Wedstrijdverslag Jong FC Den Bosch – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG JONG FC DEN BOSCH – TER LEEDE zaterdag 26-01-2019 18.00 uur

UITSTEKEND HERSTEL VAN TER LEEDE OP DE VLIERT

In een verder leeg stadion De Vliert speelde Ter Leede voor het eigen meegereisde publiek eigenlijk een thuiswedstrijd: de luide en door de akoestiek uitstekend verstaanbare aanmoedigingen werkten kennelijk inspirerend, want het team van Wisman/Blankespoor legde een prima partij op de kunstmat. Het kwam al snel door Jeffrey Blok op voorsprong en na de rust vergrootte Robert Steemers met een mooie kopbal de voorsprong die in de tweede helft nauwelijks meer in gevaar kwam ondanks aanvallen van de jonge Bosschenaren die echter steeds onnauwkeuriger werden. Won Ter Leede thuis al met 2-1, nu wist het ook in het eigen stadion te winnen van het tot nu toe onverslaanbare Jong FC Den Bosch en neemt het de tweede plek weer in!

Voorwaar een uitstekende prestatie die later in het eigen clubhuis nog bescheiden gevierd werd door de fans die de spelers daar verwelkomden.

Ter Leede betreedt het veld in een iets gewijzigde opstelling: Ben van der Lans staat centraal naast Rob Zandbergen en Steven Wajer heeft zijn basisplek op het middenveld weer ingenomen en beiden spelen een uitstekende wedstrijd, maar dat geldt eigenlijk voor het hele elftal met weer een ouderwets fanatiek schakelende, sleurende en bouwende  Toon Zwetsloot Ook nu is Brayan Ciacedo weer de centrumspits die veelvuldig switcht met Bok en Steemers. Onder anderen Joey van den Berg moet wachten en hopen op zijn invalminuten.

Ter Leede start goed met al in de zesde minuut een aardige combinatie tussen Ben van der Lans en Ciacedo waarna Toon overschiet. Het eerste wapenfeit, maar het tweede is meteen raak: er komt van rechts een hoge voorzet die bijna in het doel belandt en keeper Felino Helderton weet niet beter te doen door de bal weg te slaan en het is de op dat moment op links staande Jeffrey Bok die daar dankbaar gebruik van maakt en zijn zevende goal scoort en zijn treffer wordt door het publiek uitbundig gevierd!

Rechterspits Imran Oulad Omar antwoordt in de tiende minuut met een gevaarlijke actie  en als even later Jona terugkopt op doelman Bekkers komt deze niet uit en schiet Jaïro Schet in kansrijke positie over. Hierna volgen weer twee aanvallen van Ter Leede die eindigen in een schot rechts naast van Jeffrey en één van Robert Steemers dat doelman Helderton onschadelijk maakt en de vrije trap van Steven Wajer wordt in dezelfde dertiende minuut door Toon overgekopt. Conclusie: Ter Leede speelt goed en opereert overwegend op de helft van de tegenstander.

Maar het verdedigt ook goed als dat nodig is. Oulad Omar test eerst de wat ver voor zijn doel staande Bekkers en in de 23e minuut geeft hij mooi voor op Jort van de Sande, maar diens keiharde schot wordt door Ben van der Lans alert en vakkundig geblokt en dat doet hij in de 31e minuut nogmaals. Andere schoten van alweer Oulad Omar en Jaïro Schet zijn een dankbare prooi voor doelman Bekkers.

Inmiddels is Jona Robertson door Ger al een keer verzorgd en als we hem “hamstring” tegen de bank horen zeggen weten we hoe laat het is en in de 35e minuut komt Sami Mouchih er voor hem in en ook hij doet dat goed. Wel is de druk van Ter Leede nu wat weg en valt Den Bosch meer aan. Ben krijgt geel als hij met een blok een fout herstelt en vlak voor tijd krijgt de thuisploeg twee corners en is doelman Bekkers in een schermutseling Rik Mulders de baas en na een laatste schot van Robert Steemers dat hoog over vliegt gaan de ploegen rusten en kan de aanhang van Ter Leede in de gezellige bar ook aan de koffie of het bier met een broodje bal erbij!

