Ter Leede Vrouwen 2 weer met beide benen op de grond gezet

Dat was de conclusie na afloop van de oefenwedstrijd tegen Wartburgia Vrouwen 2. Wie alleen de beginfase van de wedstrijd heeft gezien zal niet geloven dat Ter Leede Vrouwen 2 er met een 0-5 nederlaag vanaf ging. In de openingsfase van de wedstrijd kreeg het tot 3 keer toe de gelegenheid de score te openen. Oog in oog met de keeper misten we of de verdedigers wisten de bal te onderscheppen voor de bal over de doellijn kon rollen. Een goed naar de zijkant weggewerkte corner tegen bleek toch de inleiding voor de eerste tegengoal deze wedstrijd. Want alleen wegwerken van de bal is niet voldoende. Drukzetten en je organisatie houden kon een stuk beter, Annabel bracht in eerste instantie nog knap redding echter wist Wartburgia goed raad met de losgelaten bal, reageerde eerder en alerter als de verdedigers van Ter Leede en de 0-1 was een feit. Waar je op basis van de eerdere oefenwedstrijden zou verwachten dat Ter Leede zich terug in de wedstrijd zou voetballen, voetbalde het meer tegen zichzelf als tegen de tegenstander. Wartburgia profiteerde goed van het slordige spel aan Ter Leede zijde en wist er voor rust 3 doelpunten bij in te prikken en met een 0-4 achterstand rijker zochten de dames de kleedkamer op. Een stilte, dat was wat er viel in de kleedkamer. Iedereen vroeg zich terecht af hoe dit ons kon overkomen… waarom niet dezelfde beleving in de wedstrijd kunnen gooien als de tegenstander?

Plan van aanpak maken voor de 2e helft… meer rust brengen in de verdedigende organisatie als de tegenstander aan de bal is. Daar lag het accent de 2e helft. En bovendien weer aan voetballen durven toe te komen.

Met wat personele en positionele wijzigingen begon Ter Leede aan de 2e helft. Zoals de bedoeling was stond het team positioneel beter opgesteld op het moment dat de tegenstander aan de bal was. De tegengoal nemen we maar even voor lief, laten we het er op houden dat dit het enige momentje van onoplettendheid was de 2e helft. Ter Leede kwam veel meer aan voetbal toe en gaf Wartburgia minder de ruimte als de Amsterdamse dames de bal hadden. Mogelijkheden om zelf te scoren heeft Ter Leede ook de 2e helft wel gekregen. De sterk spelende Kim was er misschien wel het dichtste bij, een mooie individuele actie bracht haar alleen voor de keeper. Een vrije trap van Willemijn scheerde vlak over de lat, het schot van Ashley mocht er ook zeker zijn. Sanne en Renate konden vandaag de eerste volle 90 minuten van het seizoen aantikken.

Eindconclusie…. het was vandaag niet goed genoeg om voldoende weerstand te kunnen bieden tegen een hoofdklasser als Wartburgia Vrouwen 2. Met elkaar hebben we genoeg aanknopingspunten gezien waar we kunnen en moeten verbeteren! De komende 3 weken staan in het tegen van onze bekercompetitie waarin we komende zaterdag RCL Vrouwen 1 ontvangen, net als Wartburgia Vrouwen 2 uitkomend in de hoofdklasse…