Voorbeschouwing Ter Leede – Zwaluwen

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VV ZWALUWEN 17 oktober 2015 14.30 uur

Scheidsrechter S. van der Eijk (Amstelveen)

 

DE ZWALUWEN STRIJKEN WEER NEER OP DE ROODEMOLEN

 

Voor het tweede jaar achtereen zijn Ter Leede en Zwaluwen in dezelfde klasse ingedeeld en nu is Ter Leede als eerste de gastheer. De wedstrijden van het vorige competitiejaar zitten nog vers in het geheugen. Op vier oktober 2014 startte Roodgeel op Sportpark Zwaluwen goed, kreeg met name Mike Dam een prima kans, maar kwam het door een doelpunt van Jarno Reurink in de 49e minuut met 1-0 achter om uiteindelijk door een schitterend, maar lucky schot van Delano a Cohen (die vorige week met Quick Boys met 0-4 won van zijn oude club) in de 97e minuut met 2-0 te verliezen.

Het thuisresultaat van de laatste wedstrijd in de tweede periode op 21 februari was nog teleurstellender: een vooral in de tweede helft sterker Ter Leede kwam pas in de 61e minuut door Tony Schreurs op voorsprong, kreeg mooie kansen, maar verzuimde uit te lopen en een ongelukkig van richting veranderd schot van – alweer – Jarno Reurink in de 88e minuut betekende de gelijkmaker. Heel Ter Leede was zwaar teleurgesteld.

Door net als Ter Leede in de derde periode slecht te presteren (9 punten en met 9 voor en 19 tegen hetzelfde doelsaldo) eindigde de ploeg uiteindelijk als vijfde.

 

We hopen op iets minder pech aanstaande zaterdag, want voor de eerste periode is het belangrijk. Koploper Noordwijk heeft de lastige uitwedstrijd tegen De Jodan Boys voor de boeg, dus biedt winst tegen Zwaluwen perspectief. Maar de Vlaardingers van hun kant zullen na de twee verliespartijen beide met 4-0, vorige week thuis tegen Quick Boys en op drie oktober uit tegen Xerxes DZB erop gebrand zijn een goed resultaat te behalen, want ze waren de prille competitie juist zo goed gestart: één gelijkspel (3-3 uit tegen Haaglandia) en drie overwinningen tegen respectievelijk Deltasport (3-2), Jodan Boys (1-2) en Hoek (3-0). Daardoor zakte Zwaluwen naar een teleurstellende zevende plek met een negatief doelsaldo van -3.

 

De situatie is vergelijkbaar met heel veel jaren geleden toen de Eersteklasse Zaterdag werd ingesteld, competitiejaar 1969-1970, 46 jaar geleden! Toen streden vier ploegen in 2B achter de latere kampioen Noordwijk om de resterende twee promotieplekken en dat waren Zwart Wit ’28, Ter Leede, De Zwerver en Zwaluwen V. In Vlaardingen had Ter Leede op 15 november met 0-0 gelijkgespeeld en thuis won het op 17 mei met 1-0 door een hard schot van Dick van Biezen dat doelman Aad Broers te machtig was. De opstelling is te leuk om niet even te vermelden: doel Wim van Harskamp, achter Henk Tijssen, Piet de Bruin, Jan Ligtenberg en Frits Zandbergen, middenveld Nico v.d. Fange, Dick van Biezen en Bert Mondriaan en voor Willem van Ginhoven, Frans Overdevest en Jan Keuning. Toen Henk Tijssen uitviel ging Wim van Ginhoven achterin spelen en kwam Jan van Harskamp erin.

Een week eerder had Ter Leede onder trainer Tjerk Hoogeveen tegen RVVH de promotie als derde achter Zwart Wit ’28 veiliggesteld. Zwaluwen eindigde achter De Zwerver als vijfde.

 

En nu zitten we weer in zo’n promotiejaar en de ploeg van Wisman en Blankespoor presteert prima. Maar ook het Zwaluwen van trainer Joop Hiele zal willen meestrijden om de prijzen en daarom heeft het zich dit jaar met twaalf nieuwe spelers versterkt. Onder hen zijn doelverdediger Marvin van Tienen, de 25-jarige verdediger Ivan Almeida ( beiden ex-Barendrecht), aanvaller Raoul Gillet (ex-Excelsior M.), Joey Grootenboer, Alison Mendes ( beiden ex-Leonidas), middenvelder Jason Tjien-Fooh (ex-Kloetinge) en aanvaller Lucas van Oeveren (ex-DHC).

Topscorer van de Vogels met vier treffers is momenteel Marlon Oranje, terwijl Dmitri G. Almeida en Joey Grootenboer tweemaal het net vonden.

Trainer Hiele kan geen beroep doen op de ervaren verdediger Osvaldo de Pina die door een verkeersongeluk zijn onderbeen heeft gebroken en maanden uitgeschakeld is. Wat Ter Leede betreft zijn we benieuwd of de blessure van Mike Boelee over is en of Jonathan Robertson die al weer in het tweede speelde bij de groep komt.

We gaan het zien.

 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk uit Amstelveen, bijgestaan door zijn assistenten P. Willems en G.W.G. van Hout en we wensen iedereen een sportieve wedstrijd toe.

 

Veel kijkplezier!