Wedstrijdverslag Ter Leede – Volendam

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – RKAV VOLENDAM zaterdag 13-10-2018 om 14.30 uur

GEVOELIGE NEDERLAAG VOOR TER LEEDE

Ter Leede – Volendam 0-4! Een veegpartij? Absoluut niet! De thuisclub had al drie mooie kansen op een voorsprong gecreëerd maar niet kunnen benutten voordat Volendam na een half uur een eerste schot op doelman Bekkers kon afvuren. Een penalty bracht Volendam op voorsprong. Wegens duwen. Aan de ene kant – vanaf de tribune niet goed zichtbaar – wel bestraft, aan de overzijde zeven minuten eerder en héél goed zichtbaar – niet. Des arbiters wegen zijn duister en ondoorgrondelijk. Toen vlak na rust een vierde kans ook geen doelpunt opleverde werd het allengs duidelijk: wat Roodgeel ontbeerde bleek Volendam ruimschoots te bezitten. Een mooi schot leverde de 0-2 op en de ruimte die een aanvallend Ter Leede hierna weggaf bood de voorwaartsen van Volendam de gelegenheid om aan het eind zelfs naar 0-4 uit te lopen. Verschil tussen Ter Leede en Volendam? Scorend vermogen. Bewijs? Ter Leede heeft er 9 gemaakt, twee meer dan nummer 16 Nootdorp, Volendam heeft er 24 in liggen.

Met Jeffrey Bok weer op zijn rechterplek en verder ongewijzigd trekt Ter Leede ten strijde, iets voorzichtiger misschien dan we gewend zijn, maar het neemt wel het initiatief. In de eerste minuut maakt rechtsback Sonny Tol meteen een behoorlijke overtreding op Brayan Mosquera en dat herhaalt hij in de 17e minuut weer, want Brayan is weer behoorlijk actief op links, alleen het scoren lukt hem nog niet. In de twaalfde minuut heeft hij bijvoorbeeld een mooie actie, maar zijn schot is ongevaarlijk. Een geblokt schot van Bok, een corner voor Ter Leede van rechts en de eerste wissel in minuut 10 van Iwan Tol voor naamgenoot Nick zijn eraan voorafgegaan.

In de 14e minuut krijgt Joey van den Berg zijn eerste grote kans als hij op rechts alleen op doelman Sander Binken mag afgaan maar de Volendammer redt. Een aardige voorzet in de 20e minuut van Joey na een combinatie met Jeffrey en een volgende van Ian van Otterlo op rechts leveren niets op, maar dan komt Toon Zwetsloot zes minuten later plots op rechts alleen door, stormt op rechts de punt van de zestien in en kan de uitkomende Binken met een lob in de verre hoek verschalken als hij in de zestien een duw in zijn rug krijgt en meteen de controle over de bal kwijt is. Een kans ontnemen in de zestien door ongeoorloofd lichamelijk contact. En scheidsrechter Van de Ketterij? Hij gebaart ‘doorgaan’ en de tweede kans is verkeken. Kort hierop zet Brayan van links scherp voor en kopt Joey geheel vrijstaand rechts naast en levert de derde kans ook niets op.

Tot nu toe is Volendam totaal ongevaarlijk geweest, topscorer Zwarthoed wordt door Toon Zwetsloot prima uit de wedstrijd gehouden, maar vlak na de drinkpauze kan invaller Iwan Tol een bal die uit de zestien komt hard en laag inschieten, Michael Bekkers stopt geroutineerd. Na twee niet bestrafte gevallen van obstructie jegens Ian van Otterlo zien we in de 33e minuut de eerste goede aanval van Volendam via Zwarthoed en als hij de bal op  rechts weer in zijn bezit krijgt geeft hij scherp voor en  …. fluit Van de Ketterij voor een strafschop. Hij heeft duwen gezien en geeft aanvoerder Boelee geel. Een andere lezing is dat twee Volendammers op elkaar botsen in de doelmond, maar enfin de bal gaat op de stip en aanvoerder Zwarthoed schiet hard en laag in en Ter Leede staat weer achter.

