Wedstrijdverslag Ter Leede – SC Feyenoord

WEDSTRIJDVERSLAG  TER LEEDE – SC FEYENOORD zaterdag 23-03-2019 14.30 uur

TOON ZWETSLOOT SLUIT VOORLOPIG LAATSTE WEDSTRIJD WINNEND AF

En hij scoorde! Niet de laatste, maar de eerste en dus kon hij gelukkig ook niet zijn shirt uittrekken zoals hij in het interview had aangekondigd. Hij won tot zijn opluchting wel en werd ook nog man-van-de-wedstrijd zodat hij wat dat betreft tevreden “down under” kan gaan. De wedstrijd verliep voorspoedig, vooral voor de rust want twee minuten na de openingstreffer van Toon Zwetsloot schoot Ian van Otterlo de 2-0 binnen en toen hij ook vlak na de rust op knappe wijze de 3-0 op het scorebord  bracht leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar met een extra spits Jordy de Zwart naast Merrelaar begon Feyenoord te drukken en Ter Leede ging, wat het niet had moeten doen,  achteruit en na de 3-1 werd het in de 85e minuut door een gemakkelijk gegeven penalty ook nog 3-2, maar verder kwam het niet, integendeel de beste kans was toch weer voor de thuisclub en dus hield Ter Leede  Feyenoord op gepaste afstand.

De wedstrijd begint met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Klaas Oudshoorn, het oudste lid van onze vereniging. Daarna mag de pupil van de week zijn kunsten vertonen en dan geeft scheidsrechter Jobse, en alweer niet de aangekondigde Nootdorper De Bruijn het beginsignaal. Ter Leede treedt aan in praktisch dezelfde samenstelling als tegen Xerxes DZB, alleen met Robert Steemers weer in de basis voor de geblesseerde Brayan Caicedo en het komt goed uit de startblokken, want al in de derde minuut passt Jeffrey Bok op Robert Steemers, komt deze de zestien in maar ziet hij zijn schot voorlangs gaan. Aan de andere kant wordt Feyenoord in de achtste minuut gevaarlijk wanneer Rob Zandbergen in duel onderuit gaat, rechtsbuiten Van Axeldongen Toon in de zestien uitkapt en doelman Bekkers het schot van Serginio ten koste van de eerste corner weet te pareren. Kort daarop moet aanvoerder Boelee, die overigens een puike wedstrijd speelde, noodgedwongen een tweede corner weggeven.

Ter Leede reageert in de elfde minuut met een mooie combinatie tussen Omar Limon en Robert Steemers en komt Jeffrey Bok aan de bal die direct schiet, helaas over. Een aardige kans, ook weer aan de andere kant als Mike Boelee de bal na een gevaarlijke voorzet van Axeldongen wegkopt. Het is, kortom een zeer levendige wedstrijd, Junior Obiku stelt doelman Bekkers op de proef en die weet zijn keiharde verre schot in tweeën te pareren.

En dan is de productieve fase van Ter Leede aangebroken. Eerst zien we in de 30e minuut een mooi schot van Jeffrey Bok en uit de erop volgende door Steven Wajer weer strak genomen corner op rechts kopt Toon Zwetsloot bij de eerste paal inlopend de bal hard in de touwen, precies zoals we het hem in de bekerwedstrijd tegen DOSR hebben zien doen.

En binnen twee minuten valt het volgende doelpunt als Bok prima passt op Ian van Otterlo en deze in volle ren doelman Rick van der Burg passeert. Echt een prachtige actie!

In de resterende minuten zien we Steven Wajer in kansrijke positie overkoppen uit een voorzet van Omar Limon die we steeds fitter zien worden en navenant actiever. Hij wint ook steeds vaker kopduels en kan daarmee opkomende medespelers bedienen. Feyenoord krijgt nog twee corners te nemen en verdediger Matthew Jones ontvangt in de 43e minuut geel als hij de doorgebroken Robert Steemers neerlegt die daarbij geblesseerd raakt, maar zijn snelheid niet kwijt is, zo bewijst hij vlak na de rust.

In de rust vertoont pupil van de week Ruben Vrouwenvelder zijn kunsten en deze rechtsbuiten van de Jong 13-1 laat met zijn vijf benutte penalty’s zien dat hij over een prima schot beschikt, dat belooft wat voor later!

