Wedstrijdverslag Sc Feyenoord – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SC FEYENOORD – TER LEEDE zaterdag 24-11-2018 14.30 uur

KANSRIJK DUEL MET SLECHTS TWEE TREFFERS OP VARKENOORD

En die doelpunten werden gelijkelijk verdeeld, één voor Feyenoord voor de rust en de gelijkmaker voor Ter Leede na de pauze. Het was Ter Leede dat sterk begon, een aantal mooie kansen kreeg, maar het was de thuisclub die de eerste de beste kans in de 23e minuut wel benutte en daarna was de Wisman/Blankespoor-brigade het even kwijt en had de 2-0 ook kunnen vallen, maar tot de rust bleef de stand ongewijzigd. Na de pauze ging het over en weer met iets meer kansen voor de gasten, beide ploegen gingen vol voor de aanval en rond de tachtigste minuut schoot Robert Steemers Ter Leede op gelijke hoogte en in de 87e minuut had Joey van de Berg de 1-2 op zijn schoen, maar schoot hij na een knappe actie over. Één – één, tja daar moesten beide ploegen het maar mee doen, de afstand tot koploper Volendam wordt nu schier onoverbrugbaar.

Op een goed bespeelbare grasmat met op de achtergrond het in aanbouw zijnde nieuwe complex Varkenoord van de Sportclub Feyenoord, is de eerste aanval voor Feyenoord met een voorzet van links op rechterspits Akanioui en een schot van hem dat overvliegt, maar dan nemen de gasten het heft in handen en tot de 21e minuut creëren ze vier mooie kansen. De eerste in de tiende minuut als Ian van Otterlo net niet kan afwerken na een mooie combinatie tussen hem, Toon Zwetsloot en Robert Steemers. Uit de daaropvolgende corner weet doelman Van der Burg de kopbal Ben van der Lans – die de bal ook doorgekopt kreeg,  te pareren en de derde kans weet Brayan Caicedo in de dertiende minuut niet te verzilveren, hij mist, maar dat komt ook doordat hij een duwtje krijgt, te klein om te bestraffen oordeelt de overigens goed leidende scheidsrechter Wiersma. De vierde kans is het lage harde schot dat Steemers uit een pass van Ian in de 19e minuut afvuurt op het doel dat Feyenoords sluitpost met de voet weet te keren, weer weet hij zijn doel schoon te houden.

Tot dan toe is het Ter Leede dat de klok slaat, maar bij de eerste de beste aanval in de 22e minuut toont Feyenoord zijn effectiviteit al moet er ook gezegd worden dat onze backs hieraan wel meewerkten, je ziet het doelpunt vanaf de tribune aankomen: eerst weet Jona de perfecte voorzet van Adil Akanioui niet te voorkomen en vervolgens laat aanvoerder Boelee de snelle Junior Obiku uit zijn rug weglopen en die kopt vervolgens onhoudbaar binnen en de thuisploeg leidt geheel tegen de verhouding in met 1-0.

Ter Leede antwoordt met een aanval waarbij Bok de bal krijgt, maar Brayan in buitenspelpositie overneemt, maar daarna is het toch wel enige tijd de weg kwijt en in de 29e minuut had het 2-0 kunnen staan: rechterspits Akanioui lost een geweldig schot, doelman Bekkers keert het, de inlopende Obiku kan vrij gemakkelijk inschieten, maar zijn schot gaat rechts naast en de Ter Leede – aanhang kan opgelucht ademhalen.

Ter Leede doet nu wel roerend zijn best, het holt en vliegt, maar het is te chaotisch, voorzetten van Steemers komen niet aan en Feyenoord weet onder aanvoering van de prima spelende centrale verdediger Jerry Tieleman – hij neemt ook de meeste vrije trappen – Ter Leede gemakkelijk te weerstaan. Pas in de 44e minuut zien we weer een fatsoenlijke combinatie tussen Ciacedo, Van Otterlo en Steemers, de bal raakt in de kluts voor het doel, maar wordt dan weggewerkt. Met de 1-0 stand gaan de ploegen rusten.

