Ter Leede Vrouwen 2: Een goede generale…

Tsja… dat is alweer even geleden. Een verslag van de reis die Ter Leede Vrouwen 2 dit seizoen aan het maken en ervaren is.
Terugkijkend in de archieven stamt ons laatste reisverslag van zaterdag 27 november 2021. Met een teamprestatie werd Hercules Vrouwen 1 aan de kant gezet en reisden we met 3 punten in de tas heel tevreden terug naar Sassenheim. Na die wedstrijd kwamen we in een tijd van overleven. Waar je als je op wereldreis gaat wel eens te maken krijgt met een financiele tegenvaller, waardoor je je plannen moet aanpassen, was onze tegenvaller (en voor velen anderen) het stilleggen van de competitie door wederom een corona-lockdown. Elkaar even niet zien, overdag (terwijl de meeste van ons werken of op school zitten) mogen trainen in 2-tallen. Een vervroegde winter-feestdagenstop, waarin we vlak voor we konden uitrusten eerst nog even een hele spectaculaire en pittige clinic voor onze kiezen kregen bij Boxing Opdam.

Begin 2022 kwamen we vroeg uit de veren, want “gelukkig” kon het trainingskamp naar de Spaanse zon wel doorgaan. En zo vertrok de vrouwenselectie op donderdag 6 januari richting Benalmadena voor een sportief trainingskamp, waarin plezier en uitdagende trainingen de boventoon vormden. Het niet doorgaan van de geplande oefenwedstrijd tegen FC Maense, werd voor de meeste meiden van Vrouwen 2 vervangen door een sportieve en uitdagende klim/afdaling naar de hoogste top in de omgeving van Benalmadena. Vrouwen 2 speelsters Renate en Sophia konden gelukkig in Spanje wel enkele speelminuten maken tijdens de oefenwedstrijd van Vrouwen 1 tegen DTS. Na de terugkomst in Nederland moest iedereen verplicht even thuisblijven en uiteindelijk konden we 2 weken geleden met bijna de gehele selectie op het veld de trainingen weer hervatten. Je maakt nog eens wat mee zo in die 2enhalve maand zonder competitievoetbal.

Daarover gesproken kwam het fijne bericht uit de KNVB dat zij dit seizoen de competitie wel willen gaan uitspelen. Het speelschema werd aangepast en zo wisten wij dat alle focus moest op zaterdag 12 februari. De hervatting van de competitie tegen RVVH Vrouwen 2. In aanloop naar de 12e februari werden er 2 oefenwedstrijden ingelast.


Zaterdag 31 januari trapten wij rond het middaguur af tegen WV-HEDW Vrouwen 1. De trotse koploper in de 2e klasse. De eerste fase van de wedstrijd namen wij het heft in handen, hadden veel balbezit, stonden ver op de helft van de tegenpartij, echter lukte ons het niet om op voorsprong te komen. Na een bal op de arm van de appelerende Iva die dacht dat de bal achter was, kwamen we door een pingel tegen op een 1-0 achterstand. Leermomentje voor iedereen… altijd doorgaan tot de scheids heeft gefloten. En bij twijfel… Hoog in de tribune met die bal als er echt geen uitweg is. We zochten de hele wedstrijd naar die gelijkmaker, maar vonden hem niet. Onze verdedigende organisatie stond overigens weer als een huis, want grote mogelijkheden hebben we bijna niet weggegeven. In de eindfase van het aanvallen, maakten we de verkeerde keuze of waren de posities nog niet goed afgestemd op elkaar. Stof tot uitwerken en zo volgden de afgelopen week een aantal trainingen die in het teken stonden van aanvallen in de eindfase en het beter leren keuzes maken.

Zaterdag 5 februari. Een interessante oefenwedstrijd tegen DSS Vrouwen 2. Waar we in september voor de beker nipt verloren van DSS Vrouwen 1 en in een oefenwedstrijd vlak voor de winterstop een combinatie van DSS Vrouwen 1 aangevuld met Vrouwen 2 speelsters in 45 minuten met 1-2 versloegen, nu dan hopelijk weer een leuke wedstrijd tegen DSS. Verrassende gezichten kwamen daar de kantine binnengelopen. Gelukkig voor ons heeft DSS de oefenwedstrijd niet afgezegd, maar alle beschikbare speelters uit hun selectie die kon en mocht spelen naar Sassem gestuurd. Dat zou een mooie krachtmeting worden voor Ter Leede Vrouwen 2. Zeker toen we een flink aantal DSS-speelsters herkenden die vorige week nog door een nipte nederlaag tegen eredivisionist feyenoord uit de beker werden geknikkerd. Dit zorgde voor nog meer motivatie in Ter Leede Vrouwen 2. Lukt het ons afspraken uit de aanvallende trainingen van afgelopen week nu in ons spel mee te nemen. De start van de wedstrijd was wervelend. Ter Leede drukte DSS achteruit en zo stond er een hele snelle 3-0 voorsprong op het scorebord. Een hoofdrol bij alle drie de doelpunten voor Lotte! 3x een assist, deze Bornse topper in de vrouwenselectie komt de laatste weken weer helemaal los! Kristel opende de score door de vallende bal met een mooie krul met haar linkervoet in de rechterkruising te laten belanden. Julie zorgde voor de andere 2 treffers. Met name het vullen van de posities voor de goal, elkaar helpen en geen toeschouwer van je eigen aanval zijn, zorgden de 1e helft voor een afwisselend en verzorgd samenspel. Wederom was de organisatie rondom het verdedigen weer goed op orde, waardoor keepster Romy maar sporadisch hoefde op te treden de 1e helft. Met een heel tevreden gevoel keken de meiden in de rust terug op de 1e helft.
Met het windje in de rug, trapten we de 2e helft af. Bij DSS kwam nog meer voetballende klasse tussen de lijnen, waardoor het voor ons moeilijker werd het spel van de 1e helft een vervolg te geven. Met name op het middenveld verloren we nu iets vaker de slag, waardoor DSS gevaarlijk kon worden. Een snelle 3-1 tot gevolg. In het vervolg van de wedstrijd kraakten we misschien een paar momenten, maar zakten we niet door het ijs! Aanvallend waren we iets minder nauwkeurig als de eerste helft en dan moeten we juist in die laatste fase het overzicht behouden. Waar de 4-1 op het bord kon komen, scoorde DSS de aansluitende 3-2. Inmiddels was keepster Annabel al binnen de lijnen gekomen voor de moegestreden Montana en was daar het laatste kwartier van de wedstrijd de rentree van de uit blessure herstelde Mandy die weer binnen de lijnen mocht stappen. In de eindfase van de wedstrijd lieten de meiden zien dat het verdedigende spelletje stand hield tegen de topklasse-spitsen van DSS. Een heerlijke opsteker als team dat we zo vlak voor de start van de competitie het team dat DSS tegenover ons opstelde, met een 3-2 winst versloegen. Aandacht blijft de komende weken uitgaan naar de onderlinge afstemming in het aanvallen. Supertrots om te zien hoe snel jullie de deze week getrainde en gemaakte afspraken meenemen in het aanvallende spel.

Aanstaande zaterdag komt RVVH Vrouwen 2 op bezoek. Zowel de oefenwedstrijd tegen WV-HEDW als die tegen DSS is daarin een hele goede generale geweest…

DTVTLVR2

Tags: