Ter Leede Vrouwen 2 plaatst zich voor 2e ronde beker!!!

De terechte euforie van gistermiddag (zaterdag 17 september) maakt nu (zondag 18 september) plaats voor gepaste trots. Trots op die meiden van Ter Leede Vrouwen 2 die dat kunstje toch eventjes hebben geflikt… Als één van de beste nrs2 doorgaan in de landelijke beker!

Ieder seizoen kijken we met enige spanning uit naar de indeling van de beker. Topklasse, hoofdklasse en 1e klasse teams worden daarin met elkaar gemixt en er wacht voor ons als 1e klasser altijd een uitdaging. Dit seizoen werden we gekoppeld aan DSS Vrouwen 1 (topklasse), RCL Vrouwen 1 (hoofdklasse) en CSW Vrouwen 1 (competitiegenoot in de 1e klasse).

De gespeelde oefenwedstrijden in aanloop naar de bekercompetitie waren veel belovend. De nieuwe speelsters in de groep zorgen met de toppers die de Rood-Gele kleur al één of meerdere seizoenen met trots dragen voor nog meer opties en in onze ontdekkingstocht werden Foreholte Vrouwen 1 (4-0 winst) en Maasdijk Vrouwen 1 (17-0 winst) aan de kant gezet en incasseerden we tegen hoofdklasser Barendrecht een nipte nederlaag (2-1), al hadden we die meer aan onszelf te danken gezien het missen van de vele gecreeerde scoringskansen….

Zaterdag 3 september: DSS Vrouwen 1 – Ter Leede Vrouwen 2

Een heel leuk weerzien met onze oude hoofdtrainer Hassan Azoum. Slechts één seizoen heb ik met Hassan mogen samenwerken bij de vrouwenselectie van Ter Leede, maar wat een leerzaam seizoen was dat! Tsja… DSS Vrouwen 1, normaal tegenstander van ons vlaggenschip Ter Leede Vrouwen 1. Een tegenstander met een positieve voetballende intentie, in voorbereiding naar deze wedstrijd kijken we met een schuin oog terug op die oefenwedstrijd in december 2021…. waarin “wij” als Vrouwen 2 een helft de oefenwedstrijd tegen DSS Vrouwen 1 mochten spelen en die helft met verve speelden en met 1-2 wonnen… resultaten uit het verleden, bieden geen enkele garantie, maar toch… het gaf ons enige moed.

Er ontspon zich op het Haarlemse hoofdveld een hele aantrekkelijk wedstrijd. In de beginfase had Ter Leede Vrouwen 2 een klein beetje ontzag voor DSS, maar na 10 minuten was er van ontzag geen sprake meer. Een compact spelend Ter Leede zorgde ervoor dat de aanvallende intenties van DSS in het niets eindigde en kwam DSS op onze helft of bij ons doel, dan werd er naast keihard werken, heel veel met elkaar gepraat, iedereen zette elkaar op de juiste plek om het DSS zo moeilijk mogen te maken… En als we dan de bal hebben veroverd, wisten we precies wat we er mee moesten doen…. voetballen, snel de bal van voet naar voet laten gaan en proberen kansen te creeeren om te scoren. Dat de paal en tot 2 maal toe de Haarlemse keepster in de weg liggen om op voorsprong te komen is zuur. Zeker als een verkeerde keuze in de opbouw er voor zorgt dat we 1-0 achter komen. Vlak voor rust toch die verdiende gelijkmaker, na een vlot lopende aanval is het Amanda die de 1-1 binnenschiet. Met dezelfde passie als tijdens de 1e helft gaan we de 2e helft verder. Verdedigend geven we weinig weg en aanvallend komen we er weer een aantal keer heel gevaarlijk uit. Toch moeten we na de 2-1 van DSS weer in de achtervolging. Met nog een aantal minuten op de klok tijd voor een alles-of-niets offensief, 1 op 1 over het hele veld. Dat dit direct resultaat geeft in het opvreten van je tegenstander en waardoor we de veroverde bal strak over het veld in kunnen spelen op Amanda die met een weergaloze aanname de bal panklaar legt en vanaf een meter of 22 over de keepster in de goal weet te leggen en daarmee de zeer verdiende 2-2 op het bord weet te knallen, zorgde voor een enorme vreugde-explosie bij iedereen op het veld, op de bank en de vele supporters die ons kwamen aanmoedigen. 2-2 tegen topklasser DSS, een heerlijk begin van de bekercompetitie! Er stond een groep speelsters dat binnen de lijnen een team vormde met elkaar, een portie strijdlust toonde wat beloond werd met schitterende aanvallen en verdedigen met elkaar!
Het Whatsapp bericht van Hassan op zondagochtend 4 september zegt genoeg: “Nogmaals gefeliciteerd, goed gespeeld!”….

