Verslag bekerwedstrijd achtste finale Ter Leede 2 – Zwaluwen 1

VERSLAG TER LEEDE 2 – ZWALUWEN 1 ACHTSTE FINALE DISTRICTSBEKER WEST II

Dinsdag 2 april 2019 20.00 uur

TER LEEDE TWEE VERRAST ZWALUWEN I IN DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJD

En schrijft geschiedenis, hoewel Quick Boys het ooit ook heeft gepresteerd: met het eerste én het tweede team doordringen tot de laatste acht in de districtsbeker. Het is hoe dan ook zeer opmerkelijk dat het reserveteam van Ter Leede zich op dinsdag twee april bij het eerste voegt in de kwartfinale van de districtsbeker door hoofdklasser Zwaluwen met een 5-3 te verslaan. In de eerste helft kreeg Ter Leede 2 al vier mooie kansen om de score te openen, waaronder een penalty, maar pas in de 32e minuut wist Joey van den Berg de vijfde kans te verzilveren. Kort daarop scoorde Zwaluwen de gelijkmaker, maar met een mooie actie zorgde Joey van den Berg toch weer voor een 2-1 voorsprong die na de rust door tweemaal Jim Gillissen brutaalweg werd uitgebreid tot 4-1 waarna het nog spannend werd doordat Zwaluwen wist terug te komen tot 4-3. Door de 5-3 van Jimmy Brugman wist de thuisclub de overwinning echter uiteindelijk veilig te stellen en hoofdklasser Zwaluwen uit te schakelen. Voorwaar een prestatie van formaat!

De eerste kans voor het team van Lagendijk diende zich al in de achtste minuut aan toen Tomas Tavilla bij een snelle uitbraak Joey van den Berg vrij zette voor doelman Jochem van der Hoff, maar die wist Joeys lage schot ten koste van een corner te keren. Twee minuten laten bediende de resoluut ingrijpende linksback Floris Mulder met een harde hoge kopbal Jim Gillissen, die echter links naast schoot en alweer na twee minuten speelde Dani Hoogkamer na een corner van Zwaluwen op rechts Mike Dam aan en uit een overtalsituatie van vier tegen drie ging Mike voor eigen succes en zag zijn harde schot door de keeper gepareerd.

Drie kansen binnen twaalf minuten, Ter Leede was de betere ploeg en de vierde ontstond in de 27e doordat Zwaluwens linksback van een kopbal van Dirk Hoekstra onbedoeld een corner maakte en uit die hoge hoekschop van rechts maakte een verdediger hands en dus mocht Jim Gillissen door een penalty de thuisploeg op voorsprong brengen.

Maar dat doet hij niet! Zijn lage schot door het midden wordt gekeerd, ook de rebound mislukt en dus is de vierde kans weg. “Dan gaat de vijfde er wel in,” is de stelregel van Jan Keuning altijd en dat klopt: nadat Tim van der Hoeven voor Zwaluwen in de 29e minuut net links naast schiet komt bij een counter de prima spelende Jordly Petronia op rechts door, speelt Joey aan en die zorgt eindelijk voor de verdiende voorsprong.

Het is wel een domper  voor de thuisploeg dat Sten Wever al in de 39e minuut voor de gelijkmaker zorgt, maar nog voor de rust komt Ter Leede weer op voorsprong als Dirk Hoekstra op rechts met een ferm blok de bal verovert, Jim Gillissen aanspeelt,  deze de bal in de loop meegeeft aan Joey en die met een mooie schijnbeweging de doelman op het verkeerde been zet en er 2-1 van maakt, een terechte voorsprong, want het veldspel van het tweede is aantrekkelijk en Zwaluwen heeft er weinig tegen in te brengen!

Na de rust gaat Ter Leede unverfroren door en uit een voorzet van Joey op links scoort Jim Gillissen in de 52e minuut nu wel de 3-1, hij had nog wat goed te maken! En dan maakt hij er in de 72e minuut nog maar een, nadat hij in de 60e minuut nog een kans laat liggen. Die 4-1 is overigens een curieus doelpunt: Dani Hoogkamer , die veel werk verricht op het middenveld, passt op links op Joey van de Berg, die speelt de in buitenspel lopende Jim Gillissen aan, die de bal wijselijk laat lopen en dan denkt Joey “ik ga achter mijn eigen pass aan als er toch geen Zwaluwer reageert” en dan kan hij daarna weer wel afgeven op Jim die zijn tegenstander uitkapt en de 4-1 scoort.

Dat lijkt de genadeklap voor Zwaluwen, maar dat is toch iets te voorbarig. Balverlies van de verder uitstekend spelende Jonathan Robertson op het middenveld leidt in 75e minuut tot een onnodige 4-2, ik dacht door Youri Verschoor en in de 79e minuut verschalkt Rick van der Struis de uit zijn doel gekomen Ruben van der Does met een lobje en is de aansluitingstreffer daar. Jammer, even tevoren had Ruben nog een mooi schot van Leon Krznaric onschadelijk gemaakt.

Wordt het toch nog spannend?! We zien in de 84e minuut een schot net naast Rubens doel gaan, maar gelukkig weet de voor Tomas Tavilla ingevallen Jimmy Brugman in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de bevrijdende 5-3 te scoren en in die stand komt geen wijziging meer en zo gaat Ter Leede twee na een prima wedstrijd met het eerste in de pot voor de laatste acht.

Tegen elkaar? Dat is mogelijk, maar je vraagt je af of je dat moet willen.

Hoe dan ook, het was een mooie dinsdagavond voor Ter Leede. Zaterdag wacht voor beide teams weer een uitwedstrijd in de competitie, beide spelen aan de Hollandse IJssel, het tweede eerst in Gouda tegen De Jodan Boys 2 en daarna het eerste in en tegen Capelle.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Dirk Hoekstra, Jordly Petronia, Koen Duijtshoff, Floris Mulder, Dani Hoogkamer, Jonathan Robertson, Jim Gillissen (82’ Mike van der Zon), Mike Dam (90’ Jim van der Krogt), Joey van den Berg, Tomas Tavilla (61’ Jimmy Brugman)

Opstelling Zwaluwen:  Jochem van der Hoff, Leon Krznaric,  Sten Wever ( 46’ Joseph Concalves), Robin Hoffman, Raoul Gillet, Tevin Biekman, Tiemen Noordam, Tim Verhoeven ( 60’ Jerry Scholman),  Youri Verschoor ( 85’ Anthony Piqué), Rick van der Struis, Jeroen van der Swaluw

Scheidsrechter: Nourdin Mourabit

Assistent-scheidsrechter: Wissam el Fahssi (1e) en Leo Apperloo