanval gaat Yara 1 op 1 met de keepster. Dit keer is de afronding wel naar de hoek, echter net iets te ver… tergend langzaam rolt de bal voor ons net aan de verkeerde kant langs de rechterdoelpaal. Ook uit standaard situaties in de vorm van corners en vrije trappen zit het Ter Leede niet mee. De nodige wissels worden doorgevoerd en de laatste 10 minuten speelt het team zelfs met z’n 10en door een krampaanval in beide benen bij één van onze speelsters. Strijdend gaat het team te onder, daarop kan niemand iets aanmerken. Dat het in de 91e minuut ook nog 0-2 wordt is een gevolg van aanvallend risico nemen terwijl je met z’n 10en op het veld staat.

De ingezette lijn qua voetbal moet het team zeker doortrekken! Enige waar men over na moet gaan denken is hoe het voor en rond de goal van de tegenpartij beter tot afronding gaan komen… daar heeft het team nu 2 weken de tijd voor. Dan wacht CSW Vrouwen 1 op ons. Wederom thuis op veld 2. Komende zaterdag geniet Ter Leede Vrouwen 2 door een competitie van maar 11 teams van een extra vrij weekend!