Zaterdag 10 september: Ter Leede Vrouwen 2 – CSW Vrouwen 1

Een bananenschil…. zo kunnen we CSW Vrouwen 1 wel omschrijven voor Ter Leede Vrouwen 2. De afgelopen seizoenen glijden we iedere keer uit als CSW onze tegenstander is.
Tijdens deze bekerwedstrijd was daar eindelijk de ommekeer… De gehele wedstrijd was Ter Leede Vrouwen 2 de bovenliggende partij, miste na 5 minuten een dot van een kans voor open doel, maar niet veel later was het Caitlin die de sterke openingsfase bekroonde met een voorsprong! In het vervolg van de 1e helft maakte Ter Leede Vrouwen 2 het zichzelf behoorlijk lastig. Lastig in de vorm van zich niet belonen door het veldoverwicht en vijf gecreeerde 100% scoringskansen uit te drukken in doelpunten. We scoren niet en met een “maar” 1-0 voorsprong bereiken we de rust, waar de wedstrijd eigenlijk binnen deze 45 minuten al lang klaar had moeten zijn. Ook de 2e helft blijft Ter Leede het bovenliggende team en de opluchting is groot dat 10 minuten voor het einde de 2-0 wordt binnengeschoten. Dat CSW in de 99e minuut de 2-1 nog binnenschiet was er een voor de statistieken, echt in de gevaar zijn we deze wedstrijd niet geweest. De verdedigende organisatie stond uitstekend!
Na afloop van de wedstrijd tegen CSW was het tijd voor een afscheid. (snik) Jammergenoeg heeft Kristel te kennen gegeven dat het plezier in het voetbalspel er op dit moment bij haar niet meer is, waardoor zij de moeilijke knoop heeft doorgehakt om te stoppen als speelster bij de vrouwenselectie. Twee seizoenen lang heb ik met deze topper mogen werken. Een natuurlijke leider in het veld, coachend, iedereen op de juiste plek neerzetten en verdedigend haar vrouwtje staan in de duels. Bedankt Kristel!