Geen nood, er is nog tijd genoeg, maar vanaf dat moment doet Volendam nadrukkelijker mee en vlak nadat een volgende overtreding op Brayan onbestraft blijft, schiet linksbuiten Wessel Stuyt hard in het zijnet en op slag van rust weet doelman Bekkers zijn schot te keren en daarna kan hij een laag schot van Iwan Tol corner duwen. Bij Ter Leede heeft Boelee eerder hard voorgegeven en probeert Joey tevergeefs zijn voorzet achter het standbeen binnen te tikken. Met 0-1 gaan de ploegen rusten.

Na de rust zien we weer dat Robert Steemer er voor Joey van de Berg is ingekomen. Brayan is nu de centrale spits, Robert linksbuiten. Ook aanvoerder Boelee is geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en Jordly Petronia neemt zijn rechtsbackpositie in. In de 51e minuut passt Ian op Jordly en die zet strak voor, waarna Robert rakelings naast kopt, de vierde kans alweer.

Ook een mooie verre bal van Toon op Jeffrey leidt tot niets en als  doelman Binken het keiharde schot van Ben van der Lans uit een kaats van Jeffrey bekwaam onschadelijk maakt, kansen in de zestien na een voorzet van Steemers van links geen effect hebben,  weten we dat de doelpunten voor Ter Leede weer schaars worden.

Volendam is gevaarlijk in de counter en vooral linksbuiten Joey Tol is iets te snel voor Jordly en hij zwenkt bovendien makkelijk naar binnen en dat doet hij in de 68e minuut weer en produceert precies met de juiste wind een prachtig schot dat achter Bekkers in het net ploft: 0-2!

Volgens mij is het nu gebeurd met Ter Leede denk ik, maar met Steven Wajer voor Ben van der Lans valt de thuisclub toch nog aardig aan en in de 73e minuut krijgt Jeffrey de bal op rechts van Ian aangespeeld en passeert hij met buitenkant rechts de doelman, maar wordt de bal van de lijn gehaald door een verdediger, vijfde kans, weer niks! Ook een kopbal van Brayan uit een strakke corner gaat over.

Natuurlijk krijgt Volendam nu meer ruimte, het creëert kansen, maar met een mooie sliding weet de weer foutloos spelende aanvoerder Zandbergen een treffer te voorkomen, raakt Toon even groggy bij een botsing, levert een vrije trap twee meter buiten de zestien niets op en dan scoort Volendam met de mooiste aanval van de wedstrijd in de 87e minuut de 0-3: Joey Tol switcht naar binnen, geeft door op de naar links uitgeweken Zwarthoed en hij trekt vanaf de achterlijn de bal terug op de geheel vrijstaande Iwan Tol en die schiet hard binnen. Hoe makkelijk gaat dat, hoe geroutineerd!

Ter Leede is geslagen en incasseert gelaten de 0-4 van Niels Springen en speelt achterin de bal rond totdat scheidsrechter Van de Ketterij affluit.

Een terechte nederlaag? Zeker niet als je naar de eerste helft kijkt, waarin ook de scheidsrechter een bepalende rol speelt, en naar het begin van de tweede. Wel als je ziet dat de thuisploeg de kansen niet benut, waar de tegenstander dat heel soepeltjes wel doet.

We hopen dat Ter Leede volgende week uit tegen Smitshoek het doel wat gemakkelijker weet te vinden. De supportersbus rijdt, als ik het goed heb begrepen!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (33 geel, 46 Jordly Petronia), Rob Zandbergen,Stefan Kraaijvanger, Floris Mulder, Ben van der Lans (70 Steven Wajer), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo (83 geel), Jeffrey Bok, Joey van den Berg (46 Robert Steemers),  Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Volendam: Sander Binken, Henny Schilder, Wessel Stuyt (52 geel, 78 Roy Haars), Maarten Woudenberg, Nick Tol (10 Iwan Tol), Niels Springer, Joey Tol, Eric Veerman, Stan Veerman, Sonny Tol ( 2 Gerry Schilder), Harry Zwarthoed ©

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij

Assistent-scheidsrechter: Natascha van der Linden (1e) en Wouter Linders