Wedstrijdverslag Ter Leede – Swift

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – AVV SWIFT zaterdag 19-01-2019 14.30 uur

EEN GEMISTE KANS

Net als vorig jaar heeft Ter Leede de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Dat is dubbel jammer want door het verlies van de koploper tegen Zwaluwen had het dichterbij Volendam kunnen komen en bovendien zakt het op doelsaldo nu naar de derde plek en worden de kansen op het kampioenschap van de tweede periode aanmerkelijk kleiner.

In een van beide kanten matige eerste helft kwam Ter Leede door een mooie treffer van Ian van Otterlo nog wel op een voorsprong, maar gaandeweg de tweede ging Ter Leede  al of niet vrijwillig terug, nam Swift het initiatief over en zag je de gelijkmaker aankomen en zelfs kon de ontketende Max van Wakeren in de 82e minuut met zijn tweede treffer de eerste overwinning voor Swift op de Roodemolen veilig stellen, dit tot diepe teleurstelling  van heel Ter Leede en tot grote vreugde van de Amsterdammers. We gunnen het Swift van Jesse Dingjan best veel overwinningen, maar tegen zijn oude club, ja dat is voor Roodgeel wel even slikken. En zo is er voor Ter Leede een einde gekomen aan een ongeslagen reeks sinds 27 oktober van acht wedstrijden met zeven overwinningen en één gelijkspel, het inhaalkwartiertje tegen Swift even buiten beschouwing gelaten.

Op een koude, maar zonnige Roodemolen zien we pupil van de week Colin Saber na de minuut stilte voor de overleden vrijwilligster An Drost ook eerst struikelen, maar hij weet zijn actie daarna toch succesvol te voltooien. Nu is Ter Leede aan de beurt! Het treedt weer aan met achterin Stefan Kraaijvanger naast  Rob Zandbergen en met Ben van der Lans op het middenveld die beide echter vaak van plaats verwisselen. Voorin zijn Jeffrey Bok en Robert  Steemers de buitenspitsen en is Brayan Caicedo de centrumspits. Met Toon Zwetsloot naast Ben en Ian van Otterlo op tien trekt Ter Leede ten strijde.

Dat lukt maar matig, beide ploegen opereren voorzichtig, Ter Leede heeft wel enigszins het overwicht, maar de combinaties lopen niet en als de nieuwe klok 22 minuten aangeeft hebben we voor beide ploegen slechts één corner en twee vrije trappen gezien, geen enkele kans. In die minuut moet doelman Bekkers ingrijpen na een vreemde dwarse pass van Stefan en blokt Ben van der Lans drie minuten later een kansrijk schot heel goed, kan de op rechts vrijgekomen Caicedo in de 28e minuut met de bal aan de voet niet snel genoeg doorgaan en wordt Ian na een pass van Jeffrey Bok onderuit gelopen, maar gebaart de arbiter van dienst  “doorgaan” , glipt Bok er in de 30e minuut langs, maar wordt zijn voorzet corner gekopt en dat is ook het lot van  de vrije trap van Ian in de 34e minuut.

Het hoogtepunt van de eerste helft is de assist op rechts met buitenkant voet van Rob Zandbergen waarmee hij de bal subtiel meegeeft aan Ian van Otterlo die razendsnel doorgaat en met een keihard schot de 1-0 aantekent. Zijn schot is doelman Meendering te machtig, de stuiterbal van Robert Steemers even later uit een voorzet van Jeffrey van rechts kan hij gemakkelijk pakken en dus gaan de ploegen een 1-0 voorsprong voor de thuisclub rusten. Niet goed gespeeld maar wel voor, daar kunnen we mee leven.

Met de tweede helft niet! Het begin is nog wel acceptabel voor  Ter Leede met een soort offensief met al in de 3e minuut een kansje voor Swift, maar al in de 55e minuut moet doelman Bekkers handelend optreden en na een kwartier zien we al langdurig balbezit van Swift en langzamerhand beginnen de Amsterdammers door te krijgen “verdraaid er is best wat te halen op de Roodemolen, Ter Leede leunt achterover en denkt kennelijk dat het zo ook wel lukt!” Aanvoerder Ruijter schiet eerst bij een vrije trap keihard in de muur, op links ontstaat enig gevaar, Max van Wakeren wordt echt wakker, linksback Guido Moelee kopt in de 67e minuut over, Boelee moet een corner weggeven, kortom Swift krijgt Ter Leede in de greep en we zien dat bijvoorbeeld Jeffrey Bok steeds meer moet meeverdedigen en niet meer aan aanvallen toekomt. We noteren nog slechts één leuk balletje van hem in de 70e minuut op Robert Steemers, maar diens schot mist het doel.

Ten koste van een blessure heeft doelman Bekkers in de 69e minuut nog goed ingegrepen, maar je voelt het bijna misgaan, Swift is de baas op het veld en ook de wissel van Joey van den Berg voor Brayan Ciacedo en later van Mike Dam voor Jeffrey Bok doen het spelbeeld niet veranderen. En de gelijkmaker valt in de 74e minuut, het is Van Wakerens eerste en het is volkomen verdiend. In de 79e minuut zien we nog de laatste kenmerkende actie van Jeffrey, naar binnen kappen en schieten met links, maar zijn schot zeilt links naast.

Een gelijkspel dan maar? Nee, ook dat niet, want tien minuten na zijn eerste wordt de naar rechts uitgeweken Max van Wakeren met een mooie steekpass bediend en scoort hij de 1-2 en Ter Leede is niet bij machte om de stand nog te wijzigen, ook de twee vrije trappen die het nog krijgt, de laatste van de net ingevallen Steven Wajer, zijn niet doeltreffend en zo verliest Ter Leede voor het eerst thuis van Swift en zakt het enkele uren later naar de derde plek doordat onze komende tegenstander Jong FC Den Bosch in De Vliert FC ’s-Gravenzande met 3-0  verslaat.

Als Ter Leede volgende week in Den Bosch kansrijk wil zijn zal het veel beter voor den dag moeten komen. We gaan het zien!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen,  Jonathan Robertson, Ben van der Lans (89 Steven Wajer), Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (82 Mike Dam), Brayan Mosquera Caicedo (62 Joey van den Berg),  Robert Steemers

Opstelling Swift:  Joost Meendering, Teun van Zweeden, Mike Ruijter ©, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Jesse Dingjan, Guido de Graaf, Max van Wakeren, Sean de Hoed, Carlos Groen, Mallqui Cabezas Narvaez

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent-scheidsrechter: Hans van Bruggen (1e) en Bram Witsiers