Wedstrijdverslag Ter Leede – Nootdorp

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – NOOTDORP zaterdag 13 april 2019 17.00 uur

TER LEEDE OP KOP DOOR RUIME WINST OP NOOTDORP

Een beetje vreemde situatie: als Ter Leede pas om vijf uur aftrapt vanwege het bloemencorso dat door de streek trekt zijn de uitslagen bekend en weet heel Sassenheim dat FC ’s-Gravenzande met 4-2 gewonnen heeft van koploper Volendam.  Winnen betekent nu de koppositie overnemen, dat is mooi, maar geeft ook extra druk.

Daar blijkt het team van Wisman/Blankespoor goed mee om te kunnen gaan, want in de eerste helft loopt het soepeltjes uit naar een 2-0 voorsprong om er aan het eind van de tweede helft nog eens twee doelpunten aan toe te voegen. Daar ging trouwens een fase aan vooraf waarin Nootdorp het initiatief kon overnemen nadat Ter Leede terug ging omdat het op het middenveld enige tijd niet meer goed marcheerde. Maar na de 3-0 en de 4-0 maalde niemand daar meer om en kon met een trotse blik omhoog gekeken worden naar de ranglijst: koploper! En toevallig: precies zes jaar geleden, ook op 13 april, werd Ter Leede kampioen tegen Sportlust ’46!

Maar Volendam weet ervan mee te praten: aan kop komen is één ding, er blijven dat is vers twee!

In de nulde minuut als pupil- van -de -week Luc Vermeulen zijn doelpunt maakt lopen aanvoerder Mike Boelee en nummer tien Ian van Otterlo over de tribune naar hun “strafbankje” om van daaruit de verrichtingen van hun ploeggenoten te aanschouwen. En hun vervangers, Jordly Petronia als rechtsback, die overigens in de uitwedstrijd de toen geblesseerde Boelee ook verving, en Jim Gillissen op het middenveld passen zich moeiteloos aan. Op een zonnige maar koude Roodemolen begint Ter Leede tegen de schrale Noordoostenwind in met verve aan de wedstrijd en na een overtreding op Jim in de derde minuut mag Steven Wajer als eerste doelman Ronald Simonis testen en ziet hij zijn schot via de linkerhand van de keeper naast gaan en mag hij ook meteen de eerste van zeven corners nemen.

Ter Leede begint goed, maar het is toch Nootdorp dat tweemaal achtereen gevaarlijk wordt en doelman Michael Bekkers dwingt tot alert optreden. De eerste maal blokkeert hij uit zijn doel komend een inzet doeltreffend als Ben van der Lans een verre uittrap van Simonis verkeerd beoordeelt, en direct daarna weet hij weer een dieptepass tussen Ben en Rob Zandbergen door tijdig te onderscheppen en laat hij zien dat hij op zijn post is!

Hierna neemt Ter Leede het heft in handen en bedient de weer ouderwets op dreef zijnde Jeffrey Bok Robert Steemers in de loop met een dieptepass en keert Simonis Roberts schot ten koste van alweer de derde corner. Tot de dertiende minuut als Jim Gillissen weer geblesseerd raakt golft het spel op en neer, maar in de 17e minuut is het voor het eerst raak als Robert Steemers Jeffrey Bok dwars door de defensie aanspeelt en deze de keeper in volle snelheid op rechts passeert en de 1-0 aantekent, Ter Leede kan juichen.

Twee minuten later scoort Jeffrey bijna weer als hij op rechts vasthoudend “doorrommelt”, twee tegenstanders voorbijgaat, maar zijn schot gaat naast. Vlak hierna krijgt Robert Steemers een prachtige kans als hij de rebound mist van een hard schot van Jim Gillissen dat de doelman slechts weet af te weren. Van dichtbij ziet Steemers zijn inzet overgaan!

De tweede valt toch kort daarna als Jim Gillissen na een foutje de bal herovert en afspeelt op spits Omar Limon die heel makkelijk de 2-0 scoort door de bal hard en zuiver langs de uitlopende Simonis te schieten.

