Ter Leede 2 – ARC 2 (17/10/15)

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – ARC 2 zaterdag 17 oktober 2015 10.30 uur

HET TWEEDE MÈT PERIODETITEL ONGESLAGEN AAN DE KOP

In een moeilijke wedstrijd, waarin ARC zowel voor als na de rust soms zeer gevaarlijk was wist het Tweede uiteindelijk in de 84e minuut op voorsprong te komen en heeft het nu met 21 uit 7 de volle score en omdat de enige concurrent voor de eerste periodetitel ’s-Gravenzande 2 tegen Quick Boys 3 uit met 4-1 verloor staan de mannen van Martijn Lagendijk met nog één wedstrijd te gaan vijf punten los en zijn ze in de eerste periode niet meer in te halen. Proficiat!

Maar dat ging deze wedstrijd echt niet vanzelf! In de eerste helft had het tweede wel meer balbezit en bouwde het behoorlijk verzorgd op, maar doordat de eindpass steeds niet accuraat genoeg was creëerde de ploeg geen echte kansen en een redding vlak voor rust van Nick van der Wiel moest een voorsprong van de ploeg van coach – en oud-speler van Ter Leede – Marcel de Jong voorkomen.

Ook na de rust met Tim Seegers voor Jonathan Robertson verrichtte Nick een uitstekende redding toen ARC in de 59e minuut counterde en de spits van ARC laag en hard links inschoot. Met zijn uitschuifrechterbeen wist Nick er een corner van te maken.

Hierna werd Ter Leede gevaarlijker. Uit een voorzet van links kopte Tom van der Vlugt op de paal en uit de rebound schoot Tom van Egmond hoog over. Dat had de 1-0 moeten zijn, maar dat gebeurde niet, ook zeven minuten later niet toen Lars de Ridder op rechts doorkwam, voorgaf waarna Tom van der Vlugt keihard inschoot, maar de keeper de knal tot corner verwerkte.

Uit een corner kopte van nr. 11 Daan van der Zwet kopte de ingevallen ARC-speler Milo Renaud naast en even later verdween ook een kopbal na een voorzet via een Ter Leedebeen aan de – voor Ter Leede – goede kant van de paal. Het was duidelijk dat Tweede aan het wegzakken was en dat ARC doorkreeg dat het winstkansen had en coach Lagendijk liet – ook al eerder – in niet mis te verstane en door het publiek niet echt op prijs gestelde bewoordingen – merken dat het fout dreigde te gaan.

Gelukkig werd het 1-0 in de 84e minuut. Pascal kwam op rechts door, speelde de in de dekking staande Tom van der Vlugt in de zestien strak aan, die draaide prachtig links weg van zijn tegenstander en schoot keihard in. Bingo!

Hierna kwam Colin Dofferhof Sohrab Safi vervangen en hij legde in de 90e minuut terug op Tom , wiens schot geblokt werd.

De scheidsrechter liet lang doorspelen en in de 96e minuut verrichtte Nick zijn derde cruciale redding. Op de rand zestien kreeg ARC een vrije trap te nemen en spits Giovanni Lancel plaatste zich achter de bal en schoot hem glimmend hard dwars door de muur, maar Nick wist in een razendsnelle reflex de bal over de lat te duwen. Uit de corner kwam niets voort en in de 98e minuut schoot scheidsrechter Heemskerk af en na dit benauwde moment waren de punten binnen en was het afwachten wat de concurrent deed. Met de al genoemde positieve afloop.