Wedstrijdverslag Hoek 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG HOEK 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 14-01-2017 14.30 uur

INDIVIDUELE ACTIES BEZORGEN TER LEEDE DE WINST

En de mooiste is ongetwijfeld de 0-1 van Jeffrey Bok, die op rechts de assist van Oussama Siali mooi aanneemt, goed doorzet, zijn man uitkapt, naar binnen draait en met links de bal in de verre hoek schuift.

Maar ook de gelijkmaker van Kyle Doesberg demonstreert slimheid, anticiperen en loeren op je kans. Op routine speelt aanvoerder Boelee terug op zijn keeper, maar Doesburg is dan al uit de rug van Arroyo weggesprint, snijdt Bogdan de pas af, onderschept de bal, omspeelt de keeper en scoort vlak voor de rust simpel de 1-1.

De winnende 1-2 getuigt weer van effectiviteit: Siali verovert in de zestien een verre pass van Jonathan Robertson, controleert en prikt de bal in het doel.

Voila, de wedstrijd in een notendop. Ter Leede speelt zeker niet zijn beste wedstrijd, maar het wint wel!

Op het nieuwe kunstgras op Denoek opent Ter Leede, naar de kantine spelend, sterk. Het heeft het initiatief, speelt één op één en zet de tegenstander vast. Dat resulteert in een schot links naast van Kappenberg na terugleggen van Vincent, een kopbal van de laatste die overgaat, een prima onderschepping van Marc de Kruijs en passje op Oussama, die helaas struikelt, en dat alles in de eerste twaalf minuten. Hoek kan slechts één keer uitbreken in de 5e minuut, maar Bogdan onderschept.

Na een kwartier komt Hoek beter in het spel en dan gaat het gelijk op. Als Hoek in balbezit komt, verovert Ter Leede wel steeds snel weer de bal terug, maar door de wat slordige opbouw is het de bal ook vaak weer snel kwijt. In de 21e minuut verwerkt Bogdan een schot van Vandepitte tot corner en het is steeds Nick de Groote die ze neemt en dat doet hij goed, maar de Ter Leede-defensie geeft geen krimp. Een vrije trap op rechts van Mitchell in de 25e minuut gaat over, maar de eerste levensgrote kans is drie minuten later voor Hoek als Toon op het middenveld even weg is en Vandepitte alleen op doelman Constantin af gaat, maar zijn schot gaat, gelukkig voor Ter Leede via de rechterpaal naast.

Het directe antwoord van Roodgeel is koninklijk met de actie van Jeffrey Bok en zo leidt Ter Leede in de 29e minuut met 0-1.

Hoek probeert iets terug te doen, maar Bogdan onderschept een mooie voorzet van Nathaniel Lagrou heel deskundig en aan de andere kant breekt Marc de Kruijs op aangeven van Oussama door en verwerkt doelman De Jonghe zijn inzet tot corner en even later krijgt Marc geel na enig protest na een overtreding. Een voorzet van links van Toon resulteert in een corner, er komt een uitbraak van Hoek, er lijkt echter niet meer te worden gescoord, maar dan is er de slimme actie van Kyle Doesburg in de 41e minuut en gaan de ploegen met een gelijke stand aan de thee.

Hoek komt veel beter en actiever uit de kleedkamer en het dringt Ter Leede terug, of laat Ter Leede zich terugdringen, vertrouwend op de verdediging? In de 48e minuut komt Jonathan op topsnelheid kansloos in om een aanval te onderscheppen, wordt gepasseerd, maar gelukkig schiet Doesburg hoog over en na fout uitverdedigen van Tomas Arroyo doet ook Josimar Pattinama dat, maar het heeft er alle schijn van dat Hoek zal gaan scoren en in de 64e minuut lijkt dat ook te gebeuren als Bogdan op links roekeloos komt uitlopen, omspeeld wordt waarna Nick de Groote zijn voorzet/schot van rechts tot afgrijzen van heel Hoek geen doelpunt ziet worden.

Net als in de eerste helft reageert Ter Leede weer uiterst snel en doeltreffend door de pass van Robertson en de score van Siali in dezelfde minuut en het is weer Ter Leede dat leidt.

Hierna wisselen beide trainers, Clinckenmaille komt erin voor de toch waarlijk niet slecht spelende doelpuntenmaker Doesburg en Faioli voor linksback Siereveld en Kappenberg maakt plaats voor Jesse Dingjan en Jordy Vierbergen voor aanvoerder Boelee wanneer de laatste geblesseerd raakt.

Hoek probeert wel aan te dringen, het lijkt echter vermoeid en er ontstaat logischerwijs ruimte voor Ter Leede, maar de passing is steeds net niet goed genoeg om onze voorwaartsen in scoringspositie te brengen of een overtreding, bijvoorbeeld in de 93e minuut van Embrechts op Marc de Kruijs, voorkomt dat.

Er wordt niet meer gescoord door Ter Leede, maar nadat scheidsrechter Van de Ketterij heeft afgefloten is de vreugde in de kleedkamer èn later in de supportersbus er niet minder onder en er wordt uitbundig getoast op de verworven koppositie, ook al is die waarschijnlijk tijdelijk en mede ontstaan door de afgelasting van de wedstrijd FC Breukelen – Achilles Veen.

Volgende week staat voor de competitie Ter Leede gedwongen stil om daarna weer uit te spelen tegen FC Breukelen.

Tot dan!

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts (93 geel), Thomas van Renterghem, Gio Siereveld (80 Leonardo Cirilo Viera Faioli), Reguillo Vandepitte ©, Fabian Wilson, Birgen Martens, Josimar Pattinama, Nick de Groote, Kyle Doesburg (73 Guillaume Clinckemaille), Nathaniel Lagrou (87 Douwe Zeegers)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (83 Jordy Vierbergen)), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Oussama Siali ( 55 geel), Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg (73 Jesse Dingjan), Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs ( 35 geel)