Wedstrijdverslag Capelle – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG CAPELLE – TER LEEDE zaterdag 6 april 2019 14.30 uur

TER LEEDE WEIGERT DE TREKKER OVER TE HALEN …

En houdt daarmee in de tweede helft bij Capelle de hoop levend dat het nog een punt in de wacht kan slepen. In de eerste helft was Ter Leede tot de 28e minuut heer en meester en kreeg het al een viertal mooie kansen waarvan alleen topscorer Ian van Otterlo er in de elfde minuut een benutte. Hierna werd Capelle tweemaal dreigend, maar wist het niet te scoren en dat lukte de thuisploeg ook na de pauze niet in een tweede helft die van beide kanten niet best was. Bij Ter Leede lukte er in de opbouw niet veel meer al kreeg het toch nog kansen en Capelle was niet bij machte om via fatsoenlijk spel tot een score te komen, ook de mee opgekomen doelman Bradly van der Meer in de extra tijd niet en dus kon Ter Leede weer drie punten bijschrijven en inlopen op de verliezende koploper Volendam. Niet goed spelen en toch winnen, dat lukt Ter Leede al een paar keer en dat is ook een kwaliteit, alleen de opgelopen kaarten, dat is minder!

Op een goed bespeelbaar natuurgrasveld onder een af en toe lekker zonnetje ziet de meegekomen Ter Leede- aanhang zijn ploeg meteen het initiatief nemen, de verhoudingen zijn duidelijk: Ter Leede valt aan en thuisploeg Capelle verdedigt en wacht af of er nog kansjes op een uitbraak komen. De vroege wissel – al in de zesde minuut – van steunpilaar Jami Jaliens  zorgt voor nog meer onzekerheid dan er door de vele blessures toch al bestond. Al direct erna passt Ian van Otterlo op Jona Robertson, die dringt de zestien in en kan zelf scoren, maar hij legt de bal opzij voor Robert Steemers die er nog beter voor staat, diens schot wordt echter nog net geblokt, er zal Robert deze middag helaas niet zo veel lukken…

Geen nood, kort hierna krijgt Ian de bal op rechts van Jeffrey Bok aangespeeld, stormt de zestien in en zijn lage schot treft in de linkerhoek wel doel en dus staan de gasten al vroeg met 1-0 voor en het ziet er geen moment naar uit dat dat zo zal blijven. Even later ziet Ian zijn schot uit de eerste corner van Steven Wajer afgeblokt worden, uit een volgende corner kopt Rob Zandbergen over en in de 23e minuut krijgt Omar Limon uit een pass van Steven Wajer – die samen met Jona Robertson heerst op het middenveld – zijn eerste grote kans, maar doelman Van der Meer, volgend jaar spelend voor Rijnsburgse Boys, redt ten koste van een corner. Weer even later kan Jeffrey de bal die hij van Ian krijgt opzijleggen naar de opkomende Mike Boelee en diens schot wordt door een speler geblokt.

Tot nu toe heeft Capelle aanvallend niets kunnen brengen, maar in de 28e minuut produceert Nassim Asrih een mooi schot dat doelman Bekkers dwingt tot een redding en dat moet hij een minuut later nog eens doen als Ben van der Lans de verre uittrap van doelman Van der Meer verkeerd taxeert en Kevin van la Parra alleen op Ter Leedes sluitpost kan afgaan.

Na deze korte opleving van de thuisploeg pakt Ter Leede de draad weer op met een aardige combinatie tussen Robert Steemers en Jona Robertson die naast schiet en uit de corner hierna produceert Steven ook weer een schot dat nu rechts naast gaat. Een van de mooiste aanvallen van Ter Leede in de 33e minuut over meerdere schijven sterft in schoonheid en dan loopt Ian toch weer tegen een gele kaart op, gevolgd door een voor Rutger de Bos na een overtreding op Sami Mouchih, die door is en wordt neergelegd. Hierdoor krijgt Jeffrey Bok een mooie kans, maar hij hangt achterover en zijn schot – “Knie over de bal”, riep trainer Kantebeen altijd – vliegt over. Na een aanval van Capelle en een voorzet van links fluit scheidsrechter Vos af, het is tijd voor de thee.

