Volle winst voor Ter Leede F3

De eerste uitwedstrijd was bij de club uit Oegstgeest met het langste en rijkste verleden, de Ajax Sportman Combinatie (ASC). Op waarschijnlijk ook het oudste kunstgrasveld van Nederland was de F5 onze tegenstander. Een eerstejaars F-team die in hun eerste  wedstrijd flink op hun donder hadden gehad bij de koploper.  Het team had zich echter goed herpakt en vooral ASCer Lodewijk ging voorop in de strijd. Maar het kasteel van Teylingen met op de muren Lars en Ryan leek een onneembare vesting. Na enkele kleine kansjes voor Ter Leede een vlijmscherpe counter via spits Floris. Hij lanceerde rechterspits Daan die in de 10de minuut ons op een 0-1 voorsprong zette. In de laatste minuten van de eerste helft hield keeper Mats zijn team op onnavolgbare wijze overeind. Heel ASC stond al te juichen maar ook het laatste afstandsschot wist Mats voor de lijn te stoppen. Ruststand 0-1.

SONY DSC
In de tweede helft ging ASC op dezelfde voet verder. Maar nu was het tweede keeper Floris die met enkele fabuleuze snoekduiken zijn doel schoon hield. Dan in de 29ste minuut de mooiste aanval van TL over wel 3 schijven. Via middenvelders Sam en Jay werd Daan bereikt die in de kluts de ASC keeper Teun verschalkte, 0-2. 4 minuten later verraste Jay de keeper uit de draai en stonden we zowaar op een 0-3 voorsprong. Ondertussen werd onze moegestreden linksback Bram vervangen door de uitblinker van de eerste wedstrijd Jason. 3 minuten voor tijd wist ASC dan eindelijk te scoren uit de kluts na een corner, 1-3.  Dan een attent keepende Floris die de bal buiten het keepersgebied oppakte. Deze vrije trap spatte uiteen op de paal en na 2×25 minuten ipv de 20 minuten per helft zoals voorgeschreven door de KNVB was de eerste winst in een uitwedstrijd een feit. Eindstand 1-3.

De spelers van Ter Leede E2 hadden als wedstrijdpremie een “Snap and Crackle” voor het hele team, waar onze Man of the Match Floris al voor het douchen van zat te genieten. Met een maximaal aantal punten staan we na vandaag op een mooie tweede plek in de beker. Koploper Graaf Willem II wist dan wel 11x meer te scoren maar incasseerde ook het dubbel aantal tegendoelpunten.