Ter Leede Vrouwen 2 verslaat RVVH Vrouwen 2 in interessante oefenpot

Dinsdag 18 augustus stond voor de Vrouwenselectie van Ter Leede en RVVH de “traditionele” oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma. Al een aantal seizoenen treffen de teams elkaar in de competitie, maar weten elkaar ook in voorbereiding op de competitie al te vinden. Ter Leede Vrouwen 2 trapte om 19.15 uur af op het strakke natuurgras van veld 5. Een biljartlaken, zo lag het veld na de verplichte “corona-rust” er op de meeste plekken bij.

Bij Ter Leede weer een aantal nieuwe gezichten in de selectie voor deze oefenwedstrijd. De eerste minuten van het seizoen voor de van vakantie teruggekeerde Lieke en na afwezigheid van bijna 4 seizoenen maakte Judith vanavond haar rentree op het voetbalveld.

Ter Leede Vrouwen 2 begon als een wervelwind aan deze oefenwedstrijd. Het eerste kwartier zette het RVVH als het kon snel onder druk en alleen al in de eerste 5 minuten telden we 4 mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk een goede interceptie van Sanne op het middenveld, bracht Sadeyah in balbezit in de 16 meter, keepen uitkappen en de 1-0 op het scorebord zetten. Waar Ter Leede het moeilijker mee had was de tactische variant waarmee RVVH deze wedstrijd qua opstelling speelde. Zeker als je dan veel aan de bal bent als team, moet je alert zijn op de omschakeling en waar de ruimtes juist niet mogen liggen voor de tegenstander. De gelijkmaker van RVVH was een juweeltje, echter het onnodige balverlies aan Ter Leede kant kwam vooral voort uit slordigheid en het ontbreken aan communicatie. Ter Leede kwam halverwege de 1e helft op een 2-1 voorsprong. Lisa was lekker op stoom aan de rechterkant van het veld en gaf een perfecte voorzet op Sadeyah de de bal niet met haar hoofd, maar met haar schouder de verre hoek in werkte. Toch keek Ter Leede met rust tegen een 2-3 achterstand aan. Niet medogenloos verdedigen en half ingrijpen was hier mede debet aan.
Zoals eerder aangegeven, een mooi moment tijdens de 1e helft was de rentree binnen de lijnen van Judith. Na 4 jaar niet in competitieverband te hebben gespeeld, is ze bij Ter Leede uitgekomen om het plezier in het voetbal weer te gaan vinden en dat zoiets snel kan gaan bewees ze zelf in haar eerste 3o speelminuten…. het spelplezier spatte er gisteravond vanaf.

In de rust ruimte voor wat tactische verbeteringen, zowel in onze aanvallende als onze verdedigende organisatie. Noa en Sadeyah zagen hun goede spel van afgelopen zaterdag de beloning krijgen door vandaag na de 1e helft bij Vrouwen 2 te hebben gespeeld bij Vrouwen 1 aan te mogen sluiten en daar tijdens de 2e helft hun minuten te mogen maken. Ontwikkeling en groei wordt aan alle kanten gezien en beloond!

Met de nodige wissels begon Ter Leede aan de 2e helft. De kleine aanpassingen zorgden ervoor dat Ter Leede veel meer grip kon krijgen op RVVH en over de gehele 2e helft gezien maar 2 mogelijkheden heeft weggegeven. Nog steeds wel aankijkend tegen die achterstand, drukte Ter Leede RVVH steeds verder achteruit. Corners ten overvloede, echter of de RVVH-keepster pareerde de inzet goed ‘of de bal verdween naast of over het doel. Het aanvallende spel van Ter Leede werd wat gevarieerder en zo kon Lisa de verdiende 3-3 binnenschieten. Op jacht naar de 4-3 zou je dan zeggen…. en die jacht openen dat deed Ter Leede maar al te graag. Dat uiteindelijk Ashley goed staat op te letten bij een achterbal van RVVH en zo de verdiende 4-3 kan binnenschieten, geeft de gretigheid van het team aan. Na een vroege voorsprong op achterstand komen, maar jezelf vooral niet laten afleiden, als team zijnde de ruggen rechten en op jacht gaan naar een overwinning die gezien het spelbeeld tot een verdiende overwinning mag worden gerekend.

Alle speelsters hebben weer speelminuten in hun benen, sommige hebben inmiddels de volledige 90 minuten al mogen aantikken. Zaterdag krijg de oefencampagne een vervolg als hoofdklasser Wartburgia Vrouwen 2 op bezoek komt. De ervaringen van de wedstrijd tergen RVVH nemen we weer mee in onze rugzak. De goede dingen gaan we perfectioneren en de minder goede dingen krijgen de aandacht om beter te gaan. Fouten maken mag en moet, anders zal je individueel, maar ook als team niet beter worden.