Wedstrijdverslag Achilles Veen – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG ACHILLES VEEN – TER LEEDE zaterdag  03-11-2018  om 14.30 uur

TER LEEDE ZEGEVIERT EINDELIJK WEER OP DE HANEN WEIDE

Het is bijna veertien jaar geleden dat Ter Leede in Veen  (met 1-4) wist te winnen, nog op het oude sportpark “De Heuye”, daarna ging het in de afgelopen twee competitiejaren met 3-0 en 2-1 ten onder. Zaterdag won Roodgeel voor het eerst op het nieuwe, inmiddels vijf jaar oude Sportpark De Hanen Weide. Het werd 1-2 en het was een verdiende zege. Ter Leede scoorde voor de rust tweemaal, de eerste al heel snel uit een corner, de tweede na ruim een half uur door een verwoestend schot van Ian van Otterlo en het verzuimde vlak voor rust de derde te maken. Achilles Veen gaf in die helft wel goed partij, maar in de tweede helft kon het slechts een enkele keer gevaarlijk worden en uiteindelijk slechts door een lucky treffer tegenscoren. Met nog een schot net over werd het in de extra tijd toch nog even gevaarlijk, maar daarna kon Ter Leede toch terecht met de drie punten huiswaarts keren.

Daar waar Ter Leede op volle sterkte naar Veen afreisde was het de thuisploeg die door blessures en een schorsing geplaagd werd en dat verklaart dat Achilles na het startsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jobse het initiatief aan Ter Leede laat, dat daar met een lichte rugwind gretig gebruik van maakt. Het leidt al in de derde minuut tot resultaat: Jeffrey Bok mag van rechts de eerste corner nemen en gedragen door de schuine wind zeilt de bal over de volkomen verraste doelman Wagener heen en kan de inlopende en geheel ongedekte Brayan Caicedo Mosquera bij de tweede paal gemakkelijk inkoppen en zijn eerste competitietreffer voor Ter Leede is een feit.

Direct hierna krijgt Achilles Veen door een fout van aanvoerder Boelee een kans op de gelijkmaker, maar collega Zandbergen kan redden. Begin tweede helft weet Boelee op zijn beurt een treffer te voorkomen als de grensrechter niet vlagt voor buitenspel en Sen Aerts vrij kan doorgaan.

Hierna is het even chaos en Achilles Veen dringt aan en Mike heeft het moeilijk met de snelle linkerspits Niek Wilborts, ook Ilias Zaimi laat zich gelden en op links moet Jonathan Robertson hem rand zestien bij de achterlijn ten koste van een vrije trap stoppen, die overigens pas op aanraden van de grensrechter gegeven wordt. Op zijn beurt wreekt Zaimi zich even later op onze aanvoerder en dat levert de eerstgenoemde een gele kaart op.

Ter Leede herpakt zich en valt weer aan, Steemers komt op rechts door maar zijn voorzet is verkeerd, Toon Zwetsloot schiet hard over en de voorzet van Robert in de 21e minuut uit een pass van Mike Boelee komt weer niet aan, ‘dat kan beter’ zou Erik van Muiswinkel zeggen. Achilles Veen reageert met een gevaarlijk schot van Ilias Zaimi dat voorlangs vliegt. Hierna vuurt Ian van Otterlo in de 32e minuut een stuiterend schot af dat doelman Wagener bekwaam pakt, maar twee minuten later is hij kansloos tegen het verwoestende schot van Ian van rechts na uitstekend storend werk en een precieze assist van Joey van den Berg en Ter Leede leidt met 0-2!

Met de rust in het verschiet krijgen beide ploegen na een blessurebehandeling van Toon Zwetsloot nog een corner te nemen en na die tweede voor Achilles Veen in de extra tijd kan Ter Leede razendsnel counteren en kan Jeffrey Bok in volle sprint met een verdediger in zijn nek de 0-3 maken, maar weet doelman Wagener de meubelen te redden. Prachtige kans en tevens de eerste helft voorbij.