Twee wissels bij Den Bosch na de rust: Marlon Slabbekoorn, op de Roodemolen nog aanvoerder, komt erin voor Oulad Omar en Dilivio Hoffman voor Robin Voets. Echt veel gevaarlijker wordt Den Bosch daardoor niet en het is Ter Leede dat opent met een vrije trap, een combinatie Steemers – Boelee en een schot van de laatste dat over gaat. Mooi is na een corner van rechts van Steven het hakje waarmee Ian van Otterlo Robert Steemers vrij zet die daarop prompt wordt neergelegd door Kevin Felida die daarvoor geel ontvangt van de weer uitstekend leidende scheidsrechter Shona Shukrula. Hulde aan het arbitrale trio! Rob Zandbergen schiet overigens de toegekende vrije trap iets buiten de zestien over.

Een mooie mogelijkheid na een combinatie Bok-Steemers in de 64e minuut gaat verloren als Robert op de achterlijn de bal teruglegt waar hij misschien voor eigen kans had kunnen gaan, maar een minuut later is hij wel succesvol: hij kopt de voorzet van Ian van Otterlo hard en doeltreffend achter doelman Helderton en Ter Leede leidt in De Vliert met 0-2!

Prachtig!

Hierna zien we nog een mooie combinatie tussen Steven en Ian, schiet Robert net over en passt hij na een mooie aanval in de 71e minuut net verkeerd.

En Jong Den Bosch? Het wisselt nog een derde maal, maar veel helpt het niet, de veelal lange ballen op de buitenspitsen komen steeds minder aan, Ter Leede vangt de ploeg goed op, komt steeds weer snel in balbezit en kan dan in de reactie aardig counteren. Bij een ervan komt Steven aardig door, wordt neergelegd en even later na een mooie actie schiet de kramp erin en komt Mike Dam voor hem in de plaats. En pas in de 89e minuut mag Joey Jefrrey Bok komen vervangen en hij maakt op rechts meteen een mooie actie, maar verder krijgt hij geen kans om zijn kwaliteiten te tonen, want na een laatste voorzet van Steemers fluit de scheidsrechter af en is Ter Leede de eerste ploeg die Jong FC Den Bosch in eigen huis verslaat.

We hebben een heel aantrekkelijke wedstrijd gezien met twee ploegen die willen voetballen en aanvallen en een Ter Leede dat daarbij als beste voor de dag komt. Dat is mooi, want door puntverlies van Volendam komen we iets dichterbij en bovendien doen we nog mee in de tweede periode hoewel De Jodan Boys dan wel echt steken moet laten vallen.  Met de twee thuiswedstrijden van Ter Leede tegen FC Rijnvogels en Smitshoek voor de boeg mag Ter Leede dat dan natuurlijk niet meer wil het nog kans houden. Maar dat is van later zorg, eerst nog even genieten van deze mooie zege!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen, Ben van der Lans (40’ geel), Jonathan Robertson (35’ Sami Mouchih),  Steven Wajer (86’ Mike Dam), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok ( 89’ Joey van den Berg), Robert Steemers, Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Jong FC Den Bosch: Felino Helderton, Kevin Felida (54’geel), Jort van de Sande, Robin Voets (46’ Dilivio Hoffman), Rik Mulders , Ryan Lambert, Declan Lambert, Franklin Rodriguez (75 Hoessein el Barnichi , Steven van der Heijden ©, Imran Oulad Omar ( 46’ Marlon Slabbekoorn)

Scheidsrechter: mevr. Shona Shukrula

Assistent-scheidsrechter: mevr. Diana Snoeren (1e) en mevr. Nicolet Bakker