Nootdorp probeert  in de 25e minuut uit een corner iets terug te doen, maar Bekkers stompt de bal weg en dan weet Jordly Petronia op rechts razendsnel te counteren, hij schiet zelf en nu is het Simonis die weer redt. Als Jordly in de 40e minuut weer uitbreekt en alleen op de doelman afgaat wordt hij door Ryan Lugtigheid neergelegd, maar scheidsrechter Lensink, niet de eerder aangekondigde Preston Henshuijs, is zeer coulant,  niet van plan kaarten te trekken en geeft slechts een vrije trap. Met de zware overtreding op Sami Mouchih in de 42e minuut hetzelfde laken een pak en ook tot twee maal toe doorspelen na een fluitsignaal voor buitenspel doet hij af met een reprimande. Maar enfin, weinig kaarten in een wedstrijd, dat is ook wel weer eens prettig!

Na een ongelukkige pass van Robert op Nootdorpspits Aries moet Bekkers weer ingrijpen en dan gaan de ploegen rusten. Wat zal de tweede helft brengen?

Wel, eerst twee wissels: voor Nootdorp komt topscorer Ricoberto Luijando Ryan Lugtigheid vervangen en bij Ter Leede vervangt Dirk Hoekstra de toch te veel gekwetste Jim Gillissen. Jordly verhuist naar het middenveld en Dirk neemt diens rechtsbackplaats in.

Aanvankelijk komt Ter Leede nog wel aan aanvallen toe, maar echte kansen dienen zich niet aan. Jeffrey produceert in de 56e minuut een kopbal, maar doelman Simonis kan de te krachteloze inzet gemakkelijk vangen en bij een mooie dieptepass van Bok op Omar komt hij ook op tijd uitlopen. Langzamerhand gaat Ter Leede terug, is het middenveld ook kwijt en zowaar kan Nootdorp aan aanvallen gaan denken. Bij hun tweede corner in de 60e minuut lost Bekkers de bal, zijn enige foutje, maar het loopt goed af en met Pepi Ascension voor Aries komt Nootdorp steeds vaker op de helft van Ter Leede dat het maar lijkt te laten gebeuren, dit ook tot ongenoegen van de bank waar we zelfs Wisman “van die goal af” horen roepen. Ook aanvoerder Rob Zandbergen wordt het zat, stoomt in de 64e minuut op en bedient Robert Steemers, maar die wordt in buitenspelpositie afgefloten.

Met de wissel van Joey van de Berg voor Petronia, die door kramp aan snelheid heeft ingeboet en eerder ook al gevoelig geraakt was, komt er in de 80e minuut meer leven in de brouwerij. We zien in de 81e minuut op links de mooiste aanval van de wedstrijd met Sami Mouchih in de hoofdrol, een aanval die resulteert in een schot van Jona Robertson dat Simonis weet te pareren. Jona speelt overigens een puike wedstrijd. Met zijn snelheid en techniek weet hij de rol van onze Australiëganger Zwetsloot uitstekend in te vullen.

Dan vallen de twee doelpunten, beide met Joey van de Berg in de hoofdrol. In de 85e minuut breekt hij door, passeert doelman Simonis die hem ten koste van ‘slechts’ een gele kaart, de enige van de wedstrijd, neerlegt en Jeffrey Bok scoort zijn tweede in de wedstrijd door de penalty via de hand van Simonis, die wel de goede hoek kiest in de linkerhoek binnen te schieten

De 4-0 twee minuten later is eigenlijk de leukste: Robert Steemers, in buitenspelpositie op rechts, laat een pass op hem lopen, de verdediging blijft staan, maar Joey stormt er tussendoor pikt de bal op en passeert geroutineerd de uitlopende Simonis en het staat 4-0. Cursus “Creatief met buitenspel”!

Bijna scoort hij ook de vijfde in de 89e minuut na een leuke een-twee tussen Bok en Robertson, maar weer weet de doelman te redden en de achtste corner laat scheidsrechter Lensink niet eens meer nemen, hij fluit af.

Ter Leede wint met 4-0, een ruime en verdiende overwinning en is daarmee koploper.

Volgende week naar Door Fusie Sterk Opheusden, de ploeg van nu Joop Gall die daarmee de uittredende Scott Calderwood aflost.