Ter Leede Vrouwen 2 drukt veldoverwicht niet uit in doelpunten

Ter Leede Vrouwen 2 drukte afgelopen zaterdag (15 Augustus) het veldoverwicht niet uit in doelpunten, dat is het enige dat Ter Leede Vrouwen 2 zichzelf mocht verwijten in de met 2-0 tegen Foreholte Vrouwen 1 gewonnen oefenwedstrijd. Aan de andere kant moeten we ook reëel zijn, met maar liefst 9 nieuwe gezichten in de ploeg en pas een aantal trainingen met elkaar in de benen moeten automatismen nog gaan groeien.

De tropische temperaturen van afgelopen week waren ingeruild voor warme temperaturen en daarom besloten de coaches van Ter Leede en Foreholte dat 3x 30 minuten met ieder kwartier een drinkpauze voor deze eerste oefenwedstrijd de juiste insteek was.

De 1e van de drie helften begon wat onwennig voor de meiden olv het herenigde technische duo Reekers/Timmers. Maar na enkele minuten gooiden de meiden het schroom van zich af en zo kon Nina na 7 minuten bijna 1 tegen 1 gaan met de Voorhoutse keepster. Een ruk aan haar arm door de laatste Voorhoutse verdedigster belette haar de doorgang. Een gele kaart tot gevolg en een vrije trap op een gevaarlijke plaats recht voor de goal. Nina eiste de bal zelf op en met de nodige moeite werd de goed ingeschoten vrije trap tot corner verwerkt. Ter Leede hield gedurende de eerste helft een veldoverwicht. Kristel en Renate als centraal duo kwam bijna niet in de moeilijkheden, Willemijn en Noa konden geregeld de middenlijn oversteken en iedere opbouw aan Voorhoutse zijde werd geprobeerd snel te storen door middenvelders Kim, Susanne en Ayla icm aanvallers Nina, Montana en Sono. Ter Leede veel de bal, Foreholte vooral tegenhoudend in de hoop dat de bal achter de laatste linie van Ter Leede voor gevaar kon zorgen. Keepster Annabel kwam niet in de problemen. Het enige dat Ter Leede zich kon verwijten is dat het te gretig de diepte zocht ipv de bal over de grond via het middenveld te spelen.

De 2e helft de nodige nieuwe gezichten binnen de ploeg. Lisa, Sanne en Suzy kwamen in de verdedigende linie binnen de lijnen, op het middenveld de eerste minuten na 3 jaar voor Mandy en ook nieuwkomer Joyce pikte op het middenveld haar minuten mee. Voorin kwam Yara binnen de lijnen voor Sono en wisselde Montana de spitspositie af met Sadeyah. Ter Leede hield het veldoverwicht, Foreholte kwam sporadisch over de middenlijn. In de korte rustpauze was afgesproken op jacht te gaan naar die verdiende voorsprong en vooral de bal op een snel tempo van voet naar voet te laten lopen. Een uitstekend opkomende Lisa liet een heerlijke steekpass op Sadeyah van haar voet komen. Een spits als Sadeyah in de 16 aan de bal krijgen is killing! Beheerst scoorde zij haar eerste goal in het rood-geel! Om het later in de 2e helft gewoon nog een keer te doen… als aanspreekpunt kapte ze zich vrij en krulde de bal heerlijk de rechterbovenhoek in…. hoe bedoel je “visite-kaartje” afgeven! De elf binnen de lijnen wisten elkaar steeds makkelijker te vinden en ondanks dat het baltempo zeker nog sneller en nauwkeuriger kan, bleef het balbezit hoog en op het moment dat de bal werd verloren deed iedereen mee in het zo snel mogelijk weer in bezit krijgen van die ronde lederen knikker. Dat de hattrick van Sadeyah niet doorging was enorm zonde. Laten we het er maar op houden dat we zelf nog beter moeten opletten wanneer we de bal spelen en waar vandaan we als bewegende speelsters op het veld vertrekken….
Ayla kwam tijdens de 2e helft weer binnen de lijnen voor Mandy. Na 3 seizoenen niet spelen door blessureleed is een kwartier een prima eerste stap en een stap die zeker naar meer smaakt!

De 3e helft weer de nodige wisselingen in het team. Speelminuten worden opgebouwd in wat er per speelster individueel verstandig is. Maatwerk leveren om zo optimaal te kunnen presteren! De derde helft merkte je wel dat de warmte beslag nam op de speelsters binnen de lijnen. Ter Leede bleef veel in bal bezit en Foreholte deed haar best en zal komend seizoen zeker hoge ogen gaan gooien in hun competitie, echter vandaag was Ter Leede voetballend een maatje te groot. Een prima ingeschoten bal randje 16 van Sono verdween prima in de hoek van het doel tegen het netje echter ook voor haar geldt…. nog beter opletten op de lijn waar je start zodat je niemand in de verleiding brengt dat de goal kan worden afgekeurd. Al schoot ze ze bal wel heel lekker binnen!

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de 70e minuut van de wedstrijd. Na anderhalf jaar blessureleed was daar de rentree van Ashley binnen de lijnen in het rood-hele shirt! Een schitterend moment, wat heeft ze er hard voor gestreden die kruisband-blessure achter zich te laten. Een makkelijke strijd is het zeker niet geweest en heeft ook de nodige tranen gekost. Dan nu onder luid applaus en voor veel familie en vrienden die langs de lijn stonden je rentree maken, dat gaf heel veel blije gezichten! Dat je voetbal niet verleerd liet Ashley gelijk zien in het verdelen van het spelletje! Gescoord werd er niet meer, gezien het veldoverwicht had dit zeker wel mogelijk geweest!

De kop is eraf, de eerste oefenwedstrijd van het seizoen is gespeeld en één ding is zeker…. we waren vandaag niet alleen beter, we wonnen de wedstrijd ook

Foreholte enorm veel succes komend seizoen, we gaan elkaar dit seizoen zeker nog een keer treffen binnen de lijnen!

Dinsdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Competitiegenoot RVVH VR2 komt op bezoek voor een leuke oefenpot!

DTVTLVR2