Ter Leede – Zwaluwen (17/10/2015)

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – VV ZWALUWEN zaterdag 17 oktober 2015 14.30 uur

DE VOGELS VLIEGEN MET ALLE PUNTEN TERUG NAAR VLAARDINGEN

In een gelijkopgaande wedstrijd kwam Zwaluwen door een ongelukkig eigen doelpunt van Tomas Arroyo op voorsprong, maar werd de achterstand door Ter Leede uit een mooie aanval al na vier minuten gerepareerd waarna de stand tot de 76e minuut gelijk bleef, ondanks een prachtige kopkans van Tomas vlak na rust. Toen zorgde Joey Grootenboer uit een corner met een daverende knal voor de 1-2. Hierna was Ter Leede de grip op vooral het middenveld kwijt en kon Zwaluwen in de 86e minuut naar 1-3 uitlopen. Weer had Ter Leede het geluk niet aan zijn zijde, maar gezien het laatste kwart van de wedstrijd kunnen we het wel een verdiende zege van Zwaluwen noemen.

Door een blessure van Ronnie Verplancke startte Ter Leede met Jeffrey Bok voorin rechts in de basis naast Thierry van der Kooye als centrale en Selmo als linkerspits en Tony Schreurs als aanvallende middenvelder. Ter Leede begon goed, kreeg in de vierde minuut een vrije trap. Kappenberg speelde Arroyo aan, die kaatste en Mitchell schoot over. Zwaluwen antwoordde in de tiende minuut met een vrije trap op rechts die snel werd genomen, geen voorzet werd, maar een snel, direct schot op doel. Gelukkig was Bogdan paraat.

Op links toonde Zwaluwenspits en topscorer Marlon Oranje al snel zijn kwaliteiten, hij kwam enkele keren gevaarlijk op, maar het was Tony Schreurs die voor Ter Leede in de 19e minuut het gevaarlijkst werd toen hij van rechts naar links overstekend hard schoot en de bal door de lat werd gekeerd. Een minuut later schoot Jeffrey Bok op de rand zestien over en dat deed even later ook Selmo Kurbegovic na een combinatie met Jeffrey Bok en Vincent Ammerlaan.

Kortom, Ter Leede was goed bezig en moest alleen goed uitkijken voor een counter. En dat gebeurde in de 25e minuut niet, want Mitchell Kappenberg verloor zijn man uit het oog, die kon van rechts laag voorzetten, de inkomende Arroyo wilde de bal tot corner verwerken, maar werkte het leer in het eigen doel en Ter Leede stond met 0-1 achter.

Geen nood, het antwoord van Ter leede kwam al na vier minuten toen Jeffrey Bok na een prachtige aanval via Selmo Kurbegovic en de weer hardwerkende Thierry van der Kooye voor de gelijkmaker zorgde. In die fase zat het Ter Leede publiek te wachten op een voorsprong, maar een scherpe voorzet van rechts van Selmo in de 31e minuut, een volley van Vincent uit een pass van weer Selmo en vooral een combinatie in de 44e minuut waarbij Thierry de stuiterende bal ter hoogte van de penaltystip net niet goed kon verwerken, leverden geen doelpunt op. Als het afwerken gaat lukken wordt hij topscorer.

Twee minuten later ging Oranje in de zestien theatraal neer, maar scheidsrechter Van der Eijk vond het, ondanks schreeuwen van coach Hiele, niks en floot af nadat in diezelfde minuut Selmo met een hard schot van links de rechterpaal schampte. Met 1-1 gingen de ploegen rusten.

Na de thee startte Zwaluwen fel, Tony Schreurs raakte in de 47e minuut geblesseerd, maar het was Ter Leede dat in de 52e minuut had moeten scoren: na een mooie combinatie tussen Kappenberg en Kurbegovic kon de opgekomen Tomas Arroyo uit de voorzet van Mitchell vrij inkoppen, maar de bal verdween net rechts naast de paal. Hij had in hetzelfde doel weer kunnen scoren!

Ook Zwaluwen roert zich. Het krijgt een corner op rechts, een aardige kans voor spits Adil Akadioui in de 62e minuut, vijf minuten later een leuke aanval op links en een schot van Joey Grootenboer dat Bogdan goed pakt. Het schot van Thierry uit de draai een minuut hierna wordt gekraakt en tot corner verwerkt.

Trainer Wisman brengt in de 69e minuut Mike Dam in voor Jeffrey Bok en vrijwel meteen zet hij voor op Tony Schreurs die een lob produceert die jammer genoeg over gaat.

In de 76e minuut komt Zwaluwen op voorsprong. De inleiding is een fout van de scheidsrechter: twee spelers van Zwaluwen botsen op elkaar en de rechtsback van Zwaluwen speelt de bal over de zijlijn. Na de hervatting geeft de scheids de ingooi tot aller verbazing aan Zwaluwen, hieruit ontstaat een counter en daarna een corner op links en als de bal hoog de zestien inzeilt, neemt Joey Grootenboer de bal direct op de slof en schiet prachtig en onhoudbaar in: 1-2!

Hierna is Zwaluwen op het middenveld de baas, stokt de opbouw bij Ter Leede en komen de Vlaardingers in de 85e minuut na een fout achterin door Adil Akanioui zelfs op 1-3. De wedstrijd is dan gespeeld, Thierry krijgt nog geel en na een corner voor Zwaluwen in de 91e minuut fluit de scheidsrechter af en kan Vlaardingen feestvieren.

En Ter Leede? Het likt de wonden. Het buffet na afloop was een troost en het tegendeel van een schrale! Door het verlies van Noordwijk bij De Jodan Boys is nu de kans op een periodetitel nog niet verkeken, maar heeft de ploeg het niet meer in eigen hand en zijn er met koploper Rijnvogels en De Jodan Boys nog twee kapers op de kust.

We zullen zien. De laatste oktoberdag van 2015 brengt de beslissing.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, Tomas Arroyo, Stanley Raydell Kewal ©, Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, Selmo Kurbegovic, Tony Schreurs, Vincent Ammerlaan, , Thierry van der Kooye (86 geel), Jeffrey Bok (69 Mike Dam)

Opstelling Zwaluwen: Nicky Sanders, Ryan Santos St. Aubijn, Sanny Monteiro, Mustafa Celen ©, Adil Aklanioui, Joey Grootenboer, Robin Verhorst, Marlon Oranje, Clint van Stee, Marcelo Gomes Da Veiga, Jorno Reurink (15 geel),

Scheidsrechter:                 S. van der Eijk

Assistent-scheidsrechter: P. Willems (1e) en J.H. Molegraaf

TV-samenvatting Michel van Delft: Ter Leede TV

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / ALBUM / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016