Wedstrijdverslag Nootdorp – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG NOOTDORP – TER LEEDE zaterdag 808-12-2018 14.30 uur

VERDIENDE WINST TE LEEDE IN STROEVE WEDSTRIJD OP SPORTPARK ’S-GRAVENHOUT

Een harde schuine wind, een goed bespeelbare maar hobbelige grasmat en een thuisploeg die zich beperkt tot tegenhouden en loert op de schaarse kansjes. Die kregen ze één voor en één na de pauze, maar het was Ter Leede dat de lakens uitdeelde, alleen ging het in de eindfase nogal eens mis en daarom stond er na negentig minuten dezelfde eindstand op het scorebord als vorig jaar, 0-2 en ook net zo verdeeld met één treffer voor en één na de pauze.

Een bescheiden uitslag als je kijkt naar het overheersende veldspel van Ter Leede dat door het verlies van FC ’s-Gravenzande bij Volendam naar de tweede plaats klimt. Een mooie affiche derhalve voor volgende week, de nummer drie ontvangt dan de nummer twee.

Met Jordly Petronia voor de nog geblesseerde aanvoerder Boelee en weer met Ben van der Lans naast aanvoerder Rob Zandbergen opent Ter Leede het bal met een eerste corner van Steven Wajer in de derde minuut en in de zevende een mislukt schot van Bok met rechts, maar al vier minuten later geeft hij weer met rechts hard en strak voor en kan de volkomen vrijstaande Brayan Caicedo inkoppen en staat het al 0-1. Nootdorp antwoordt vijf minuten later met een soort punter van nummer 15 Rob Rutten uit een corner van rechts en dat is tevens de enige mogelijkheid voor de thuisploeg in de eerste helft.

Ter Leede produceert enkele aardige aanvallen, Jona Robertson kan op links een paar keer aardig opkomen en voorgeven, hij moet uitkijken voor de messcherpe slidings van rechtsback Daley Windhorst en in de 31e minuut had Brayan zijn tweede kunnen maken, maar hij schiet na een leuk steekpassje van Ian van Otterlo over. Een strakke voorzet van Robert Steemers in de 36e minuut levert niks op en twee minuten later wordt de inzet van Rob Zandbergen na een corner van rechts er net uit getikt. Jammer, ook de voorzet van Petronia in de 41e minuut wordt door Steven Wajer gemist, ik zei het al in de eindfase lukt het vaak net niet.

De tweede helft is nog maar net begonnen of Rob Zandbergen krijgt na foutief ingrijpen geel. Er ontwikkelt zich een matige fase met wel een mooi schot van Jeffrey in de 54e minuut, een ongevaarlijke kopbal van Jeffrey uit een voorzet van Caicedo en in de 73e minuut begint Toon Zwetsloot dwars door het centrum aan een soort solo, maar kan hij al struikelend slechts een zwak schot produceren dat een gemakkelijk prooi is voor doelman Yannic Augustinus. Vlak daarvoor heeft Nootdorp nog een echte kans gemist: uit een voorzet van links na een vrije trap kan Rob Rutten bij de rechterpaal inkoppen, maar de bal gaat zelfs ruim naast.

Inmiddels hebben beide ploegen gewisseld: linkerspits en topscorer Eyongakpa heeft met geel plaatsgemaakt voor Gillian Pieper en in de 78e minuut komt Tomas Tavilla erin voor Jeffrey Bok.

Een combinatie van Tomas Tavilla met Caicedo in de 80e  en zijn eerste voorzet in de 83e minuut leveren niets op en dan besluit aanvoerder Zandbergen in de 86e minuut in te grijpen, het heeft lang genoeg 0-1 gestaan! Als spits Rob Rutten in het centrum een bal krijgt aangespeeld heeft hij dat al lang voorzien en à la Matthijs de Ligt komt hij bliksemsnel voor zijn man, rukt met de bal aan de voet op en speelt dwars door het midden de van eigen helft wegsprintende Robert Steemers aan en die laat de hele defensie van Nootdorp zijn hielen zien en passeert in volle snelheid met een strak laag schot de vergeefs uitlopende doelman Augustinus en het staat 0-2. Een hoogtepunt in de verder vlakke tweede helft!

Direct hierop krijgt hij een soort applauswissel, want Mike Dam komt hem vervangen, die gaat naar rechts, Caicedo naar het centrum en Tavilla naar links. Er komt nog één kans in de 88e minuut als een inzet van Rob Zandbergen nog van richting veranderd wordt door Brayan Caicedo, maar Nootdorps sluitpost is paraat en dan blaast scheidsrechter Marco Oosting, die onopvallend en dus goed leidde af en kan Ter Leede met de punten terug naar Sassenheim. Geen briljante wedstrijd, je kon merken dat de verdediging met de angst voor een ‘polletje’ af en toe voorzichtig opereerde en niet al te veel risico’s durfde te nemen, maar daarom wel een degelijke overwinning.

Volgende week de kraker uit tegen ’s-Gravenzande! Komt dat zien, de supportersbus rijdt!

Opstelling Nootdorp: Yannic Augustinus, Daley Windhorst, Dylan Bernadina, Peter Korteling, Mike Holleberg, Randy Stanneveld, Jerry Plat, Ryan Lugtigheid (79’ Sérano van de Hurk), Agbor Eyongakpa ( 63’ geel, 66’ Gillian Pieper), Rob Rutten, Ricoberto Luijando

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers,  Jordly Petronia, Rob Zandbergen © (47’geel), Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Steven Wajer Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (78’Tomas Tavilla), Brayan Mosquera Caicedo,  Robert Steemers (87’Mike Dam)

Scheidsrechter: Marco Oosting

Assistent-scheidsrechter: Peter van der Leek (1e) en Marck Fieret