Wedstrijdverslag Ter Leede – Xerxes DZB

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – XERXES DZB zaterdag 27-10-2018 om 15.15 uur

TER LEEDE NAAR RUIME WINST OP DE ZEBRA’S

Vanmiddag moest het dan maar weer eens gebeuren vond heel Ter Leede. Winst op de Roodemolen na twee opeenvolgende nederlagen. En zo geschiedde, zij het wat later dan normaal omdat de assistent-scheidsrechter uit Brabant kennelijk al met de wintertijd begonnen was en dus wat later met zijn bolide uit zijn pitsstop Asten ( hetgeen droog- of vuuroven betekent!) spoot. Maar ook Ter Leede had een bliksemstart, want al in de tweede minuut had Robert Steemers de eerste in het netje liggen en toen de scheidsrechter het rustsignaal gaf stond het door een own goal van Xerxes en Stefan Kraaijvanger al 3-0. Na de rust kwamen er nog twee bij, één van Jeffrey Bok en een mooie laatste van Ian van Otterlo. Het hadden er meer kunnen zijn, want Ter Leede was goed en Xerxes niet.

Na een ruime warming up op een plots nog zonnige Roodemolen en de eerste treffer van pupil van de week Justin Roest kunnen Ter Leede en Xerxes eindelijk aan de slag. De thuisclub, met Jonathan Robertson weer op de linksbackpositie en Robert Steemers en Brayan Caicedo Mosquera wisselend op het middenveld en in de spits, heeft er zin in en al in  de tweede minuut vuurt Jeffrey Bok op rechts een schot af en direct daarop loopt Robert Steemers om en schiet hard en hoog in en staat de thuisclub al met 1-0 voor.

Xerxes lijkt niet erg onder de indruk, mag in de zesde minuut een corner op rechts nemen die door ter Leede matig verdedigd wordt, maar gelukkig gaat de bal ook aan heel Xerxes voorbij en twee minuten later verdwijnt de bal in een kluwen van spelers voor het Ter Leede-doel via doelman Bekkers over de achterlijn en kan Xerxes alweer de tweede corner nemen. In het verdere verloop van de strijd krijgt Ter Leedes sluitpost nauwelijks kans om zijn kunnen te tonen, want Xerxes kan  niet meer gevaarlijk worden.

In de achtste minuut grijpt de actieve Robertson goed in en zijn pass bereikt Jeffrey Bok, die in de eerste helft nog duidelijk op zoek was naar zijn vorm, net niet en vier minuten later komt Ian door tot op de achterlijn en kaatst zijn harde voorzet via Joey van den Berg bij de eerste paal over de achterlijn. ‘Dat kan beter’, denkt een weer zeer gemotiveerde Van Otterlo en na een vloeiende aanval in de 17e minuut komt hij nu op rechts door, speelt Robert Steemers in de zestien aan, maar dan wordt zijn pass het doel in gegleden door verdediger Michael Navajas-Sanchez in diens uiterste poging om de bal te onderscheppen.

Twee – nul en Ter Leede wil meer. In de 21e minuut gaat na een aardige combinatie tussen Steemers – Bok – Van den Berg de laatstgenoemde neer en ontvangt Jordan Kroon daarvoor de eerste gele kaart van scheidsrechter De Haan en in het daaropvolgende opstootje in de doelmond krijgen ook doelman Van der Molen en Robert Steemers geel voorgeschoteld. In dezelfde minuut schiet Ian op precies de goede hoogte keihard een halve meter naast en dat doet hij zes minuten later na een prima blok van Toon Zwetsloot nog een keer. Even daarvoor heeft aanvoerder Jan Tuitel het veld geblesseerd moeten verlaten en is zijn plek door Mohamed Ajarai ingenomen.

De 3-0 valt in de 34e minuut. Na een corner op links kan Joey van den Berg op Brayan Caicedo Mosquera passen, die komt alleen voor de keeper die zijn inzet nog weet te pareren, maar dan is het voor Stefan Kraaijvanger, die toch nog voorin was, een koud kunstje om de bal erin te lopen.

Met deze stand gaan de ploegen naar de kleedkamer, want twee aardige acties van Rob Zandbergen, die daarbij even geblesseerd raakt, en Brayan leveren niks op, net zo min als een schot van Steemers.

In de tweede minuut na de rust krijgt Joey al meteen een prachtige kans: op rechts komt hij door tot de achterlijn, zwenkt naar binnen en drukt af, maar de doelman weet zijn inzet toch nog op de een of andere manier te keren en in de 53e minuut schiet Steemers na een mooie combinatie met Toon en aanvoerder Boelee jammer genoeg op de lat.

In mijn hele verhaal komt Xerxes eigenlijk niet voor en dat klopt, want bijna alle pogingen van Xerxes om gevaarlijk te worden stranden al op het middenveld en vooral de tweede helft moet het voor doelman Bekkers een gemakkelijke, maar ook saaie middag zijn geweest. De volgende goal ontstaat dan ook omdat centrale verdediger Rob Zandbergen nog zoveel energie heeft dat hij van achteruit opstoomt, alles en iedereen passeert en dan ten slotte precies afgeeft op Jeffrey Bok die in de 60e minuut met een afgemeten schot de 4-0 op het scorebord zet.

Daarna begint het grote wisselen, afruilen zou je in het schaken zeggen. Bij Ter Leede komen Tomas Tavila en Ben van der Lans erin voor Joey van den Berg en aanvoerder Boelee en ook trainer Jalink brengt zijn twee laatste wissels in en kort nadat Steven Wajer de plek van Bok heeft ingenomen gaat Ian van Otterlo op de solotour en bekroont zijn run met een prima schot en maakt daarmee de handvol doelpunten compleet. Hierna gebeurt er niet veel meer en fluit de goed leidende scheidsrechter De Haan af.

Dit was voor de Ter Leede-aanhang een leuke wedstrijd om te aanschouwen en voor de spelers een prima partij om te spelen: aantrekkelijk voetbal en veel doelpunten, wat wil je nog meer. Alleen voor onze gasten was het minder, maar Ter Leede had zo’n wedstrijd even nodig. We zijn benieuwd of Ter Leede ook volgende week uit tegen Achilles Veen zo goed voor de dag weet te komen.

We zullen zien!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (75’  Ben van der Lans), Rob Zandbergen, Stefan Kraaijvanger, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok  (83’ Steven Wajer), Joey van den Berg (66’ Tomas Tavila) Robert Steemers (22’ geel), Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Xerxes DZB: Wesley van der Molen (22’geel), Wembley Paulino Reyes, Michael Navajas-Sanchez, Denzel Medar, Robin Driesse (63’ Orlano Stewart), Stefan Dams, Jordan Kroon ( 21’  geel), Bruce van Kesteren (78’ Leonardo de Pina), Eugenio Leerdam, Jan Tuitel © (25’ Mohamed Ajarai), Raoul Gangadin

Scheidsrechter: Bas de Haan

Assistent-scheidsrechter: Robert Leenstra (1e) en Dylan Verstappen