Ter Leede Vrouwen 2 de bal, CSW de punten…

Drie gespeeld, 3 punten. De realiteit voor Ter Leede Vrouwen 2 in de landelijke 1e klasse A.

Afgelopen zaterdag was CSW uit Wilnis de tegenstander op sportpark de Roodemolen. Een geduchte tegenstander zo wisten we uit het vorige seizoen, een tegenstander die komt met een dubbeldekker en speelt vanuit de counter en lange bal. De verwachting vooraf dat wij veel aan de bal zouden komen, was achteraf gezien een juiste.

Een lekker regenbuitje tijdens de warming up zorgde ervoor dat het kunstgras op veld 2 er weer lekker bij lag. Ideale omstandigheden om de bal snel te kunnen verplaatsen. De mobiele telefoons in de aanslag om het massaal thuisgebleven publiek op de hoogte te houden van het wedstrijdverloop in deze bijzondere Corona-tijden.

CSW de aftrap en hun gedachte werd gelijk duidelijk. De lange bal op die snelle rechtsbuiten, direct een waarschuwing voor Ter Leede, neem die lange bal die ze spelen mee in de rest van de wedstrijd. Ter Leede in de beginfase veel aan de bal, CSW compact spelend en ver terug op eigen helft, we moeten de bal en posities snel laten wisselen om door die muur heen te komen. Vanuit balverlies krijgen we die gevaarlijke counter om onze oren en de supersnelle rechteraanvalster kan de 0-1 op het scorebord zetten. We laten ons gelukkig niet van de kaart brengen en combineren ons via een mooie aanval waarin de bal snel van voet wisselt naar een vrijstaande Ashley die randje 16 beheerst de 1-1 binnenschiet. Leuk begin van de wedstrijd, nog geen 10 minuten onderweg en al 2 doelpunten gezien… zou CSW nu wat meer uit hun schulp komen? Het antwoord hierop was jammergenoeg nee. Het balbezit van Ter Leede bleef aanvallend bij het uitdelen van speldenprikjes, bij het doorbreken van die muur maakten we bij vlagen hele leuke keuzes en variaties, echter die 100% kans op de 2-1 kwam er niet. En ja, als je hem zelf niet scoort, countert CSW zich eruit. Het zag er na balverlies positioneel en drukgevend op de verloren bal gezien niet goed uit… 1-2.

Een bittere pil, maar de koppies vooral niet laten hangen spraken we af in de rust, doorgaan in het spel dat we spelen, ons niet laten afleiden dat CSW er waarschijnlijk ook de 2e helft nog steeds geen wedstrijd van wil maken en in balbezit gaan we proberen via de zijkanten naar voren en binnen toe te komen.

De 2e helft een kopie van de eerste. Ter Leede veel aan de bal, CSW ver terug op eigen helft en wachten op die foutieve pass waardoor ze de spits konden bereiken om de snelle buitenspeler te lanceren. Na een foutieve inschatting in onze achterhoede scoorde CSW de 1-3. Ter Leede bleef op jacht gaan naar die aansluitingstreffer, na een aantal corners en net niet pogingen was het uiteindelijk Sadeyah die de 2-3 aantekende. Nog een kwartier te gaan, op jacht naar de gelijkmaker zou je zeggen. Met alles wat de meiden in huis hadden drong het aan, zou het balletje dan eindelijk verdiend een keertje onze kant op vallen en we in ieder geval een punt aan deze wedstrijd zouden overhouden…. het antwoord was nee… de anderhalve meter regels werd nu binnen de lijnen ook heel erg aangehouden, waardoor de Wilnisse spits geheel vrijstaand tussen 3 verdedigers in op grote afstand de bal op ons doel net onder de lat kon plaatsen. Klaar, einde, over… het is doodzonde dat je niet de beloning krijgt voor je vertoonde spel en uiteindelijk qua punten met lege handen staat. Maar dat het spel voor de 2e week op rij erg leuk is om naar te kijken en we veel goede keuzes maken, is positief en iets waarin we door moeten gaan!

3 gespeeld, 3 punten is niet waarvoor we  vooraf hadden getekend. Echter met nu 2 tegenstanders gehad te hebben die heel compact spelen, ver terug op eigen helft, is de hoop daar dat we de komende weken teams gaan treffen die wel willen voetballen en er 90 minuten lang een wedstrijd van willen maken. Daarvoor ben je immers als jong meisje toch op voetbal gegaan?