VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

Bij “vrijwilliger van het jaar” denkt iedereen vaak aan één persoon die zich in een vereniging of anderszins heel opvallend en positief onderscheiden heeft. Ook ik dacht dat toen ik alweer enkele weken geleden een mail kreeg waarin mij gevraagd werd om iemand van onze vereniging voor te dragen als vrijwilliger van het jaar in de gemeente Teylingen. Ik heb hier even kort over nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik heel veel mensen tekort doe als ik één of een paar vrijwilligers hiervoor voordraag. Ik heb al snel besloten om ALLE VRIJWILLIGERS samen van onze vereniging voor te dragen. Mijn motivatie was ook heel kort en simpel. Zonder alle vrijwilligers zou onze vereniging nog geen 24 uur meer bestaan.

Eerlijk gezegd verwachtte ik geen reactie meer, of hooguit een mededeling dat ik hiermee niet verder zou komen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik gebeld werd met de mededeling dat alle vrijwilligers van Ter Leede genomineerd waren. Ook werd ik uitgenodigd om deze nominatie toe te komen lichten bij de jury, bestaande uit een lid van de gemeenteraad (voorzitter van de jury) iemand van welzijn Teylingen en een ambtenaar van de gemeente Teylingen. In een heel leuk en best lang gesprek heb ik kunnen en mogen vertellen hoe belangrijk alle vrijwilligers samen zijn voor onze vereniging en dat ik niemand persoonlijk uit deze grote groep kan noch wil nomineren. Iedereen van de vrijwilligers draagt zijn of haar steentje bij binnen zijn of haar mogelijkheden! Ik heb tal van voorbeelden gegeven, maar toen ik na ruim anderhalf uur weer naar buiten liep schoten er nog tal van voorbeelden door mijn hoofd die ik niet verteld heb. Zoveel doen al onze vrijwilligers en zo belangrijk zijn ze.

De genomineerden, waaronder wij dus, mogen in ieder geval een vlog (modern woord voor een video of filmpje) over de activiteiten van de vrijwilligers, van ons allemaal dus. Dit is al in gang gezet en ongetwijfeld later meer hierover.

Vandaag kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar van de gemeente Teylingen. Dat zal zijn op 6 oktober aanstaande. Ik mag de genomineerden meenemen, met een voorlopig maximum van drie personen. Dat wordt dus lastig.

Ik ga er in ieder geval zelf heen en heb al twee collega-vrijwilligers gevraagd om met me mee te gaan. Jammer dat we er niet allemaal heen kunnen, maar dat snap ik wel.

6 oktober wordt dus een spannende avond, maar ik vind het al mooi dat we met z’n allen genomineerd zijn voor de prijs van vrijwilliger van het jaar. Ik kan daarmee iedereen die al vrijwilliger is bij onze club al ieder geval mee feliciteren.

Ik kan me ook voorstellen dat er mensen die nu lezen en graag ook deel uit willen maken van deze club genomineerde vrijwilligers, uiteraard kan dat. Er zijn tal van mogelijkheden om vrijwilliger te worden en iedereen is welkom! We zijn nu eigenlijk vooral op zoek naar nieuwe barmedewerkers, een voorzitter van de vrouwencommissie en een voorzitter van de financiële commissie/penningmeester (dit is leuker dan u denkt en het kost minder tijd dan u denkt).

Voor vragen kunt u bij mij of een van de andere bestuursleden terecht.

Kees de Lange

Voorzitter