Na de thee valt Ter Leede als eerste aan als Toon op rechts doorkomt, maar zijn voorzet ziet stranden en na een mooie combinatie tussen Bok, Van Otterlo en Van den Berg zien we het net bewegen, het lijkt vanaf de tribune even een doelpunt, maar nee, het is gezichtsbedrog.

Hierna is het de beurt aan de ploeg van Giovanni Franken, weet eerst zoals vermeld Mike Boelee te redden en vervolgens in de 58e minuut doelman Michael Bekkers als Ilias Zaimi sluw de buitenspelval weet te omzeilen, op de achterlijn Toon omspeelt en …. gestuit wordt door Ter Leedes sluitpost.

Na twee corners aan beide kanten en de wissel van Soufiane Allach voor de onopvallend spelende Sen Aerts gebeurt er aan beide kanten een tijdje eigenlijk niks en als Ian in de 72e minuut in de zestien neergaat vindt ook Jobse dat niks en gebaart ‘doorspelen’. Ben van der Lans komt erin voor de licht geblesseerde Ciacedo Mosquera en tot verbazing van sommige Achillessupporters moet ook de goedspelende Thomas de Man plaats maken voor Ayden Kuypers en nadat ook Tomas Tavilla Jeffrey Boks plaats heeft ingenomen lost Ilias Zaimi uit het niets ver op links een keiharde voorzet die tot verbazing van iedereen over doelman Bekkers hoog in de uiterste linkerhoek verdwijnt en de aansluitingstreffer in minuut 88 is toch daar!

Ter Leede krijgt in de 90e minuut een kans op 1-3 als Ian teruglegt op Robert Steemers, maar zijn schot weet een verdediger tot corner blokkeren. De scheidsrechter laat nog ruim vijf minuten doorspelen en in de 94e minuut zien we nog een schot dat net overvliegt, maar als Jobse affluit heeft Ter Leede voor het eerst op het nieuwe sportpark gewonnen van Achilles Veen en dat is een mooi resultaat waarmee Ter Leede naar de vijfde plek stijgt. Ter Leede speelde goed, werkte als collectief hard met een –  dat mag wel eens gezegd worden – prima spelende Stefan Kraaijvanger naast alleskunner Rob Zandbergen, zonder de anderen te kort te doen zoals de weer vanouds overal aanwezige Van Otterlo, Toon Zwetsloot en de actieve en vasthoudende Joey van den Berg, ik kan ze eigenlijk allemaal wel noemen! Proficiat!

Met een half uur Swift uit voor de boeg zit de eerste periode er dan op. Ter Leede kan nog stijgen, maar tegen het Swift van de weer scorende Jesse Dingjan zal het niet meevallen, want die ploeg is ook aardig in vorm getuige de 0-2 overwinning op Spijkenisse uit! Enfin, dat zien we volgende week wel, tot daar!

En dan nog dit: Ter Leede speelt op de datum gereserveerd voor de districtsbeker, dat kan omdat het is vrijgeloot, maar ons tweede speelt wel, om vijf uur uit tegen zondagtweedeklasser Stompwijk. Het is maar dat u het weet!

Opstelling Achilles Veen: Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Theo Martens ©, Roel de Kruijk, Thomas de Man (79. Ayden Kuypers), Toby Tan,  Sen Aerts (61. Soufiane Allach), Niek Wilborts, Ilias Zaimi (17. Geel), Rico Geeroms (40. Geel), Jonathan Yuga

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©), Rob Zandbergen, Stefan Kraaijvanger, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok  (85. Tomas Tavila), Joey van den Berg, Robert Steemers, Brayan Mosquera Caicedo(72.  Ben van der Lans)

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Assistent-scheidsrechter: Jeroen Teunissen van Manen (1e) en Rob Huijben