Ter Leede Vrouwen 2 zet zegereeks voort

Afgelopen zaterdag 23 april nam Ter Leede Vrouwen 2 het op tegen SSS Vrouwen 2. Zes weken geleden troffen beide teams elkaar nog in Klaaswaal, waar Ter Leede SSS tegen de muur zette en geen moment met rust liet.. Een flitsende 0-7 overwinning als resultaat. Wat wisten we nog van die wedstrijd en wat kunnen we meenemen naar deze wedstrijd? Was het de 1-4-4-2 opstelling van SSS? Het gevaar van een speelster als Linda Kruithof? De lange ballen van de keepster? Allemaal gevaarlijke eigenschappen van de tegenstander om rekening mee te houden, maar zat het grootste gevaar niet bij ons zelf? WIJ…. WIJ moeten het als een team doen en ons niet laten afleiden door een tegenstander.

De zaterdag begon met het zeer droevige bericht dat clubman Jan Keuning was overleden. Een bericht dat wel even binnenkwam. Jan was altijd oprecht en gemeend geinteresseerd in het reilen en zeilen van de vrouwen van Ter Leede. Een kort praatje op weg naar het succes van een wedstrijd, een gefeliciteerd als je een wedstrijd won en een “volgende keer beter” als je met een verlies het veld af kwam. Jan was Ter Leede, een lopende encyclopedie van de club en ademde Rood-Geel. Een groot gemis en leegte, heel veel sterkte voor familie en alle vrienden om Jan heen!

We trapten de wedstrijd af op veld 1. Een fel windje zorgde voor een helftje wind in de rug of recht in je gezicht. Renate won de toss en koos windje tegen te beginnen. Het strijdplan van SSS was duidelijk, hoewel ze met auto’s naar Sassenheim waren afgereisd, hadden ze onderweg toch ergens een flinke touringcar op de kop weten te tikken en parkeerden deze bus op hun eigen helft. Ter Leede de bal, SSS afwachten en inderdaad weer spelend in die opstelling met 2 spitsen. Laat onze Iva daar nu wel raad mee weten als verdediger zijnde, inschuiven op het juiste moment en dan ook nog eens een snelle 1-0 op het bord weten te zetten met een knap geplaatste bal in de linkerhoek… En dat met windje tegen… Een heerlijke start voor onze meiden, wat als we eerlijk zijn, misschien ook wel het enige hoogtepunt van de eerste helft was. We hadden ontzettend veel de bal, maar met die bal waren we heel erg slordig. Zeker als je een 2e tegenstander hebt in de vorm van een fel windje tegen over het veld, moet het baltempo hoog liggen, aannames direct klaar om door te handelen en een simpele kaats mag niet op strot-hoogte terechtkomen. De ruimtes die er lagen in het veld werden niet optimaal benut en dan is 45 minuten best lang. We probeerden het wel en zo af en toe liep er een vlotlopende aanval tussendoor, maar te weinig om SSS echt pijn te doen.

En dat was ook wel merkbaar in de rust. We waren het met elkaar heel snel over eens… WIJ moeten naar ons zelf kijken de 1e helft, bijna niemand haalde die 7 of 8 die er de afgelopen weken wel werd gescoord. Baltempo hoger en let op de aannames. Het middenveld wisselde onderling naar een iets aanvallendere samenstelling zodat we de ruimtes tussen onze buitenspelers en de spits in beter konden vullen.

Met het windje in de rug gingen we de 2e helft gretig op zoek naar het vergroten van die 1-0 voorsprong. Aan de bal oogde het een stuk frisser en verzorgder. SSS kwam er zelden vanaf, de lange ballen van de keepster werden halverwege de helft van de tegenpartij al onderschept, dan juist het veld heel breed houden en vanuit je loopacties ruimte creeren voor elkaar. Dat Mandy een belangrijke rol speelde deze wedstrijd was wel duidelijk… tijdens de 1e helft probeerde ze al vanaf het middenveld de leiding in handen te nemen en die passes te geven. De 2e helft was ze erg duidelijk tijdens een blessurebehandeling van de tegenpartij, ze kwam een slok water halen bij de dugout en sprak daarbij de wijze woorden “we moeten heel snel die 2e goal scoren, dan is het klaar met SSS“. En dat Mandy dit dan zelf doet.. grote klasse natuurlijk. Die vrije-trap vloog heerlijk de winkelhaak in, om vervolgens enkele minuten later de trekker nogmaals over te halen met een heerlijke trap die over de keepster heen tegen het netje vloog…. Die comfortabele 3-0 voorsprong werd na een hele vlot lopende aanval met een heerlijk lobje over de keepster heen door Romy verder vergroot naar die 4-0 eindstand.

Conclusie… Na moeizame 1e helft waarin we snel op voorsprong komen, rechten we de 2e helft onze ruggen en liepen we uit naar een 4-0 overwinning. WIJ willen dolgraag iedere wedstrijd die 8 scoren, soms is een 6-je ook goed om te slagen en die drie punten te pakken! De goede reeks van de afgelopen periode hebben we een mooi vervolg gegeven, de komende weken worden spannend. Aanstaande zaterdag wacht die lange busreis naar Ijzendijke, een team dat de afgelopen 2 weken 2x de gedoodverfde kampioenskandidaat IJFC wist te verslaan en zichzelf hierdoor nu ook in de bovenste regionen van de stand heeft geworsteld. WIJ kunnen onze borst gaan nat maken.