Wedstrijdverslag FC ‘s-Gravenzande 1 – Ter Leede 2

WEDSTRIJDVERSLAG  FC ’S-GRAVENZANDE 1 – TER LEEDE 2

KWARTFINALE DISTRICTSBEKER WEST II dinsdag 15 april 2019 20.00 uur

SPROOKJE VAN TER LEEDE 2 EINDIGT IN ’S-GRAVENZANDE

Op de avond dat het sprookje van Ajax in het Turijn van Juventus voortduurt, eindigt het voor Ter Leede 2 in ‘s- Gravenzande waar de plaatselijke FC op doeltreffende wijze haar kans greep om door een 4-0 winst een plek in de grote KNVB-beker te veroveren. FC ’s-Gravenzande trad gemotiveerd en op volle sterkte aan en de spitsen Frank Broos – met 18 treffers momenteel topscorer van de hoofdklasse – en Yuri Westhoff met ook al 12 competitiegoals, kweten zich voortreffelijk van hun taak en zorgden met steun van hun actieve nummer tien Twan van Meerten voor een 3-0 ruststand en toen vlak na de rust de laatstgenoemde zelf voor de 4-0 zorgde kon de thuisploeg de teugels laten vieren en kreeg Ter Leede 2 nog enkele kansen op een eretreffer, maar dat was hun niet gegund. Zo eindigde voor het team van scheidend coach Martijn Lagendijk een spannend bekeravontuur na mooie winstpartijen op Stompwijk (0-4), Nieuwerkerk (1-0) de Vlaardingse ploegen (VFC 0-0 wns) en hoofdklasser Zwaluwen (5-3). Op 25 mei, treffen zowel Ter Leede 1 als 2 thuis op de Roodemolen het eerste én het tweede van FC ’s-Gravenzande voor hun laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen.

Gewaarschuwd door de winst van Ter Leede 2 op Zwaluwen start de FC fel, zet druk en na een eerste vrije trap van Jim van de Krogt op doelman Danny Koning is het Twan van Meerten die in de 7e minuut na een voorzet van rechts met een omhaal Ter Leedes goalie Ruben van der Does tracht te passeren. Dat lukt niet, Ruben pakt de bal klemvast, maar een minuut later moet hij al wel vissen als nummer veertien Frank Broos op rechts vrijkomend de bal hard inschiet. Na de 1-0 gaat de thuisploeg door, in de zestiende minuut ontstaat weer gevaar voor het Ter Leededoel, een mooie actie van Meerten wordt door Jan Verduijn nog niet afgerond, maar in de 21e minuut kapt Yuri Westhoff Koen Duijtshoff op rechts uit en scoort de 2-0 met links in de rechterbovenhoek.

Ter Leede kan hier weinig tegenoverstellen. We zien in minuut 19 één corner op links van de weer prima spelende en schakelende Dani Hoogkamer en in de 26e minuut ontstaat er na een vrije trap van weer Jim van der Krogt een schermutseling voor het doel van Danny Koning die met een beetje geluk een tegentreffer had kunnen opleveren.

Niet dus. Het is het team van coach Richard Elzinga dat de score uitbreidt na  blessurebehandelingen van Dirk Hoekstra, die regelmatig tot over de middenlijn oprukt, en Floris Mulder. In de 39e minuut weet Dani het schot van Van Meerten nog effectief te blokken, maar als er een minuut later een scherpe, lage voorzet van rechts komt en Dirk Hoekstra er net niet meer bij kan scoort Yuri Westhoff de 3-0 en met deze stand gaan de ploegen rusten.

In de tweede helft neemt de FC gas terug, topscorer Broos, al spelend met een steuntape,  is in de kleedkamer achtergebleven en er ontstaat een wat evenwichtiger spelbeeld, misschien ook omdat Mike van der Zon er voor Tomas Tavilla is ingekomen en Mike Boelee,   oorspronkelijk in de basis, maar files en een reistijd van bijna drie uur verhinderden dat, als rechtsback voor Elroy Tuur. Een tegenvaller even later is de gedwongen wissel in de 51e minuut wegens een blessure van Floris Mulder voor Luca Schut.

Komt Ter Leede nu eindelijk in het spel voor? Ja, maar wel pas nadat Twan van Meerten in de 50e minuut uit een voorzet van rechts nu afmaker in plaats van aangever is en met 4-0 is de kans toch definitief verkeken op een spectaculaire remonte zoals het eerste dat in december presteerde. Een mooie kans op een tegentreffer verwerft Mike Dam zich in de 57e minuut door op links bij de achterlijn twee tegenstanders te passeren en dan hard en zuiver te schieten, helaas, de bal scheert de lat en gaat dan achter.

Dat is wel de beste kans voor Ter Leede in de tweede helft, beter dan die van Joey van den Berg die zijn goede doorzetten in de 74e minuut niet goed kan afsluiten. Joey doet de hele wedstrijd echt wel zijn best om te scoren, maar krijgt veel minder bespeelbare ballen dan in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen.

De thuisploeg zet niet echt meer aan, de buit is binnen en ook scheidsrechter Meeuwenoord vindt het wel goed zo en nog voordat het scorebord de negentig minuten aangeeft fluit hij af en kan FC ’s-Gravenzande zich opmaken voor de halve finale en de toeschouwers haasten zich naar een televisiescherm om nog de rest van de tweede helft van Juventus- Ajax te aanschouwen.

Conclusie? Ter Leede bood goed weerwerk, maar de vastbesloten thuisploeg was beter en won verdiend.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (61’ Menno Roodenburg), Roy Vermolen (67’ Ruben de Groot), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos ( 46’ Björn Swensen), David Belic, Ziko Özdemir , Jan Verduijn

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Elroy Tuur,  Dirk Hoekstra, Koen Duijtshoff, Floris Mulder (51’ Luca Schut), Dani Hoogkamer, Jimmy Brugman, Jim van der Krogt ( (46’ Mike Boelee), Joey van den Berg, Mike Dam, Tomas Tavilla (46’ Mike van der Zon)

Scheidsrechter: Frank Meeuwenoord

Assistent-scheidsrechter: Edwar Holvast (1e) en Sjaak Voogt