VVSB JO9-2 – Ter Leede JO9-2 Veni, Vidi, Vice…. Maar net niet.

(Man of the Match Saffouane!)

Veni, Vidi, Vici… Dit staat voor: We kwamen, zagen en overwonnen. Dit was bijna het geval vandaag, maar zoals je eerder kon lezen, net niet….

Vandaag stond VVSB F2 op het programma. De aftrap was om 08:30 uur in Noordwijkerhout, dus moesten we al om 07:30 uur aanwezig zijn in de kantine van Ter Leede. Het moment dat je wekker afgaat zo vroeg op de zaterdagmorgen, dan denk je: Zo, dit is echt vroeg. Maar…. Eenmaal op het veld merken we hier helemaal niets meer van. Zeker vandaag niet!

We hadden geleerd van vorige week. Toen hadden we een te korte warming-up en waren we niet wakker begin van de wedstrijd. Nu hadden we een hele goede warming-up. Aan het afsluitende positie spel konden we al zien dat het een mooie voetbalochtend ging worden. 1x/2x raken was heel normaal tijdens dit positiespel, echt een verademing om te zien.

Onze (vrouwelijke) scheids floot exact om 08:30 uur af voor het begin van de wedstrijd en je zag al direct dat zij de leiding perfect in handen had (Ik heb zelden zo genoten van het optreden van een scheidsrechter, en ze was pas een jaar of 12/13 denk ik!). VVSB was de trotse koploper en dat konden we direct zien. Met goed combinatie voetbal probeerde ze het doel van keeper Saffouane te bestormen. Echter tot grote kansen kwamen ze niet. Dit kwam doordat onze verdediging, onder leiding van Erman, hoog verdedigde. Dit betekent dat ze constant ver vooruit verdedigde, zodat ze snel de 2e bal konden veroveren. Dit werd werkelijk perfect uitgevoerd! Hierdoor kwam onze topscoorder Justin snel in balbezit en kon hij dus goed onze spitsen Floris en Bart bedienen. En doordat iedereen goed zijn positie hield, konden onze backs Oscar en Bram vaak mee opkomen. De speelstijl 3-1-2 werd dus keurig uitgevoerd!

VVSB kwam er bijna niet doorheen en als ze er al een keer doorheen kwamen, stond Saffouane zijn mannetje. Met een paar waanzinnige reddingen hield hij zijn doel schoon. Op een gegeven moment kreeg hij een schot net onder de lat. Hij pakte de bal met zijn vingertoppen, hield vervolgens de bal, á lá Maradonna zo’n 5 sec. op zijn hoofd alvorens hij hem klemvast in zijn handen hield. Wat volgde was een staande ovatie van het massaal toegestroomde publiek.

We kregen de wedstrijd steeds meer onder controle en VVSB kwam er niet meer aan te pas. We hadden de nr. 1 helemaal liggen. Vlak voor rust kwam dan ook de terechte voorsprong. We kregen een corner na goed doorzetten van Sameh. De luchtmacht, Bram en Oscar gingen mee naar voren. De corner werd weer perfect genomen door Sameh en kwam voor de voeten van Bram. Bram had een verwoest schot maar werd helaas net aangeraakt, waardoor er weer een corner kwam. Nu kwam deze corner voor de voeten van Justin en hij schoot hem zoals Vincent Jansen hem er de avond ervoor inschoot! Een terechte 0-1 voorsprong. De scheids floot direct af, zodat we met een lekker gevoel limonade konden gaan drinken.

Na de pauze gingen de jongens direct door met waarmee ze bezig waren. Namelijk fantastisch spelen! Bart stond even linksback en deed dit met verve. Hij gaf namelijk een hele mooie pass aan Floris die alleen op de goal van VVSB kon aflopen. Floris hield iedereen achter zich en schoot de bal in 2 keer achter de doelman van VVSB. 0-2, wat een weelde en helemaal terecht!

We kregen nog kansen op de 0-3, maar helaas wilden de schoten van Bart en Oscar er niet in. Bram was ingevallen voor de moe gestreden Justin en ging op zijn vertrouwde stekkie linksback spelen. Bart verhuisde vervolgens voor de 3e keer naar een andere plek.

VVSB begon meer aan te dringen, maar Erman stond steeds zijn mannetje. En als Erman er niet meer bij kon, dan stonden Bram of Oscar er nog. Helaas viel de aansluiting treffer toch. We bleven kansen creëren maar hij wilde er niet meer in. Wel werden de ruimtes steeds wat groter, maar het leek erop dat Saffouane zich niet nog een keer liet passeren. In de allerlaatste minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Een weergaloze actie van de linkerspits van VVSB zorgde ervoor dat zowel de verdediging als Saffouane kansloos waren. Een toch wel verdiende 2-2 was het gevolg.

Mannen, ik heb echt genoten van jullie inzet en spel. Alles klopte vandaag en een heel mooi resultaat als gevolg. Na de wedstrijd sprak ik nog met een scout van Ajax en die had ook genoten van jullie allemaal! Ga zo door dus!

De bekercompetitie is nu afgelopen en we zijn 3e geworden. Een uitstekend resultaat. Aanstaande zaterdag spelen we een oefenwedstrijd tegen onze buren uit Voorhout. Dit zal een goede graatmeter zijn voor de competitie die na de herfstvakantie begint.

Een super trotse vader/begeleider!