Zaterdag 17 september: Ter Leede Vrouwen 2 – RCL Vrouwen 1

In de wetenschap dat DSS Vrouwen 1 midweeks een flinke uitslag had neergezet tegen CSW Vrouwen 1, heeft Ter Leede Vrouwen 2 plaatsing voor de 2e ronde in de landelijk beker in eigen hand. Een overwinning op hoofdklasser RCL zou betekenen dat Ter Leede zich (op doelsaldo achter DSS Vrouwen 1) bij die groep van 17 beste nrs2 mocht scharen, waardoor de 2e ronde een feit zou zijn. Maar dan moet er wel worden afgerekend met RCL Vrouwen 1, niet zomaar een tegenstander….
Op het eigen hoofdveld een Ter Leede dat koos om te starten vanuit een iets behoudende strategie. Een boeiende 1e helft, waarin Ter Leede eigenlijk geen kans weggaf, maar zelf slordig was aan de bal. Te snel werd de veroverde bal verloren door een niet zuivere pass of een te snelle keuze in de diepgang. Desondanks weten we wel drie 100% kansen te creeeren echter met kunst en vliegwerk en uitstrekkende benen voorkwam de Leiderdorpse keepster dat wij de voorsprong konden pakken de 1e helft. De 2e helft een kleine aanpassing in de tactiek waardoor we meer grip op het middenveld wilden krijgen en vooral wilden proberen de aanvoerdster van RCL minder aan de bal te laten komen. In de omzetting die we hiervoor deden lukte dit behoorlijk. Toch keek Ter Leede Vrouwen 2 na ongeveer 14 minuten spelen in de 2e helft tegen een achterstand aan. Een moment waarop we ons als team veel te ver naar achter lieten drukken, een verkeerde keuze maken in de opbouw en een bal die al stuiterend vanaf randje 16 over de handen van Annabel heen in de hoek van ons doel verdwijnt…. Wat gaat er op zo’n moment op mentaal vlak gebeuren, we weten waarvoor we spelen, die plaatsing in de 2e ronde is opeens mijlen ver weg. Er werd een blik strijdlust open getrokken, mentaal knakten we niet, maar werden we sterker… en binnen een paar minuten schoot Ayla die gelijkmaker op het scorebord. Met nog een aanvallende verse wissel proberen we de druk op de verdediging van RCL nog meer te verhogen en dat dit slaagt en Caitlin de 2-1 binnen kan tikken is een hele fijne welkomer. De laatste fase van de wedstrijd probeert Ter Leede de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar die bevrijdende 3e treffer aan Ter Leede kant valt niet. Als team verdedigen we de laatste minuten en nu is het een keer onze beurt om de wedstrijd “professioneel” uit te spelen.

Daar sta je dan als Ter Leede Vrouwen 2. Geplaatst voor de 2e ronde van de landelijke beker. Een uitstekende prestatie van een fantastische groep meiden met heel veel verschillende karakters. Binnen de lijnen wordt er alles gegeven voor elkaar. Er staat een team dat bereid is voor elkaar te werken. De onderlinge coaching gaat steeds beter. We gaan elkaar steeds beter begrijpen in het aanvallen en verdedigen en het omschakelmoment dat er tussen ligt.

Amanda, Annabel, Annebel, Anouk, Ayla, Bo, Caitlin, Dilayla, Dionne, Eva, Hanne, Iva, Joyce, Kirsten Bn, Lotte, Malu, Mandy, Montana, Renate, Romy D, Steffi, Suzy, Willemijn en Yara….. Jullie hebben allemaal jullie bijdrage gehad in deze bekerprestatie, jullie zijn een fantastische groep speelsters om mee te werken…. Wat er de komende weken nog allemaal gebeuren gaat dat is toekomstmuziek en gaan we met elkaar ervaren, wij moeten er met elkaar voor zorgen dat we er klaar voor zijn. Klaar zijn om alles te geven tijdens iedere training en wedstrijd die er komen gaat in welke samenstelling dan ook. Het TEAM moet er staan, het TEAM moet elkaar AAN zetten, het TEAM maakt elkaar beter en het TEAM zorgt ervoor dat er iedere situatie in het veld weer iemand anders kan uitblinken.

Averil en Kirsten Bg, voor jullie is het seizoen met een blessure op dit moment minder prettig gestart, maar jullie zijn er wel keer op keer. Om met de meiden die wel binnen de lijnen kunnen verschijnen de training en wedstrijden te beleven! Klasse!

Amina, we blijven hopen en duimen dat die overschrijving waar we zo op hopen alsnog rond gaat komen en ook jij voor de vrouwenselectie mag gaan uitkomen in de officiele wedstrijden!

En last but not least… Kristel, tot heel snel ziens langs de lijn!

Deze bekerprestatie hebben we door als TEAM te opereren voor elkaar gekregen. Samen met Andy en Jens zijn wij als staf van Vrouwen 2 trots op jullie allemaal!
Aanstaande zaterdag start ons volgende avontuur… de competitie! Een competitie waarin we maar liefst 6 nieuwe teams gaan treffen ten opzichte van het afgelopen seizoen.
De ervaringen uit de bekercompetitie nemen we mee de competitie in, ik heb er zin in!!!