Wedstrijdverslag DFS – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SV DFS – VV TER LEEDE zaterdag 20 april 2019 14.30 uur

TER LEEDE HANDHAAFT ZICH AAN DE KOP DOOR 0-2 WINST OP DFS

In een aardige eerste helft kwam Ter Leede op het zonnige Sportpark ’t Heerenland door een benutte penalty van Jeffrey Bok op 0-1 en de achterwaartse kopbal van aanvoerder Rob Zandbergen zorgde ervoor dat Roodgeel met een 0-2 voorsprong gingen rusten en na de thee kwam er in die stand geen wijziging ondanks matig spel van de gasten en twee kansen voor de thuisploeg en dus konden de drie punten worden bijgeschreven en blijft Ter Leede met twee punten voorsprong op Volendam aan kop.

Onder andere omdat de bus te laat van de Roodemolen vertrok –  we wachtten tevergeefs op oud-voorzitter Wim van Biezen – miste uw correspondent de eerste negen minuten en dus was de corner die Steven Wajer even later op links mocht nemen zo’n beetje het eerste wapenfeit dat hij kon aanschouwen, maar toen was het ook meteen raak: de strak  ingeschoten corner werd verwerkt, kwam bijna parallel aan de achterlijn terugrollen en hard inlopend wilde Steven de bal weer voorgeven, de eveneens inlopende rechtsback Corné Davelaar was er iets te laat bij, torpedeerde hem, waarna scheidsrechter Klunder hem op geel trakteerde na eerst gedecideerd naar de penaltystip te hebben gewezen en dat vonnis voltrok Jeffrey Bok door de bal snoeihard door het midden in de touwen te jagen. Ter Leede stond in de 17e minuut op 0-1.

DFS antwoordt in de 24e minuut met een aardige aanval op links en een schot dat naast gaat, maar dan laat Ian van Otterlo zich gelden met een mooie actie en een schot dat doelman Veeneman gemakkelijk kan pakken omdat het te zacht is. In het vervolg van de wedstrijd heeft Ian ook niet veel succes met acties, maar ja, dinsdag tegen Feyenoord en over veertien dagen tegen Spijkenisse beter, zullen we maar zeggen.

Steven mag daarna weer twee corners nemen en uit de laatste van links is het weer bingo. Nu meldt aanvoerder Zandbergen zich en met een achterwaartse kopbal geeft hij het leer zo’n leuke curve mee dat het onbereikbaar voor de DFS-defensie in de rechterbovenhoek verdwijnt en na 37 minuten heeft Ter Leede een mooie 0-2 voorsprong te pakken en kort daarop had Robert Steemers er 0-3 van kunnen maken: uit een mooie één-twee met Omar snijdt hij op volle snelheid door de defensie, komt links van het doel alleen voor doelman Veeneman en besluit hem met een wippertje te passeren. Dat lukt, maar hij passeert ook de doellat en hij scoort alweer niet. Erg jammer, ook dat kan hij beter, jaren geleden bijvoorbeeld in dezelfde situatie, tegen de Rijnvogels dacht ik. Ook het passje in de 39e minuut van Jeffrey Bok op de doorlopende Rob Zandbergen lukt net niet en wordt een prooi voor de keeper.

Na een keiharde vrije trap die Ian van Otterlo met de rug blokkeert – en dat voelt hij! – en een schot van middenvelder Marijn de Kler dat Bekkers vakkundig pakt gaan de ploegen rusten en de thee heeft DFS kennelijk goed gedaan, want al na vijf minuten komt Jim van Alst op links, achtervolgd door Jordly Petronia, door en moet doelman Bekkers redden en even later mag Van Alst op de rand zestien een vrije trap nemen.

Het is een voorbode van de actievere rol van de thuisploeg. “Pep ze eens op Jeff, het is veel te slap”, horen we van de bank Jan Blankespoor in de 56e minuut roepen, maar vooralsnog levert het Bok zelf alleen nog maar een gele kaart op die hij drie minuten later ongelukkig oploopt.

Gelukkig geeft de achterhoede met weer een degelijke Jordly Petronia en Samih Mouchih onder aanvoering van Rob Zandbergen geen krimp en indien nodig is Michael Bekkers paraat, bijvoorbeeld in de 69e minuut als Ben van der Lans iets te kort op hem terugkopt.

Inmiddels is Joey van den Berg er voor Robert Steemers ingekomen en wat later komt ook Jim Gillissen Omar Limon vervangen, maar net als de aan het eind nog ingevallen Mike Dam voor Jeffrey Bok hebben de invallers deze middag weinig succes met hun acties. In de 71e minuut bijvoorbeeld speelt Jim af op Ian, die passeert een speler, schiet hard, ziet zijn geblokte schot uiteindelijk bij Joey terechtkomen, maar diens passeerpoging eindigt roemloos bij de achterlijn. En als vijf minuten later Jim de bal in buitenspelpositie krijgt aangespeeld, blijft hij niet zoals een week eerder Robert wel deed van de bal af zodat er een ander mee kan vandoor kan gaan en zo gaat er op het eind aanvallend en in de opbouw niet zoveel meer goed.

DFS doet intussen roerend zijn best om verandering in de stand te brengen, maar heel gevaarlijk zijn de aanvallen niet met uitzondering van de actie van Remy Raterink in de 78e minuut als hij naar binnen zwenkt en vervolgens steenhard op de kruising paal/lat schiet.

Het initiatief ligt nu meer bij DFS, het mag wel een drietal corners nemen, maar steeds zijn de ballen een prooi voor doelman Bekkers en na nauwelijks tijd te hebben bijgetrokken fluit scheidsrechter Klunder af en heeft Ter Leede de winst te pakken en dat is nodig ook, want Volendam haalt thuis tegen Spijkenisse zijn gram door met 6-0 te winnen.

Spijkenisse, uit, dat is ook onze volgende tegenstander op vier mei. In de competitie dan, want eerst speelt Ter Leede de belangrijke bekerwedstrijd – de zevende alweer! – tegen FC Feyenoord.

Dinsdag aanstaande de kwartfinale. Om acht uur ’s avonds. Tot dan!

Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (14’ geel),  Jim van Alst, Marc Harlaux (69’ Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (62’ geel), Lucien Dors, Melvin van Osenbruggen( 62’geel, 63’ Mathijs Kuijpers), Zefanjo Kiriweno ( 77’ Noë Bokila), Marijn de Kler, Lorenzo Davids ©

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Jordly Petronia,  Rob Zandbergen ©, Samih Mouchih, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Steven Wajer, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (59’ geel, 86’ Mike Dam (89’ geel)), Omar Limon (75’ Jim Gillissen), , Robert Steemers (68’ Joey van den Berg)

Scheidsrechter: Koen Klunder