Wedstrijdverslag Ter Leede – Capelle

WEDSTRIJDVERSLAG  TER LEEDE – CAPELLE zaterdag 17 – 11-2018  14.30 uur

STERKE TWEEDE HELFT BEZORGT TER LEEDE WEER THUISWINST OP CAPELLE

Tradities moet je in ere houden en dus won Ter Leede voor de zesde maal thuis van Capelle. Uiteindelijk nog ruim zelfs, maar daar zag het vooral in het begin totaal niet naar uit. Het jonge Capelle startte fel, kreeg meteen drie corners te nemen en die waren dermate gevaarlijk dat aanvoerder Jaliens uit de derde kon scoren. Door een slordigheid achterin wist – wie anders – de slimme Ian van Otterlo kort hierop echter gelijk te maken, de ploegen hielden elkaar daarna in evenwicht en met 1-1 gingen ze rusten. In de tweede helft sloeg Ter Leede zijn slag, de jonge tegenstander kon het tempo niet meer bijhouden en vrij snel kwam de thuisploeg op een voorsprong die door de puik ingevallen Steven Wajer met een mooie vrije trap werd uitgebreid, waarna Jeffrey voor een mooi slotakkoord zorgde door zich op zichzelf te wreken voor het missen van een eerder opgelegde kans en met deze twee treffers komt hij weer een beetje op stoom. Robert Steemers werd de man van de wedstrijd, maar in deze prima tweede helft kwamen er veel meer in aanmerking voor deze titel!

De thuisploeg, tegen de zuidoostenwind in spelend krijgt niet de gelegenheid om er fris en vrolijk tegenaan te gaan, integendeel, het zijn de gasten die Ter Leede meteen op de huid zit en het wat verbouwereerde Roodgeel krijgt achtereen drie corners te verwerken, de verdediging ziet er op dat moment niet goed uit, de bal wordt steeds hoog en hard de doelmond in geslingerd en bij de tweede corner van rechts in de vierde minuut is het raak: hoog opspringend bij de tweede paal kopt aanvoerder Jaliens de bal onbereikbaar voor doelman Bekkers in de verre hoek.

Zo, dat is even schrikken! Het is voor iedereen duidelijk dat Capelle zo scherp als een scheermes begint en de tegenstander geen centimeter ruimte gunt en vooral op links heeft Ter Leede moeite, Jonathan Robertson weet even niet waar hij het zoeken moet en ook zijn afstemming met linkerspits Brayan Ciacedo Mosquera is in het begin niet goed. Maar, je moet ook een beetje geluk hebben en dat gebeurt ook want na de eerste corner voor Ter Leede op rechts brengt doelman Ferry Hagendijk de bal verkeerd in het veld, krijgt Ian van Otterlo de bal mee en tikt de bal in de korte hoek en zo staat het in de zesde minuut al 1-1.

Ter Leede heeft zich hervonden en drie minuten later begint Ben van der Lans, weer centrumverdediger omdat Stefan Kraaijvanger nog niet fit is, aan een solo, maar geeft jammer genoeg net niet goed af op Joey van den Berg. Capelle antwoordt weer met een gevaarlijke aanval in de twaalfde minuut, Jona speelt te kort terug op Michael Bekkers, het loopt gelukkig net goed af. Het spel golft nu op en neer, beide ploegen willen aanvallen. Ian bereikt in de 14e minuut met zijn vrije trap op links  Brayan, die niet weet te scoren en Ben schiet in de rebound over. In de 19e minuut countert Capelle en mag hierna alweer de vierde en op nieuw gevaarlijke corner op links nemen. Als Joey direct daarna uitbreekt wordt hij neergelegd en moet verzorgd worden. Een voorzet van Brayan controleert Ian met zijn rug, waarna zijn schot links naast gaat. Ter Leede moet zelf oppassen voor de snelheid van linkshalf  Bram van Eijk, van origine linksback, vandaar zijn rugnummer vijf.

In de 37e minuut krijgt Ter Leede nog een aardige kans als doelman Hagendijk een inzet van Bok weet te keren en Joey in de rebound met zijn knie probeert te scoren, maar ook dan weet Hagendijk er een corner van te maken. Na een hoge bal van Ian op Bok blesseert deze zich en na twee minuten extra fluit de prima leidende scheidsrechter De Bruijn af voor de thee. En in de rust is vriend en vijand het erover eens: het is een levendige partij en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Kan het jonge Capelle dit ook in de tweede helft volhouden?