Direct na de theepauze pakt de thuisclub de draad weer op en in de derde minuut krijgt Robert Steemers in volle snelheid een pass op links, breekt alleen door en wordt door Jordy Dobber neergelegd. Doorgebroken speler, maar hij ziet slechts geel, misschien omdat arbiter Jobse oordeelt dat hij nog vrij ver van het doel is, maar ja, doorgebroken is doorgebroken. Daarover niet getreurd, want het is Rob Zandbergen die ziet dat Ian van Otterlo scherp staat en hij bedient hem met de toegekende vrije trap feilloos en met een prachtige actie en een hard laag schot in de rechterhoek brengt hij de stand op 3-0 en is hij met zestien treffers met Harry Zwarthoed van Volendam topscorer van de hoofdklasse A en B.

Feyenoord antwoordt met een hard schot van Obiku dat door Boelee geblokt wordt en dan lijkt Toon in de 54e minuut zijn tweede treffer uit een corner rechts in te koppen maar getuige de reactie van grensrechter Diana Snoeren is de bal, terugkaatsend van de binnenkant lat de doellijn niet gepasseerd en blijft het vooralsnog bij 3-0.

Feyenoord moet nu wel gaan aanvallen. Eerst zet linksback Joris van Eijck in de 62e minuut voor op collega rechtsback Matthew Jones die naast kopt en kort daarop komt Jordy Zwart als extra spits naast Ricardo Merrelaar erin voor verdediger Jordy Dobber en daarmee wint Feyenoord aan aanvalskracht. Wel schiet Ian in de 66e minuut in kansrijke positie nog net naast/over, maar na een mooi schot van invaller Zwart weet de mee opgekomen Joris van Eijck uit een corner op rechts de 3-1 te scoren, hij staat ook volkomen vrij!

Door de grotere ruimte voorin liggen er voor Ter Leede mogelijkheden, maar er gaat steeds  iets mis, Jeffrey speelt bijvoorbeeld de bal iets te ver voor zich uit als hij bijna door is en Ian schiet zijn voorzet uit een combinatie met Bok net achter.

Met Jim Gillissen en Jordly Petronia voor Limon en Mouchih komen er in de 75e minuut  verse krachten in, ook Feyenoord wisselt aanvoerder Schoonheijm en even later Merrelaar voor Lucas van Oeveren en Adair Veiga Lopes.

De eerste grote kans hierna is voor Ter Leede: Jeffrey speelt Robert Steemers aan, die kan alleen doorgaan en scoren, maar ziet zijn keiharde schot via de vingertoppen van doelman van der Burg overvliegen. Grensrechter mevrouw Snoeren wijst al naar de cornervlag, maar scheidsrechter Jobse negeert dat! Hij wijst daarentegen in de 85e minuut zelf wel naar de penaltystip wanneer Junior Obiku in duel met Ian van Otterlo in de zestien bij de achterlijn slim neergaat. Penalty en zelfs een gele kaart voor Ian. Quincy van Oosterom voltrekt het vonnis en de aansluitingstreffer is daar!

Wordt het nog spannend? Wel door de stand, niet wat kansen betreft al pareert doelman Bekkers in de 87e minuut nog wel twee schoten. Aan de andere kant is de voor Steemers ingevallen Joey van der Berg op links tot tweemaal toe gevaarlijk en gaat ook hij in de zestien neer, maar dat is géén penalty oordeelt de arbiter.

Na nog een harde overtreding van Joris van Eijck op Jim Gillissen in de 92e en een blessure van doelman Bekkers in de 95e minuut blaast scheidsrechter Jobse af en is het pleit beslecht, Ter Leede wint volkomen terecht en staat nu nog steviger op de tweede plek, maar nadert Volendam niet.

Gebeurt dat nog? We zullen zien! Eerst nog maar volgende week voor de achtste finale van de districtsbeker naar tweedeklasser zondag, het Haagse TAC ’90. En ons tweede dat thuis weer gelijkspeelde, nu tegen Rijnsburgse Boys 2 neemt het op dinsdag 2 april ook in de achtste finale op tegen het eerste van Zwaluwen. Ook leuk!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen, Sami Mouchih (75’ Jordly Petronia 80’ geel), Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Steven Wajer, Ian van Otterlo (85’ geel), Jeffrey Bok, Omar Limon (75’ Jim Gillissen) Robert Steemers (87’ Joey van den Berg)

Opstelling Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones (43’geel), Jordy Dobber (47’geel, 65’Jordy de Zwart), Jerry Tieleman, Joris van Eijck,  Quincy Oosterom,  Advic Sandin,  Ricardo Merrelaar (82’ Adair Vega Lopes), Tim Schoonheijm © (77’Lucas van Oeveren), Junior Obiku,  Serginio van Axel Dongen

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Assistent-scheidsrechter:  Diana Snoeren (1e) en Arjan Overwijk