Ter Leede Vrouwen 2: Landelijk bekeravontuur gaat als een nachtkaars uit

Deze conclusie kunnen we stellen na de met 2-1 verloren derde bekerwedstrijd van Ter Leede Vrouwen 2 uit bij Hercules Vrouwen 1 in Utrecht. Waar het bekeravontuur succesvol begon met de 1-0 winst op RCL VR1, vorige week goed weerstand werd geboden tegen SSS VR1 (2-1 verlies), was vandaag in de laatste poulewedstrijd tegen Hercules nog van alles mogelijk in de bekerpoule. Zelf winnen zou de “makkelijkste” optie zijn…. daarop werden alle pijlen donderdagavond na afloop van de training van de vrouwenselectie ingezet. Zowel Vrouwen 1 als Vrouwen 2 hadden immers het bereiken van de 2e ronde in de landelijke beker in eigen hand. Vrijdag zo rond het middaguur waren de kaarten ineens heel anders geschud.

Zieken en blessures bij de groep die Vrouwen 1 zou gaan vormen, daardoor helaas, maar terecht, als Vrouwen 2 speelsters naar boven doorschuiven om vervolgens zelf weer eens een kijkje te nemen in die talentvolle MO19-groepering. De telefonische hotline tussen trainers Timmers (Vrouwen 2) en De Ridder (MO19) was weer ouderwets en deed terugdenken aan dat succesvolle seizoen waarin dit duo de B1 van Ter Leede naar de hoofdklasse loodste… Voor Chris Pitti leverde dit overleg een basisplek in Vrouwen 2 op en voor Annabel Hermans en Hanne van Gerven werd een autoroute samengesteld waardoor zij via een eerste helft spelend met MO19 in Maasland, in Rijswijk zouden worden gedropt en daar zouden overstappen in de auto van teammanager Anita om vervolgens in Utrecht aan te kunnen sluiten bij Ter Leede Vrouwen 2. Iedereen die aan deze constructie heeft meegewerkt, hiervoor onze vriendelijke dank.

Dan die wedstrijd waar het om zou gaan… Hercules uit, tevens competitiegenoot in de 1e klasse. Een ploeg vol ervaring en al jarenlang samenspelend met af en toe een nieuweling. Wat kon de verjongde ploeg uit Sassenheim hier tegen over stellen? De eerste helft niet heel erg best…. alsof de meiden al een wedstrijd in de benen hadden, zo liep men in het veld. Ruimtes groot laten, emotie en omschakeling niet als één element zien en slordig in balbezit. Aanvallend brachten we te weinig de eerste helft, maar verdedigend gaven we ook niet heel veel weg. Al was daar wel een hele belangrijk keuze die Renate moest maken… geen tanden meer in haar mond bij een snoeiharde bal van een paar meter recht op haar gezicht of toch in een reflex je hand voor je mond en jezelf en die kostbare tanden beschermen. Dan is het logisch dat je voor het laatste kiest. Dat deze situatie buiten het strafschopgebied dan als hands en ook als penalty tegen wordt beoordeeld…. Laten we het maar op iets met een druppel en een emmer hebben en vooral praten over ons eigen spel tijdens die eerste 45 minuten. 1-0 achter de rust in en zelf maar eens heel goed in de spiegel kijken.

We laten elkaar in de steek, maken het voor Hercules erg makkelijk voetballen. We moeten meer een team zijn en als het voetballend niet lukt, altijd strijd leveren en de tegenstander het leven zuur maken als zij de bal in bezit hebben.

De unieke combinatie van thee uit een gieter die je normaliter in je achtertuin gebruikt, maakte blijkbaar toch iets los bij de speelsters.

Want zodra de tweede helft begon een heel ander Ter Leede op het veld. De korte mouwen werden nog hoger opgestroopt en de bal werd veel makkelijker in bezit gehouden. Hercules werd sneller vastgezet en iedereen maakte waar nodig vuile meters. Dat het goede storen in de opbouw van de tegenstander de 1-1 van de voet van Yara opleverde was in de beginfase van de 2e helft voor het enthousiast spelende Ter Leede een lekkere opsteker. Chris en Sono maakten de 2e helft op de flanken de ruimtes in balbezit groter. Het middenveld met Ashley, Kim en Sanne kon de bal beter in bezit houden en werden daarin gesteund door Iva, Renate, Anouk en Willemijn in de achterhoede. En vergeet onze sluitpost Annabel, met haar gloednieuwe door sponsor L.J. Sport gesponsorde keepershandschoenen, niet.

Na een uur spelen tijd voor de nodige wissels. Annabel, Joyce, Judith en Hanne kwamen binnen de lijnen. Waarbij dit het debuut voor Hanne betekende in Ter Leede Vrouwen 2. Vorig seizoen nog spelende in de jeugd bij FC Lisse en dit seizoen de bewuste keuze gemaakt naar de MO19 van Ter Leede in combinatie met het meetrainen met de vrouwenselectie op maandag om onder nog meer weerstand je ontwikkeling in het voetbalspelletje de goede uitdaging te geven. Ga zo door Hanne!

Ter Leede bleef aandringen, de van een blessure herstelde Judith gooide haar energie in iedere bal die in de buurt was, probeerde met een knap schot de keepster te verrassen. Annabel probeerde aan de linkerkant voorin voor diepte te zorgen en Hanne gooide vanuit de ‘10’ positie alles in de strijd wat ze in zich had. Joyce zorgde voor de controle. Dit slotoffensief resulteerde niet in waar we op hoopten en wat de 2e helft liet zien qua beeld. Al ging een geslepen ploeg als Hercules slim om in de omschakeling met een corner tot gevolg. En het zure dat deze corner dan de 2-1 opleverde was een tik die Ter Leede niet meer te boven zou komen. De laatste 10 minuten probeerde Ter Leede het wel, maar was niet meer bij machte de gelijkmaker op het bord te zetten.

Eindconclusie…. je hebt zowel de eerste als tweede helft het spel en de strijd van de 2e helft nodig om voetballend iets te kunnen gaan betekenen in de 1e klasse. Met de aanwas vanuit de jeugd zit het wel goed zo hebben Annabel, Chris en Hanne vorige en deze week bewezen. Al is het voor deze meiden wel een stuk makkelijker instappen in een draaiend en ingespeeld team als in een team dat wekelijks nog zoekende is naar de juiste samenstelling en nog in de opbouwende fase zit.

Ons bekeravontuur zet zit voort in de districtsbeker. SSS Vrouwen 1 met 9 punten en RCL Vrouwen 1 met een gelijk aantal punten als Ter Leede Vrouwen 2 maar wel met meer gescoorde doelpunten gaan door in de landelijker beker, gefeliciteerd en succes!

Volgende week start van de competitie!

SSS Vrouwen 2 komt op bezoek, komende week alle koppies dezelfde richting op krijgen, tegen SSS Vrouwen 2 moeten we er staan!

DTVTLVR2