Wedstrijdverslag Smitshoek – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SMITSHOEK – TER LEEDE zaterdag 20-10-2018  14.30 uur

TER LEEDE GAAT NU OOK TEGEN SMITSHOEK ONDERUIT

Vorige week creëerde Ter Leede veel kansen, maar verloor het ongelukkig van Volendam. In en tegen Smitshoek verwierf het zich echter heel weinig reële mogelijkheden om te scoren. Het kwam in de eerste helft door een penalty nog wel op voorsprong, maar verspeelde in de tweede helft alle punten doordat de thuisploeg kort na elkaar kon scoren uit een corner en ook een penalty. Een vrij machteloos slotoffensief leverde Roodgeel niets op, bood Smitshoek zelfs nog mogelijkheden op een derde goal die het niet wist maar ook niet hoefde te benutten, want het boekte uiteindelijk de tweede thuiszege in deze competitie. Ter Leede lijkt in een dip te zitten, het komt moeilijk tot scoren en is ook verdedigend kwetsbaar. Kortom, er zit zand in de machine!

Ter Leede treedt enigszins gewijzigd aan: Steven Wajer en Robert Steemers hebben een basisplek, Ben van der Lans en topscorer Ian van Otterlo zitten op de bank. Steemers wisselt de linkerspitspositie af met Brayan Caicedo Mosquera, Bok is rechtsbuiten en Joey van den Berg de centrale spits. Ter Leede start goed, Smitshoek laat de gasten het initiatief, maar echte kansen komen er niet uit voort. Wel zet Mosquera in de twaalfde minuut voor en gaat Steven Wajer in de zestien neer, maar scheidsrechter Germs vindt het geen overtreding, kan Joey twee minuten later bij de eerste paal net niet bij een voorzet van Jeffrey Bok en schiet Robert Steemers na een vrije trap van Wajer rechts naast. Aan de andere kant voorkomt Rob Zandbergen met sliding en ten koste van een corner een doorbraak.

In de 26e minuut passt Joey op Brayan en deze wil van links Robert Steemers in de zestien aanspelen wanneer deze omver wordt getrokken. De scheidsrechter fluit gedecideerd voor een penalty en Jeffrey Bok scoort zijn eerste van deze competitie door de bal halfhoog in de rechterhoek te jagen. Ter Leede staat met 0-1 voor en zo gaan de partijen rusten, want twee schoten van Steemers treffen geen doel, het eerste gaat hoog over en het volgende wordt een prooi voor doelman Mike van de Wijngaard.

Met één wissel, Jochem van den Biggelaar voor Ryan van Dijk, begint Smitshoek de tweede helft, Ter Leede is ongewijzigd.  De thuisploeg speelt wat fanatieker en al in de 53e minuut is er een mooie redding van doelman Bekkers nodig om de behendige spits Jurien Reineta het scoren te beletten en even later zien we de tot dan mooiste aanval van Smitshoek – waar onze verdediging aan buitenspel denkt –  en weet aanvoerder Boelee de gelijkmaker te voorkomen door zich in de baan van het schot te werpen en wordt het gelukkig slechts een corner. Het beeld is echter duidelijk: Smitshoek wil gelijkmaken en Ter Leede biedt door een slordige opbouw de gelegenheid daartoe. Smitshoek mag een tweetal corners nemen, bij de vijfde in de 62e minuut kan Ter Leede counteren, maar kan de pass van Brayan op de op rechts mee opgekomen Rob Zandbergen nog net onderschept worden door een Smitshoeker verdediger.

Hierna herpakt Ter Leede zich enigszins met een vrije trap van Steven, een schot van hem en de daaropvolgende corner, maar de gele kaart van Boelee in de 67e en een corner van Smitshoek leiden de gelijkmaker in als de geheel bij de tweede paal vrijstaande Pucho Rekondie een lage voorzet van links eenvoudig kan afwerken.

Smitshoek komt op gelijke hoogte en twee minuten later wordt het nog erger als Floris Mulder bij de achterlijn gepasseerd wordt, zijn tegenstander hindert en een penalty veroorzaakt die door Jurien Reineta onberispelijk wordt ingeschoten.

Smitshoek op voorsprong! Direct hierop wisselt de Ter Leedestaf: Ian van Otterlo komt erin voor Joey van den Berg, Jeffrey Bok wordt centrale spits, Robert Steemers op rechts en Brayan Caicedo Mosquera linkerspits. Ook gaat Stefan Kraaijvanger voorin lopen, maar veel gevaar weet hij niet te stichten vooral ook niet omdat Smitshoek met verdubbelde ijver de voorsprong verdedigt. Het enige wapenfeit is nog een strakke corner van links van Steven Wajer in de 87e minuut die Brayan vrij kan inkoppen, maar hij mikt verkeerd en de bal vliegt over de achterlijn.

Dan lijkt scheidsrechter Germs in de 93e minuut met twee signalen af te fluiten en heel Smitshoek veert al op, maar het is slechts om linksback Ramon van der Wal geel te geven en Ter Leede mag nog een laatste corner nemen. Dat wordt ook niks en meteen daarna beëindigt hij de partij wel.

Blijdschap bij Smitshoek, verslagenheid bij Ter Leede.

Tja, voor de eerste periodetitel doen we niet meer mee, maar wil Ter Leede toch nog voor  prijzen gaan dan zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen. Er is één voordeel: je kunt dit soort fouten beter in het begin maken dan aan het eind. Er is nu nog wat aan te doen en we hopen dat dat volgende week thuis tegen Xerxes DZB te zien is!

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman (29 geel), Ramon van der Wal (94 geel), Erwin Nuytinck (59 Rutger van der Kleij), Jurien Reineta (83 Mitchell Abdoel), J.M. Oomsen, Joey Kleijn, Pucho Rekondie, Damian van den Oever, Ryan van Dijk (46 Jochem van den Biggelaar)

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (67 geel), Rob Zandbergen, Stefan Kraaijvanger, Floris Mulder (70 geel),  Steven Wajer, Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok  (81 Tomas Tavilla), Joey van den Berg (71 Ian van Otterlo) Robert Steemers, Brayan Mosquera Caicedo

Scheidsrechter: Martijn Germs

Assistent-scheidsrechter: Mario Kwaytaal (1e) en Laurens Maas