Wedstrijdverslag Ter Leede – Spijkenisse

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPIJKENISSE zaterdag 17-09-2016 14.30 uur

TER LEEDE ONTSNAPT, HOUDINI OP DE ROODEMOLEN

Met het laatste beetje zuurstof en de laatste krachten ontsnapte Ter Leede aan de nederlaag. Het kwam in de zevende minuut van de extra tijd door de bevrijdende derde goal boven drijven en deze gelijkmaker werd zeer begrijpelijk door ieder die Ter Leede een warm hart toedraagt gevierd als een overwinning van de wilskracht op de verslagenheid. En zo moest Spijkenisse dat uitstekend speelde en na de 47e minuut met 0-3 riant leidde voor de derde maal na een voorsprong genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. De Puttenaren zijn nog ongeslagen, maar dat zal een schrale troost zijn.

Hoewel de eerste aanval van Spijkenisse was, startte Ter Leede met aanvoerder Boelee weer op de rechtsbackpositie goed en al in de vijfde minuut had Jesse Dingjan in eerste en Vincent Ammerlaan in tweede instantie kunnen scoren. Uit de eruit voortvloeiende counter antwoordde Spijkenisse met een eerste schot, maar Ter Leede hield het initiatief en in de 15e en 16e minuut loste de actieve Oussama Siali een tweetal schoten, waarvan de laatste het gevaarlijkst was, maar tot corner kon worden verwerkt.

Het leek voor Ter Leede kortom allemaal in orde, maar toen in diezelfde minuut Sander Barragan op rechts al of niet in buitenspelpositie kon doorgaan en voorgeven, was het Marvin van der Pluijm die met alweer zijn vierde competitietreffer Spijkenisse op voorsprong bracht.

Dat was een tik die Ter Leede niet goed verwerkte, Spijkenisse kreeg vleugels, kon naar hartenlust aanvallen, vooral over rechts waar linksback Hakan Bayram het in de eerste helft heel moeilijk had tegen de snelle Serginio van Axeldongen en het was dan ook deze nummer elf die na een mooie actie de 0-2 aantekende.

Ter Leede was overduidelijk van slag en het duurde tot de 30e minuut vooraleer het iets kon terugdoen, maar toen kreeg Vincent na alweer een mooie actie en voorzet van Oussama een prachtige kopkans, maar de bal ging naast! Direct hierna moest trainer Peter Wubben wegens aanmerkingen op de leiding met rood de dug-out verlaten, maar zijn ploeg speelde onverdroten verder. Gelukkig leverden hun aanvallen en corners ook niets op en nadat Jeffrey Schenk verdediger Marco Borst was komen vervangen, gingen de ploegen rusten en kon de technische staf van Ter Leede gaan proberen om een en ander tactisch recht te zetten.

Geïmponeerd door het goede spel van Spijkenisse had het Ter Leede-publiek er echter een hard hoofd in -“Je mag blij zijn als ze de tweede helft 0-0 spelen,” sprak Kees Kersten somber – en al na twee minuten leek het gelijk te krijgen toen Sander Barragan op aangeven van Axeldongen de stand op 0-3 bracht.

Het pleit leek beslecht, maar gek genoeg leek het voor Ter Leede goed uit te werken, want vanaf dat moment begon het te voetballen en Spijkenisse dat tot dan toe als een kampioen gespeeld had, moest terug, oogde omdat het wel al heel veel gegeven had, vermoeider dan Ter Leede. Uit een korte corner schoot Mitchell Kappenberg over, Oussama kon een voorzet van Boelee net niet afronden, maar na een laatste aanval van Axeldongen benutte Maurits Splinter in de 59e minuut zijn specialiteit: zijn vrije trap van zeker 25 meter plofte links naast doelman Dyron Bijl in het net en het stond 1-3.

Direct hierna wisselde Wisman de doelpuntenmaker samen met Mitchell Kappenberg voor Mehmet Güngor en Jeffrey Bok die natuurlijk graag wilde laten zien dat hij zijn verloren basisplek meer dan waard was. Bij Spijkenisse kwam Shane van den Engel Daan Bougonje vervangen en in de 72e minuut kwam Ben van der Lans erin voor Vincent Ammerlaan.

De jacht van Ter Leede op het tweede doelpunt slaagde in de 77e minuut na de zevende corner toen de bal via Renee Troost bij Oussama Siali kwam en nu kreeg hij loon naar werken en was de aansluitingstreffer een feit.

De ‘alles-op-de-aanval’ houding van Roodgeel bood de tegenstander natuurlijk ook ruimte en de pogingen om de counter van Spijkenisse eruit te halen kostten Roodgeel dan ook verschillende gele kaarten, maar het doel heiligt de middelen en werd uiteindelijk bereikt: na pogingen van Renee Troost in de 92e minuut en een scrimmage in de 96e was het in de 97e raak. Nadat Ronnie Verplancke een directe vrije trap van dertig meter verwoestend hard tegen de onderkant lat knalde, kon linksback Haken Bayram de terug stuiterende bal in het net werken en zo de gelijkmaker scoren.

Direct erna floot scheidsrechter Dröge af en kon het punt door heel Ter Leede als een overwinning gevierd worden. De wederopstanding van een geslagen bokser!

Ongeslagen reist Ter Leede volgende week af naar Achilles Veen.

Tot daar, tot dan!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (© 83 geel)Tomas Arroyo (85 geel), Renee Troost, Hakan Bayram, Oussama Siali , Ronnie Verplancke (95 geel), Mitchell Kappenberg (61 Mehmet Güngor) Vincent Ammerlaan (62 geel, 72 Ben van der Lans), Jesse Dingjan , Maurits Splinter (61 Jeffrey Bok)

Opstelling Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Marco de Borst (43 Jeffrey Schenk), Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Mike van Dommelen, Sander Barragan (90 geel), Serginio van Axeldongen (77 Dustin Mijnders), Felino Jardim ©, Daan Bourgonje (69 Shane van den Engel), Vincent Verbond

Scheidsrechter: S. Dröge

Assistent-scheidsrechter: S. Rozemeijer (1e) en G. van Kuijlenborg

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel