Ter Leede Vrouwen 2 bereikt FINALE nacompetitie, update locatie

Zaterdag 3 juni heeft Ter Leede Vrouwen 2 de finale nacompetitie promotie hoofdklasse bereikt. De halve-finale werd met 2-1 gewonnen, tegenstander GSVV Knickerbockers Vrouwen 1 uit Groningen degradeert daardoor naar de 1e klasse. Het doel om terug te keren in de hoofdklasse is voor Ter Leede Vrouwen 2 nu heel dichtbij. Aanstaande zaterdag wacht de finale op neutraal terrein. De tegenstander is nog niet bekend, de andere halve finale tussen competititegenoten IJFC Vrouwen 1 en Wartburgia Vrouwen 2 staat vanavond (maandag 5 juni) op het programma.

GSVV Knickerbockers Vrouwen 1 was een grote onbekende. Via het uitgebreide trainersnetwerk van Ter Leede Vrouwen 2 trainer Timmers werd bij collega-trainers gelukkig de nodige en ook kloppende informatie verkregen. En zo kon Ter Leede Vrouwen 2 zich middels twee trainingen proberen voor te bereiden op deze clash. Een halve finale speel je niet zo vaak. Blijf vooral bij jezelf en sta er als een team. Dat was de voornaamste boodschap voor de meiden van Ter Leede Vrouwen 2.

Genoeg publiek langs de lijn van veld 2, de meiden van Ter Leede Vrouwen 1 ontstaken een aantal sfeerverhogende rood-gele rookpotten en toen de mist verdween trapte de wedstrijd rond 12.20 uur af. Na een handsbal in het strafschopgebied, kreeg Ter Leede de mogelijkheid om vanuit dit buitenkansje op een voorsprong te komen. Romy eiste de bal op en schoot hem koelbloedig binnen. Waar een voorsprong de meiden van Vrouwen 2 over het algemeen vleugels geeft, bleven die vleugels nu uit en kwam Knickerbockers zonder heel gevaarlijk te worden, wel terug in de wedstrijd. Knickerbockers had meer de bal en Ter Leede hield de ruimtes te groot om hier verdedigend iets goeds tegenover te kunnen zetten. Vlak voor rust uit een standaard-situatie kregen de meiden van Vrouwen 2 het deksel op de neus. Een stuiterende bal in de 5 werd gapend aangekeken ipv deze resoluut weg te werken. De Groningse speelster wist er wel raad mee en schoot de 1-1 op de borden.

Rust. Verbeterpunten voor de 2e helft bespreken en met een ruimbezette bank, mogelijkheden om te wisselen en de wedstrijd weer in handen te krijgen. En dat lukte vanuit de wissels de 2e helft met verve… Een gretig Ter Leede, dat meer rust in het spel kreeg en aanvallend beter de diepte kon zoeken. De voorsprong kwam dan ook niet uit de lucht vallen, al moet die bal toch wel even gemaakt worden. Een ferme trap van Eva zorgde voor een luid juichend kabaal rondom veld 2. Ter Leede Vrouwen 2 staat op een 2-1 voorsprong. In het verloop van de wedstrijd kan Ter Leede met (noodgedwongen) wissels de wedstrijd in bezit houden. Ziet nog een spetterend schot op de lat uiteen klappen en een voorzet voorlangs wordt met een teenlengte gemist. In het pompen-of-verzuipen spel van Knickerbockers wordt in de laatste fase door iedereen keihard gewerkt, verdedigd en aan de bal alles aan gedaan deze in bezit te houden.

Een TEAMPRESTATIE waar je U tegen zegt. Ter Leede Vrouwen 2 haalt de maximale verlenging uit het seizoen 2022-2023 en plaatst zich voor de FINALE NACOMPETITIE HOOFDKLASSE.
Een ultiem afscheid voor de speelsters en technische staf van Vrouwen 2 waarvan de wegen na de finale definitief (of voorlopig) met het rood-geel zullen scheiden.

Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd was er op het veld een erehaag voor alle stoppende en vertrekkende speelsters en stafleden. Met een bloemetje of biertje werden zij bedankt voor al hun inzet het afgelopen seizoen of de afgelopen seizoenen. Maar voor het afscheid definitief is, staat er nog een zinderende FINALE voor de meiden van Ter Leede Vrouwen 2 op het programma!

Zaterdag 10 juni, FINALE NACOMPETITIE HOOFDKLASSE!

Ter Leede VR2 – Wartburgia asv VR2, wordt gespeeld bij FC Aalsmeer, aanvang 14:30 uur.
U bent er toch ook bij?

DTVTLVR2

Tags:,