Ter Leede Vrouwen 2: Eindelijk die overwinningsfoto!

Wie het spel de laatste weken van Ter Leede Vrouwen 2 heeft gevolgd, begreep er soms niets van dat het team met een nederlaag en gelijk spel van het veld stapte… Een bekende voetbal-legende maakte daarover eens de bekende uitspraak “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.”

En daarmee is Vrouwen 2 aan de slag gegaan. Vorige week trof het al 3x het doel in de uitwedstrijd tegen SC ‘t Gooi wat een gelijkspel opleverde. Zaterdag 6 november onder toeziend oog van vele supporters kreeg het team de mogelijkheid om nu ook op eigen grond het doel te gaan treffen. Tegenstander was Blauw Geel ‘55 Vrouwen 1 uit Ede.

Een bijzondere periode is aangebroken. De nieuwe maatregelen rondom Corona zorgden gister voor een unicum, de wedstrijdbespreking vond voor het eerst ook “online” plaats. Iedere speelster maakt hierin haar eigen keuze die we uiteraard respecteren. Aan ons de taak iedereen “aan boord” te houden. Aandacht tijdens de bespreking lag hem vooral in ons aanvallende spel en de afspraken rondom het storen van de opbouw tegenpartij. Wie doet wanneer wat en waarom.

De wedstrijd-rituelen voor de wedstrijd werden iets aangepast en sprintend betraden de Vrouwen van het 2e de kunstgrasmat van veld 2. Vanaf het beginsignaal was één ding duidelijk, de meiden waren opzoek om deze wedstrijd zelf op voorsprong te komen en het heft in eigen hand te nemen. Binnen een paar minuten ontsnapte Yara aan de aandacht van de Edese verdediging, 1 op 1 met de keepster, een keuze makend die net verkeerd uitpakte. De toon van de wedstrijd was gezet! Ter Leede fel in ieder duel en voorkomen dat de tegenstander gevaarlijk kon worden en zelf met vrijheid binnen de geschetste kaders op zoek naar aanvallen en mogelijkheden om te scoren. De verdediging olv keepster Romy en het herenigde centrale duo Renate en Suzy stond als een huis. Lisa en Iva op de backs konden zich daar heerlijk uitleven! Joyce deelde op het middenveld de lakens uit en zorgde ervoor dat Lotte en Ayla zich op hun voetballende kwaliteiten konden focussen. En voorin creativiteit en werklust bij aanvallers Yara, Eva en Willemijn.

Ter Leede bleef aandringen, de keepster kon veel aanvallen pareren, maar iets na het verstrijken van de de helft van de 1e helft uit een scherpe corner van de voet van Willemijn was het Lisa die de bevrijdende 1-0 op het scorebord kon zetten. Wat een vreugde op het veld, eindelijk komt Vrouwen 2 zelf op voorsprong, nadat een hachelijk moment iets eerder voor onze eigen goal gelukkig in de handen van Romy belandde.

Het verzet was gebroken want enige momenten later via een heerlijke aanval over meerdere schijven was het Willemijn die de 2-0 op het scorebord schoot, de samenwerking en voorbereiding tussen Lisa en Yara die hieraan vooraf ging was een uitstekende! Vlak hierna haalde Willemijn nogmaals hard uit, echter nu stond de paal in de weg.

Alsof die 2-0 voorsprong nog niet genoeg was, schatte Yara vlak voor rust het storen van de opbouw op het juist moment in… waar ze 40 minuten eerder 1 op 1 faalde, schoot ze de bal nu beheerst tegen het doelnetje! Wat een weelde… en een compliment naar alle elf binnen de lijnen. De strijd die iedereen leverde om de bal in bepaalde belangrijke fases te willen winnen was enorm.

In de rust koppies bij elkaar en plan voor de 2e helft maken. In deze “luxe” positie heeft Vrouwen 2 immers nog niet gezeten dit seizoen. Het gaf de ruimte om Joyce en Iva even de benodigde rust te geven en voor hen kwamen Lois en Anouk binnen de lijnen. Blijf scherp en alert en verslap niet, die eerste 10 minuten na rust waarin een stormram van Blauw Geel werd verwacht moeten we “overleven” door als team te blijven strijden en kijk of je zelf die 4e goal op het scorebord kan zetten.

Een verrassing toen we uit de rust het veld op kwamen…. Onze kersverse vader en assistent-trainer Jens kwam de 2e helft met ons meemaken. Kon hij de 3-0 ruststand via de app echt niet geloven en wilde hij ons controleren of we hem niet voor de gek hielden of kon hij echt een uurtje “vrijmaken” om bij ons aanwezig te zijn… Jens en Melissa, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie zoon Luca!

De verwachte storm uit Ede bleef uit, die 4e bevrijdende treffer viel wel! Haar eerste doelpunt in de competitie voor nieuwkomer Eva! Een scrimmage voor het doel werd door Eva op waarde geschat en de bal een tikje geven de doellijn over levert ook gewoon een goal op Eva! Die bal in de kruising gaat ook nog wel volgen…je eerste treffer staat achter je naam!

Kim en Julie kwamen binnen de lijnen voor Yara en Ayla. Ter Leede bleef veel aan de bal, maar werd wel wat slordiger. De ruimtes tussen de linies werd groter en het middenveld stond door de gretigheid soms in een ondertal. Met hard werk en sterk op de bal verdedigen door onze laatste lijn konden we voorkomen dat Blauw Geel gevaarlijk kon worden.

Montana loste voor de laatste 25 minuten Eva af in de spits en zoals een spits graag wil, ging ook Montana op zoek naar haar goal! Het uitspelen van de aanvallen werd iets slordiger, schoten van afstand misten de goal op grote afstand of de Edese keepster redde de bal stijlvol. Toch hadden we nog een toetje in petto en wat voor een…. Vlak voor het sluiten van de wedstrijd veroverde Kim aan de linkerkant op eigen helft de bal, zette daar een versnelling met bal aan het voet in en liet iedereen achter zich… in de 16 aangekomen remde ze wat van snelheid, keek naast zich wie er meegekomen was, maar niemand kon haar bijhouden. Beheerst schoof Kim de bal in de korte hoek. Een bekroning van een herstelperiode en terugknokken uit een blessure wordt hiermee definitief afgesloten Kim! Direct na de 5-0 vond de scheidsrechter het genoeg en floot af! Armen in de lucht en drie punten eindelijk in the pocket. Gestreden als team en vijf verschillende doelpuntenmakers!

Een trouwe volger en lezer van onze verslagen gaf de tip de euforie in het verslag niet te groot te maken… dit moet het begin zijn van een mooie reeks wedstrijden. Ik hoop aan dit verzoek te hebben voldaan en niet te euforisch te hebben geschreven. Laat vooral de trots op het team en de meiden uit dit verslag blijken. De glimlach bij sommige meiden was een meer dan terechte, ik hoop deze de komende weken nog veel vaker te zien!

En laten we nog één keer die bekende uitspraak de revue laten passeren en als belangrijke tip meegeven aan de meiden en staf van het 2e vrouwenteam “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.” 5x scoren en zelf de nul houden voldoet prima aan deze belangrijke tip!