Ter Leede Vrouwen 2: De eerste drie punten zijn binnen!

En op basis van het vertoonde spel voor Ter Leede Vrouwen 2 een terechte 2-1 overwinning tegen SSS Vrouwen 2, maar wat maakten we het onnodig spannend en was het in de slotfase nog even billen knijpen omdat het team overging naar een overlevingsmodus in plaats van de “we blijven voetballen modus”.

Om een wedstrijd aantrekkelijk te maken en het publiek te vermaken heb je twee teams nodig die dit ook willen. Ter Leede slaagde daarin bij vlagen heel aardig. Liet zien dat op het moment dat het de bal liet rollen en het tempo omhoog schroefde de bovenliggende ploeg zou zijn, maar dan is het de kunst om je niet te laten verleiden in het minder vermakelijke voetbalspel van de tegenstander mee te gaan en je vooral ook niet te laten afleiden door invloeden van buiten de lijnen. Een mooie leerfase vandaag voor de jonge ploeg waarmee Ter Leede Vrouwen 2 aan de aftrap begon.

Het strijdplan dat voorafgaande aan de wedstrijd werd besproken was een duidelijke. De drie punten vandaag zouden heilig zijn en moesten ten koste van alles in Sassem blijven. Daarnaast simpel voetballen en als het kan de bal snel in bezit krijgen en in bezit houden. Daarvoor ben je immers als jong meisje op voetbal gegaan…. de bal! En voor deze missie slaagde Vrouwen 2 vandaag! Niet op alle onderdelen met een 9 of 10, maar een mager 6je is ook een voldoende toch.

Annabel vandaag weer onder de lat, vorig seizoen zocht ze contact met keeperstrainer Lars of ze een keertje mee mocht trainen. Ze was op zoek naar meer uitdaging. Speelde in de 4e klasse en wilde weten waar haar plafond lag. Dat die keer meetrainen, een avontuur werd waarin ze vorig seizoen al bijna wekelijks de weg naar Sassenheim maakte en uiteindelijk dit seizoen zelf leidde tot een plek onder de lat in het rood-geel van Ter Leede Vrouwen 2 in de landelijke 1e klasse, wisten we een jaar geleden nog niet, maar dat Annabel leergierig is en stappen maakt dat werd vandaag maar weer eens duidelijk!

Iva en Noa op de backs vandaag en het centrale duo bestond uit Renate en Anouk. Vandaag hadden zij de belangrijke taak een handenbindende (ex???) topklassespits als Linda Kruithof het zo moeilijk mogelijk te maken. Wederom een mooie ervaring waarvoor ze slaagden. Iva en Noa waren bij vlagen op de helft van de tegenstander te vinden en kwamen beide zelfs tot schotkansen uit de 2e lijn.

Ashley en Kim hebben beide een lange weg afgelegd en zouden vandaag gaan proberen voor het eerst dit seizoen de 90 minuten aan te tikken en vooral ook proberen de verbinding te zijn tussen verdediging en aanval. Yara zorgde voor de diepgang vanuit het middenveld en voorin startte Judith, Sadeyah en Willemijn tijdens deze eerste competitiewedstrijd in de basis.

De eerste helft werd al snel het verschil in voetbalintentie en idee duidelijk. Ter Leede wilde graag aan voetballen toekomen, SSS wilde er liever geen wedstrijd van maken en de lange bal hanteren richting hun spits. Voetballend liet Ter Leede bij vlagen hele leuke dingen zien, bal snel rondspelen, vooruit denken en aan de 1-0 van Sadeyah lag een mooie combinatie vooraf met een heerlijke pass van Yara. Op naar de 2e goal was de gedachte, al werd na de 1e goal de ruimte tussen verdediging en aanval wel weer iets groter, waardoor het voetballende soms te vaak en snel die lange bal werd. Zeker als je de bal van SSS dan weer snel terugkrijgt vanuit de counter, moet je scherp en alert zijn op het winnen van de 1e of 2e bal op het middenveld. En daarin haalden we de 1e helft een onvoldoende welke tevens de inleiding was voor een bal die op de stip ging toen de SSS-spits maar al te gretig tegen de grond ging bij een bal onhaalbare bal die allang over de achterlijn rolde. Onberispelijk benutte SSS dit cadeautje. 1-1 rust…

Omdat het zonnetje nog heerlijk scheen en we nog steeds te maken hebben met die aangescherpte COVID-19 regels, bleven we in de rust op het veld. De bal langer in bezit houden en meer beweging, daarmee moesten we de 2e helft weer onder controle gaan krijgen en op jacht gaan naar onze 2e goal vandaag… Sanne kwam begin van de 2e helft binnen de lijnen voor Judith. En langs de lijn wisselden Susanne en Kristel in de rol van ASR! Klasse meiden, bij afwezigheid van Jennifer, slaagden jullie beide voor deze taak, al zien we jullie hopelijk binnenkort weer tussen de lijnen!

Ter Leede begon gretig aan de tweede helft, combineerde er op los en een goedlopende aanval resulteerde in een bal op de stip na een smash die op een volleybalveld ongetwijfeld een punt zou hebben opgeleverd. Pingel mee… en nu… wie voelt zich goed en wie eist de bal op? Iedereen kijkt elkaar aan en Sadeyah gaat erachter staan. Logische keuze zou je zeggen, hoe ze de ballen voorafgaande aan de wedstrijd in de kruising schoot. Echter ook nu blijkt, het nemen van een pingel kan je oefenen wat je wil, die druk tijdens een wedstrijd is niet na te bootsen…. snoeihard schoot Sadeyah de bal, echter kreeg de SSS-keepster ook knap haar handen erachter en de rebound ging hoog over. Hoe gaan de meiden om met deze kleine mentale tik? We houden elkaar boven water en laten als team elkaar niet verzuipen. Aanvallen en verdedigen deden we met z’n allen en uiteindelijk aan het einde van een mooie aanval via Willemijn en Yara staat Sadeyah klaar om die 2-1 binnen te tikken. Na deze goal blijft Ter Leede de bovenliggende ploeg, komt regelmatig in de buurt van de goal van SSS, echter die 100% kans op de bevrijdende 3e goal bleef uit. Sanne moest ondertussen het veld met een enkelblessure weer verlaten en ook Yara speelde zichzelf helemaal leeg. Met verse krachten Montana en Sono binnen de lijnen gingen de Ter Leede Vrouwen steeds meer over in de overlevingsmodus en onnodig ver achteruit lopen. SSS rook haar kans en iedere bal werd richting de achterhoede van Ter Leede gegooid. Met al ons hebben en houden hebben we stand gehouden, die 8 minuten blessuretijd overleefden we met elkaar door keihard te werken en die allerlaatste corner viel gelukkig net aan de voor ons goede kant van de paal.

Een terechte overwinning, maar wel eentje waarin we het onszelf enorm lastig hebben gemaakt. Geslaagd voor onze eerste missie, de eerste 3 punten van het seizoen moesten in eigen huis blijven!

Lars, onze gedachten zijn bij jou deze week! FDKK, we denken aan je 🍀

DTVTLVR2