Nee, dus, want de thuisploeg speelt waarschijnlijk zijn tot dan toe beste tweede helft van het seizoen, nu met Steven Wajer voor Brayan Mosquera Caicedo. Steven komt op het middenveld en Robert op zijn vertrouwde linkerspitspositie, kan zijn snelheid nu meer gebruiken en het betaalt zich na vier minuten al uit als hij een een-twee opzet met Ian van Otterlo en deze hard inschiet waarna Jeffrey Bok uit de rebound in balbezit komt: we zien hem mikken op de rechterhoek en hij schiet hard en laag, doelman Hagendijk zit er nog aan, maar tevergeefs, Ter Leede kan juichen, het staat 2-1!

We zien weer een Bok die er zin in heeft, twee minuten later resulteert een combinatie tussen hem en Ian in een corner, Jeffrey neemt hem en ziet zijn schot via de lat over de achterlijn gaan. Capelle geeft zich nog niet gewonnen en met een sliding van Rob Zandbergen en prima ingrijpen van doelman Bekkers wordt de gelijkmaker in de 54e minuut voorkomen. Joey weet op zijn beurt in de 56e minuut net niet te scoren uit een voorzet van rechts van Robert Steemers.

En dan zou in de 62e minuut de 3-1 moeten vallen als Joey van den Berg de bal doorgeeft op de op snelheid liggende Steemers, die zelf kan scoren, maar de bal van links perfect aflegt op de geheel vrijstaande Jeffrey Bok die de bal maar in het lege doel hoeft te deponeren, maar tot ieders verbazing de bal op de rechterpaal mikt! Jef slaat zelf ook de handen voor het gezicht, vindt zich waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk voor paal staan, maar neemt zich vast voor om dit recht te zetten!

Maar eerst komt het gloriemoment voor Steven Wajer. Als de immer onstuitbare Van Otterlo in de 77e minuut wordt neergelegd mag Steven op links de vrije trap nemen en zijn scherpe trap draait er bij de verre paal in zonder dat iemand eraan komt, ook doelman Hagendijk staat als versteend en door Stevens eerste competitietreffer staat het 3-1!

Al enige tijd kan Ter Leede doen en laten wat het wil. Coach Timmers heeft gewisseld en dat pakt niet goed uit. De snelle en in de opbouw gevaarlijke Van Eijk moet nu op de linksbackpositie gaan lopen, kan nu geen rol van betekenis meer spelen en Ter Leede krijgt vanaf nu veel ruimte en daarom kunnen we getuige zijn van nog drie snelle rushes van Ter Leede waarvan de mooiste de 4-1 zal worden.

Maar eerst krijgt Capelle nog een mooie kans op de 3-2 als aanvoerder Boelee wat onbezonnen ten aanval trekt, balverlies lijdt en topscorer Bram de Bruijn  zijn snoeiharde schot via de vingertoppen van Bekkers en de lat ziet overgaan. Uit de corner moet Ter Leedes sluitpost weer redden.

Dan komt in de 81e minuut de revanche van Jeffrey Bok. Ter hoogte van de middellijn krijgt hij de bal en in één rush, op de hielen gezeten door de snelle nummer 11 Van la Parra steekt hij diagonaal van rechts naar links over en jaagt vervolgens de bal onhoudbaar in de touwen.

Die zit! Waarom zou je het gemakkelijk doen als het ook moeilijk kan!

De voor Joey van den Berg ingevallen Jim Gillissen probeert hem in de 87e minuut na te doen als hij de bal van Bok krijgt, maar met een sliding weet een Capelle verdediger dit te voorkomen en ook de laatste poging van Jeffrey in de extra tijd, kappen en schieten, levert de vijfde goal niet op.

Het geeft niet, deze overwinning is mooi genoeg. We zagen de tweede helft een Ter Leede waarin iedereen goed presteerde en uiteindelijk de tegenstander zijn wil oplegde. Dat geeft moed voor de zware partij volgende week tegen SC Feyenoord. Ter Leede is de tweede periode in ieder geval goed begonnen!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©,  , Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (66’Jim Gillissen), Brayan Mosquera Caicedo (46’ Steven Wajer),Robert Steemers

Opstelling Capelle: Ferry Hagendijk, Jami Jaliens ©,Jelle Pollemans (68’geel), Bram van Eijk, Ricardo Lelieveld, Nassim Amaarouk, Bram de Bruin, Kevin van la Parra (85’ Dion Westerveld), John Fredy van Hijum (85’ Marciano Pape, Franklin Rodriguez, Melvi Lando (70’Yannick Omgba)

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Assistent-scheidsrechter: Joey Teders (1e) en Joop van Ditmarsch