Ter Leede Vrouwen 2: leiden of lijden?

Waar wij afgelopen woensdag een afzegging van onze oefenwedstrijd en derby tegen Foreholte Vrouwen 1 kregen, was daar donderdagavond aan het begin van de training de app van Alex Scholte. “Arjan, zou jij spelen tegen Foreholte, onze oefentegenstander heeft ook afgezegd. Oefenen tegen ADO MO16?”

Tijdens een warming-up van de training altijd leuk om de meiden te kunnen mededelen dat we een oefentegenstander hebben en zaterdag toch voor een 11 tegen 11 het veld in kunnen ipv een onderlinge training. Maar ADO MO16? De meiden hadden wat twijfels, denk er lekker over na meiden tijdens de training, aan het einde van de training komen we erop terug. Als trainer had ik die knoop eigenlijk allang doorgehakt, we gaan hem spelen!

ADO MO16, spelend in de jongens hoofdklasse, allemaal talentvolle meiden die onder de bezielende leiding van Alex Scholte worden klaargestoomd voor wat er straks uiteindelijk in de eredivisie gevraagd wordt. En in zijn kielzog neemt Alex ook zijn jonge assistent-trainsters Lisa en Elisa mee, die hij de fijne kneepjes van het trainerschap kan overbrengen! Het trainersvak waarin de Ter Leede Vrouwen voor Alex een hele belangrijke rol hebben betekend. Vandaag ook een weerzien tussen vele oud-pupillen die nu in het Rood Geel van Ter Leede spelen en een verleden in het Groen-Geel van ADO kennen.

Waarom spelen we dan tegen die jonge meiden was de vraag… daar kunnen we kort over zijn. Die meiden zijn jong en onbevangen, spelen om te winnen, maar vooral ook om te ontwikkelen en zullen zaterdag als een stel jonge honden bovenop iedere bal duiken. Daarnaast is de helft van onze eigen groep nog 19 jaar of jonger, dus kom maar op. Eindelijk een keer geen tegenstander die een dubbeldekker op de 16 meter parkeert en niet komt om te voetballen, maar eindelijk weer een tegenstander die jong en onbevangen de gehele wedstrijd bovenop ons dakkie zal zitten en het ons moeilijk zal maken om aan voetbal toe te komen!

En dat was afgelopen zaterdag ook de noot die werd gekraakt tijdens de korte bespreking vooraf. Laat die bal snel van voet naar voet gaan, ben je te traag, zitten ze bovenop je dakkie. Wij moeten leiden in het veld, hou elkaar scherp en actief en voorkom dat leiden met korte ei, lijden met lange in gaat worden. Want dan doen wij iets niet goed!

Op natuurgrasveld 3 begon omstreeks 11.30 uur de wedstrijd. En zoals vooraf voorspelt, als een stel jonge honden werd iedere bal van ons direct onder druk gezet door de meiden van ADO! Aanname niet goed betekende vrijwel direct de bal kwijt! De eerste helft golfde daarom op en neer, kwamen wij halverwege de 1e helft op een 1-0 voorsprong door een mooi schot van Eva, maar was vooral duidelijk dat de ADO meiden het vooraf onder de indruk zijn, direct van zich af gooiden toen het 1e fluitsignaal klonk. Annabel moest aan onze kant een paar keer handelend optreden, een schitterende steekpass van Sophia op Joyce eindigde jammergenoeg voor ons op de paal. Maar de vraag in de rust was vooral… was het leiden of lijden.

Daarover waren de meeste meiden het eens, onze eerste helft voelde meer aan als lijden. Wij moeten sneller handelen als dat we in de competitie gewend zijn en hebben bovendien een tegenstander die ons nergens op het veld met rust laat. Aanvallend gezien beter aandacht op het drukzetten en de omschakelmomenten!

De tweede helft een heel gretig Ter Leede dat in de eerste 15 minuten van de tweede helft de wedstrijd qua stand naar zich toe trok. Suzy en Iva hadden een heel belangrijk aandeel in de 2-0 die van de voet van Yara kwam. De 3-0 was een wonderschone trap van Anouk die haar eerste goal in het rood-geel van een fraaie afstand in de bovenhoek krulde. Bij onze 4e goal kreeg Kim het op haar heupen, behield het overzicht en bediende Eva die haar 2e goal van de middag kon noteren. Maar zoals het een ploeg als ADO MO16 in opleiding betaamt, lieten zij zich niet afschrikken en afleiden door deze goals. Wij moesten scherp en alert blijven in die o zo scherpe en snelle omschakeling van ADO. Renate bleef centraal achterin heel knap overeind in haar eentje tegen 3 Haagse meiden. Toch moesten ook wij 2x vissen deze wedstrijd. Die rappe en behendige linksbuiten zocht constant haar actie en schoot de bal hoog en hard in de kruising bij de 1e paal. De 2e tegengoal is er eentje waarin het lakse en toekijken in het verdedigen in een standaard situatie keihard wordt afgestraft en de 2e Haagse treffer opleverde.

Het lijden van de eerste helft werd gelukkig in het begin van de 2e helft omgezet in leiden van de wedstrijd en elkaar erbij houden. Een hele leerzame oefenwedstrijd voor Ter Leede Vrouwen 2, een wedstrijd waarin je merkt dat je constant “aan” moet staan en waarin leeftijd slechts een nummer is. Ook superfijn en leerzaam dat ADO de laatste fase van de wedstrijd gewoon 1 op 1 ging spelen, goed om ook weer eens mee te maken!

Meiden van ADO, bedankt voor deze wedstrijd. Voor beide kanten een hele leerzame wedstrijd! Dat we elkaar dit seizoen nog eens gaan treffen, daarover zijn de lijntjes kort!

Volgende week weer aan de bak in de competitie tegen RVVH Vrouwen 2. Neem de ervaringen van deze wedstrijd mee naar volgende week!