Ter Leede wenst Sarina en haar Leeuwinnen veel SUCCES

Sassenheim – Ze speelde negen seizoenen bij Ter Leede en won twee landstitels en de KNVB Beker. Daarna was ze in het seizoen 2006-2007 hoofdtrainer van het Sassenheimse vrouwen voetbalbolwerk. Ter Leede is trots op bondscoach Sarina Wiegman en haar ‘Leeuwinnen’, die in de finale staan van het Wereld kampioenschap in Frankrijk.

‘De meiden waren toe aan Sarina’, vertelt vriendin en Ter Leede icoon Marion van der Ploeg. ‘Vrouwen zijn toch gevoeliger voor de sfeer. Ze is op een goed moment gekomen. Sarina luistert naar de spelers en heeft een echt team gesmeed.’ De Haagse bondscoach werd in 2017 de opvolger van Arjan van der Laan, nadat hij werd ontslagen.

De dubbel

Van der Ploeg en Wiegman speelden zeven jaar met elkaar bij Ter Leede. Bovendien kwamen ze gelijktijdig uit voor het Nederlands elftal. In het laatste jaar van Van der Ploeg werden ze landskampioen bij de formatie uit de Bollenstreek. Van der Ploeg zwaaide af en werd teambegeleider. In 2006-2007 was Wiegman trainer. Samen behaalden ze de dubbel: landskampioen en de KNVB Beker.

Vrouwenvoetbal

Ook bij Ter Leede zien ze een groei van het vrouwenvoetbal. ‘Het Nederlands elftal heeft de laatste jaren grote vorderingen gemaakt. Vooral qua fitheid. De achterhoede was al goed, maar nu hebben we een heel goede voorhoede. Het klopt allemaal’, zegt Van der Ploeg.

Ook bij de amateurs gaat het steeds beter. ‘Wij hopen bij Ter Leede het niveau omhoog te tillen. Dit WK helpt daarbij. Meer meisjes melden zich aan. Als ik de meisjes in de JO13 en JO15 zie, dan zit daar meer voetbal in dan een amateurclub in de derde klasse’.

WERELD kampioen?

De Oranje Leeuwinnen strijden zondag in Stade de Lyon tegen favoriet Team USA om het Wereldkampioenschap . Dit is eigenlijk weer eens een finale voor het nederlands voetbal. Het is een beetje als in 1974, toen Nederland en West-Duitsland tegen elkaar speelden. Heel Ter Leede wenst Sarina en haar Leeuwinnen dan ook veel succes en hoopt op een iets andere afloop 😀.