Ter Leede Vrouwen 2 “stunt” met winst op RCL Vrouwen 1

 

Dat is wellicht wat een puur naar de uitslag (1-0) kijkende lezer zou zeggen…. Waar Ter Leede Vrouwen 2 vorige week van Wartburgia Vrouwen 2 tijdens de 1e helft een wake-up call kreeg en het de 2e helft als team zijnde al veel beter opereerde, lag de nadruk afgelopen trainingsweek voor Ter Leede Vrouwen 2 in het beter en sneller neerzetten van de verdedigende organisatie, waarin iedereen nuttig zou blijven zonder dat we een bus op eigen 16 gaan parkeren… En afgelopen donderdag in de onderlinge elf tegen elf van een half uur tegen Vrouwen 1 bleek dat deze groep erg leergierig is en informatie zichzelf snel eigen maakt!

Vandaag RCL Vrouwen 1, net als de oefentegenstander van vorige week uitkomend in de hoofdklasse. Voor een aantal speelsters uit Vrouwen 2 gingen de gedachten even terug naar het vorige seizoen, toen we ook de bekercompetitie thuis opende tegen RCL en er met 0-7 vanaf gingen. Maar nu, nieuwe ronde en nieuwe kansen en vooral heel wat andere speelsters op het veld bij Ter Leede!

Voor de verandering verzamelden we vanmorgen niet buiten bij Jaap’s plaza, maar binnen in de hoofdbestuurskamer om op de te respecteren afstand van elkaar vanuit de wedstrijdbespreking het plan te bespreken waarmee we als team de wedstrijd zouden beginnen. Simpel… daar draaide het om vandaag, altijd en overal nuttig blijven en vooral geen toeschouwer van je eigen wedstrijd worden, maar actief meedoen en genoeg opties bieden voor je teammaatjes.

Qua opstelling was het vandaag een beetje puzzelen. Op het laatste moment bleek Judith toch niet fit genoeg en de nodige speelsters waren ‘s morgens al de bus ingestapt met Vrouwen 1 richting Heerenveen voor een leuke oefenwedstrijd tegen eredivisionist SC Heerenveen. 14 beschikbare speelsters bleven over, waarvan de meeste inmiddels qua conditionele opbouw in staat worden geacht 90 minuten vol te kunnen maken…
Omdat we vandaag iets meer verdedigende speelsters als aanvallend ingestelde speelsters hadden, begonnen Kristel en Willemijn als controleurs op het middenveld. In het diepe gegooid, kijken wat het qua balans zou brengen…. hierover later meer. Wat er nog meer in het diepe werd gegooid was onze aftrap…. na 8 seconden stond namelijk de 1-0 al op het scorebord. Ashley had een heerlijke pass in haar voeten waarmee ze de op snelheid liggende Yara kon bereiken. Één keer raken was genoeg voor haar om de bal binnen te knallen. Wat een start van de wedstrijd was dat! Dat het bij die ene goal bleef vandaag had niemand verwacht… Ter Leede werkte zich hard in de rondte om het RCL zo moeilijk mogen te maken. De afgesproken verdedigende organisatie stond als een huis, zonder dat het een bus werd! Al had het misschien ook geluk dat de rappe rechtsbuiten van RCL iets kleiner van stuk was en een fantastische aanval over hun linkerkant net over het hoofd van de naar binnengekomen rechteraanvalster scheerde. Verder gaf Ter Leede niet heel veel weg. Vrije trappen werden vakkundig overgekeken of uit de lucht geplukt door keepster Annabel en aan de andere kant had de keepster van RCL haar uitschuifbenen nodig om een schot van Yara te keren. Het spel golfde verder op en neer zonder benoeming-waardigheden, mede de verdienste van de verdedigende linie van de Rood-Gelen en het goede storende werk op het middenveld door Kristel en Willemijn. Maar laten we ook verdedigers Iva, Renate, Lieke en Suzy en onze aanvallend ingestelde speelsters vandaag Yara, Montana, Ashley en Sono niet vergeten in het verdedigende werk! Je doet het als team! Wat er beter kon was het in het bezit houden van de bal als Ter Leede deze had verovert…. te snel werd deze bal weer in voeten van een RCL speelster gespeeld. Simpel ontbrak hierin.

Rust, koppies bij elkaar, wat valt ons op, wat gaat er goed en wat kan er beter. Mooie vraagstukken om met elkaar tot verbetering te komen. Verdedigend stond de organisatie prima, alleen naar balbezit toe was verbetering gewenst, dat was gelukkig niet alleen de staf op de bank opgevallen, ook de leergierige speelsters op het veld wilden dit beter. Zo gezegd, zo gedaan. Kim nam in de rust de positie van Ashley over… hoe graag Ashley ook langer zou willen spelen, terugkeren na een kruisband-operatie gaat stap voor stap en de minuten worden er steeds meer.

Is Ter Leede de tweede helft in gevaar gekomen? Op het ene moment na, dat RCL in buitenspelpositie de 1-1 dacht binnen te schieten, kwam Ter Leede niet zozeer in verdedigende problemen. En met name aan de bal werd het een stuk leuker om naar te kijken. Een gezonde dosis keiharde werklust in combinatie met leuke aanvallen en mogelijkheden om de score groter te maken. De grootste kansen waren voor Ter Leede al rolde en viel de bal net aan de verkeerde kant van de paal…. Sanne wisselde tijdens de 2e helft Sono af aan de rechterkant van de aanval en de van vakantie teruggekeerde Anouk nam voorin even de positie van Montana over.

Maar dan Kristel en Willemijn. Vooraf spraken we af dat indien nodig Kristel en Willemijn gedurende de wedstrijd zouden kunnen wisselen met andere verdedigers die de rol van controlerende middenvelders ook konden invullen, echter groeiden de meiden in hun “noodgedwongen” rol. Ballen veroveren, de verbinding zijn tussen de verdedigende en aanvallende speelsters in het team, ontzettend veel meter maken, voorop gaan in de strijd en in balbezit voetbal in het team brengen. Zonder alle anderen uit het team vandaag te kort te doen, maar petje af voor deze 2 dames hoe zij hun rol vandaag hebben uitgevoerd. De duracelletjes die Yara en Kim normaal gesproken in zich op nemen, waardoor ze kunnen blijven gaan, die hebben zij vanmorgen volgens mij tijdens het ontbijt stiekem ook genomen.

Vooral met beide voetjes op de vloer blijven, even genieten van deze stunt mag best, maar vooral gaan focussen op Topklasser SSS Vrouwen 1…. nieuwe ronde, nieuwe kansen. Kan Ter Leede Vrouwen 2 ook volgende week voor een stunt zorgen? Komende week weer 3x trainen en volgende week zaterdag gaan we het van dichtbij meemaken! Aftrap in Klaaswaal is om 14.30 uur.

DTVTLVR2