Ongewijzigd komen beide uit de kleedkamer en de eerste kans is voor Ter Leede als aanvoerder Boelee in de 50e minuut strak voorzet, Bok daarna schiet en de bal door een verdediger wordt geblokt, met de hand denken sommigen, maar dat is te moeilijk waarneembaar. Ook Feyenoord laat zich niet onbetuigd en in 56e minuut kan Jona Robertson net redden als Akanioui gevaarlijk doorkomt. Als Jim Gillissen er in de 61e minuut voor de weinig gelukkig spelende Caicedo in komt, zet hij met een aardige pass meteen Robert Steemers aan het werk, maar diens schot treft (nog) geen doel. Wel is het zonneklaar dat Ter Leede gedreven op zoek is naar de gelijkmaker, maar ook Feyenoord wil scoren en er ontwikkelt zich steeds meer een aantrekkelijke open wedstrijd met kansen over en weer. Het is alleen jammer dat Ian van Otterlo toch niet alleen zijn voeten laat spreken, misschien omdat hij zijn vorm van de vorige week niet benadert, en dat levert hem uiteindelijk alleen maar een gele kaart op. Later herpakt hij zich en zijn actie in de 76e minuut waarbij hij linksback Kevin Patijn poort leidt de gelijkmaker in.

Rob Zandbergen is wel dicht bij een treffer. Hij komt weer regelmatig gevaarlijk op, zijn schot in de 65e minuut wordt gekeerd en dat in de 70e minuut uit een mooi passje van Robert Steemers gaat rechts naast. Dan doet Robert het maar zelf: uit de corner die ontstaat uit Ians actie komt de bal bij de weer opgekomen Rob Zandbergen terecht, hij speelt Jim Gillissen aan en die bedient op rechts Robert Steemers en zijn harde, lage schot vliegt er in de korte rechterhoek vlakbij de paal – onhoudbaar? – in. Direct erna moet doelman Michael Bekkers een nieuwe voorsprong van de thuisploeg voorkomen als de ook ingevallen Serginio van Axel Dongen na een foutje van Ben vrij voor het doel verschijnt en in de 84e minuut verricht Michael twee reddingen achtereen bij evenzovele inzetten van Junior Obiku.

Robert is overigens op rechts gaan spelen omdat Joey van den Berg er voor Jeffrey Bok is ingekomen. Jim is de centrumspits en Joey speelt nu vanaf links en hij zorgt voor het laatste wapenfeit van Ter Leede in de 87e minuut als hij op links de bal krijgt toegespeeld, de zestien inkomt, zich knap vrij kapt, kortom alles goed doet en met rechts wil inschieten, maar “omdat de bal iets op springt” verklaart hij later vliegt het leer over en daarmee is voor Ter Leede de laatste kans verkeken. Na enkele minuten extra tijd fluit de Drachtense arbiter af.

Met gemengde gevoelens keert de aanhang van Ter Leede terug naar de supportersbus, die even op zich laat wachten, en door de sightseeing van Rotterdam waarop de chauffeur ons vergast hebben de supporters genoeg tijd om na te beschouwen.

Misschien geen beste wedstrijd, maar wel een spannende met in de laatste fase twee aanvallende partijen die beide risico’s namen om alsnog te winnen. Met een punt moeten ze genoegen nemen. Volgende week nieuwe kansen voor Ter Leede, thuis op de Roodemolen tegen DFS sv.

Tot dan!

Opstelling Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn, Tim Schoonheijm ©, Adil Akanioui (73’ Serginio van Axel Dongen), Advic Sandin (73’geel), Ricardo Merrelaar (68’ Adair Vega Lopes), Lucas van Oeveren (78’Shabir Isoufi), Junior Obiku

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Steven Wajer, Ian van Otterlo (68’geel), Jeffrey Bok (76’ Joey van den Berg), Brayan Mosquera Caicedo (61’ Jim Gillissen) Robert Steemers

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Assistent-scheidsrechter: Maarten Bolwerk (1e) en Wouter Linders