Na de rust zien we doelman Ruben van der Does de plek van Bekkers onder de lat innemen en beginnen de ploegen aan de tweede omwenteling. En die brengt weinig verheffends, van beide kanten niet! We zien een paar zware overtredingen op Ian en op Robert die beide met geel worden gehonoreerd en pas in de 63e minuut ontstaat er iets vermeldenswaardigs: Steemers mikt op de rechterbovenhoek en doelman Van der Meer tikt de bal corner en uit de daaropvolgende corner kopt Ben van der Lans naast als de doelman verkeerd timet.

Dan komt Omar Limon weer in beeld. Eerst draait hij zich in de 70e minuut vrij om vervolgens over te schieten en meteen daarop komt hij vrij voor de keeper, maar ziet na zijn zachte inzet de bal rechts naast huppelen.

Dat was echt de kans op de allesbeslissende 2-0, nu zien we dat Capelle moed put uit die 0-1- stand en in de 73e minuut pakt Ruben een voorzet van Asrih klemvast en even later geeft Ben een corner weg na een kleine kortsluiting tussen hem en Ruben.

Vanaf de 75e minuut wordt er gewisseld, Joey komt erin voor Robert Steemers, Redouan Boulfalfal voor Luuk Kraaijeveld, na een één-twee tussen Sami en Jeffrey ziet Marciano Pape zijn eerste gele kaart en dan zorgt Ian uit de toegekende vrije trap op links voor één van de weinige hoogtepunten in deze tweede helft: met Jeffrey gaat hij achter de bal staan en vervolgens mikt hij op de linkerbovenhoek en ziet dan zijn harde, zuivere schot via de binnenkant van de paal weer uit het doel stuiteren. Zonde, geen treffer!

Nadat Jim Gillissen Omar is komen vervangen begaat aanvoerder Boelee rechts op het middenveld een domme overtreding als hij met gestrekt been gaat voor de bal, die ook heeft, maar met zijn linkerbeen, was standbeen, de tegenstander meeneemt en zodoende een soort schaar vormt. Wijlen rechtsback Henk Thijssen deed dat beter, die beheerste de glij-en-doorstartsliding,  kwam direct met bal weer op de been, zijn tegenstander verdwaasd achterlatend. Rob Zandbergen kan het ook.

“ Direct rood”,  beslist scheidsrechter , Mike kan gaan, dat duurt even en na een schot over van Ian in de extra tijd probeert Capelle nog een punt te veroveren: doelman Van der Meer gaat bij een corner en daarna een vrije trap mee naar voren en kopt nog rechts naast.

Hierna nog één dissonant als Marciano Pape Joey omverduwt en zijn tweede geel en dus rood ziet en dan blaast scheidsrechter na zeven minuten extra tijd af en heeft Ter Leede voor het eerst sinds tijden op Sportpark ’t Slot gewonnen.

Geen goede wedstrijd van Ter Leede, vooral in de tweede helft niet, maar wel een zeer verdiende gezien de kansen die het kreeg en de aanvallende onmacht van Capelle. En het wordt nog mooier als op de terugreis in een andere supportersbus dan op de heenreis de 3-1 eindstand van Nootdorp- Volendam definitief vaststaat. Ter Leede is Volendam tot op een punt genaderd!

Voorwaarts Ter Leede! Volgende week wacht op de Roodemolen de bedwinger van Volendam, Nootdorp, dat vecht voor lijfsbehoud. Dat is uitkijken geblazen!

Opstelling Capelle: Bradly van der Meer,  Jami Jaliens (6’ Omar Gomez Shee),Jelle Pollemans, Kai Fens © (64’ geel), Rutger de Bos (37’ geel), Nassim Asrih, Kevin van la Parra, John Fredy van Hijum (62’ Boris Letterie), Luuk Kraaijeveld (77’ Redouan Boulfalfal), Marciano Pape (84’ en 90’ geel), Candido Araujo da Conceicäo

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers (46’ Ruben van der Does), Mike Boelee © (89’ rood),  , Rob Zandbergen, Ben van der Lans,  Sami Mouchih, Jonathan Robertson,  Ian van Otterlo (35’ geel), Steven Wajer, Jeffrey Bok, Omar Limon (88’ Jim Gillissen), Robert Steemers( 75’ Joey van den Berg)

Scheidsrechter: Martijn Vos

Assistent-scheidsrechter: Cees Vullings (1e) en Stefan de Reus