Wedstrijdverslag Ter Leede – Achilles Veen

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ACHILLES VEEN zaterdag 09-03-2019 14.30 uur

VROUWE FORTUNA IS TER LEEDE OP DE ROODEMOLEN GOED GEZIND

De eerste helft had Ter Leede de harde wind mee, de tweede helft het geluk. Achilles Veen begon op de Roodemolen goed en in de tiende minuut schoot Thomas de Man al op de paal, maar het was Omar Limon die voor de thuisclub zijn eerste scoorde en met een 1-0 stand gingen de ploegen rusten. Kort na de rust kwam Achilles Veen na een corner gelijk en nadat de ingevallen Jordly Petronia in de 69-ste minuut de 2-1 verzuimde te scoren veroverden de gasten het initiatief en het was geen toeval dat doelman Bekkers met een paar mooie reddingen man- van -de-wedstrijd werd en daarmee de 1-2 voorkwam. Uit een corner wist de mee opgekomen centrale verdediger Rob Zandbergen in de 90-ste minuut de winnende 2-1 te scoren en daarmee de drie punten binnen te halen. Ter Leede zwijnde, Achilles Veen had pech.

Ter Leede startte met een paar wijzigingen op een stormachtige Roodemolen. Jonathan Robertson is nog geblesseerd, gaat maandag weer trainen, topscorer Ian van Otterlo zat zijn schorsing van één wedstrijd uit en Robert Steemers was voor werk naar Columbia. Sami Mouchih als linksback, Jim Gillissen op het middenveld en centrumspits Omar Limon met zijn eerste competitiewedstrijd voor Ter Leede namen hun plekken in en Ben van der Lans stond weer op zijn vertrouwde stek achterin naast Rob Zandbergen omdat Stefan Kraaijvanger voortijdig afscheid heeft genomen van Ter Leede. Met enige weemoed moeten we denken aan de prima partij die hij in Veen tegen Achilleus op de mat legde, ook de ploeg waartegen hij met VVSB al eens scoorde ….

Hoewel ze tegen de krachtige wind moeten optornen beginnen de gasten toch goed, krijgen ze in de vierde minuut hun eerste corner en schiet de actieve rechterspits Thomas de Man na een mooie actie hard en laag op de rechterpaal en werkt Ben in zijn ijver om te ruimen het leer nog eens tegen de linkerpaal voordat het gevaar van een vroege achterstand kan worden bezworen. Het geeft wel aan dat de Veners voor de drie punten zijn gekomen en ook de tien corners die zij mogen nemen tegen zes voor de thuisploeg geven hun aanvallende bedoelingen goed weer. Meestal is dat andersom op de Roodemolen.

Na Achilles’ sterke begin herstelt Ter Leede zich met een goede aanval op rechts waarin Bok de opgekomen aanvoerder Boelee aanspeelt en diens scherpe lage voorzet door doelman Jamil Kools vakkundig wordt onderschept. In deze fase valt Ter Leede aan en het krijgt binnen zes minuten vijf corners te nemen, alle strak genomen door Steven Wajer en na de vijfde in de 22e minuut kan Jeffrey Bok een geplaatst schot afvuren dat Kools bekwaam pakt.

Na de derde corner van Achilles Veen in de 31e minuut valt het enige doelpunt in de eerste helft als Jeffrey Bok op zijn kenmerkende wijze langs zijn linksback glipt – vele verdedigers weten wat hij gaat doen en toch lukt het hem! – en de bal voorgeeft die over de verdedigers heengaat, even blijft hangen waarna Omar Limon zijn eerste treffer voor Ter Leede kan inkoppen en in de 34e minuut staat de thuisploeg voor. Kort hierop moet Jim Gillissen voor een blessure verzorgd worden, mag Achilles zijn vierde corner nemen en gaan de ploegen rusten.

En weer komen de gasten goed uit de kleedkamer en moet Bekkers al in de 48e minuut redden. Een minuut later moet hij toch de bal uit het net halen als de mee naar voren gekomen verdediger Sem van der Pijl uit de vijfde corner de gelijkmaker scoort. Achilles Veen lijkt het initiatief naar zich toe te trekken en de technische staf van Ter Leede reageert en brengt voor Jim Gillissen en Brayan Ciacedo Joey van den Berg en Jordly Petronia in en het werkt, althans voor enige tijd. Joey begint met een aardige actie op links en in de 68e minuut zet Jeffrey Bok hem met een mooie diagonale pass vrij voor de keeper die in een ultieme poging weet te redden waarna Steven Wajer de bal kan terugleggen op de inlopende Petronia die van dichtbij hoog overschiet.

Een Ziyechje, of was deze nog gemakkelijker? Geen 2-1 en Achilles Veen haalt opgelucht adem, dit heeft het overleefd, nu zijn zij weer aan de beurt. Met Soufiane Allach voor Thomas de Man en even later Toby Tan voor doelpuntenmaker Van der Pijl trekt Achilles Veen ten aanval. Ter Leede dat alle zeilen moet bijzetten wisselt de niet meer fitte aanvoerder Boelee voor Floris Mulder en hij ziet zijn doelman Bekkers de meubelen redden voor Ter Leede met reddingen in de 79e minuut op een schot van Wilborts en in de 84e minuut weer waarbij hij de hulp van Steven Wajer ook nog nodig heeft, want die weet na zijn redding de bal uit het lege doel te werken. Trouwens, even daarvoor had de actieve en zelfverzekerde verdediger Maarten Boddaert geheel vrijstaand in de doelmond de bal uit een corner overgewerkt.

Ter Leede krijgt nog de 9e en 10e corner een schot op doel te verwerken alvorens het zelf in de 90e minuut een corner van links mag nemen. Steven Wajer brengt de bal hard, scherp en halfhoog in,  hij wordt nog iets van richting veranderd door Toon Zwetsloot of een verdediger , de inlopende Rob Zandbergen denkt er niet bij te kunnen, werpt zich als een shorttracker naar voren, raakt de bal met zijn lichaam of elleboog en dan weet hij het even niet meer, maar hij kan uit de reacties opmaken dat hij gescoord heeft!

Kort hierop fluit scheidsrechter Paarhuis af en heeft Ter Leede op de valreep de punten binnen, precies zoals Volendam dat enige uren later ook doet. Onverdiend misschien, zuur voor Achilles Veen, maar daarmee smaakt deze overwinning des te zoeter. Wat geluk heb je nodig om in de race te blijven, het compenseert de pech van andere wedstrijden weer.

foto’s: Jaap Wijntjes

Volgende week op naar Xerxes DZB. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©) (77. Floris Mulder), Rob Zandbergen, Ben van der Lans, Sami Mouchih, Toon Zwetsloot, Jim Gillissen (58. geel, 64. Jordly Petronia) Steven Wajer, Jeffrey Bok , Brayan Mosquera Caicedo (64. Joey van den Berg)

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Sem van der Pijl (80. Toby Tan), Maarten Boddaert, Ayden Kuypers,  Theo Martens ©, Ilias Zaimi , Thomas de Man (71. Soufiane Allach) , Sen Aerts, Niek Wilborts, Rico Geeroms, Berry Sonnenschein

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Danny van Veenendaal (1e) en Luuk v.d. Brugge