Wedstrijdverslag Volendam – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG RKAV VOLENDAM – TER LEEDE zaterdag 16-02-2019  14.30 uur

VOLENDAM SLAAT AANVAL TER LEEDE OP KOPPOSITIE AF

Na een goed begin van Volendam was het Ter Leede dat door een prachtige vrije trap een voorsprong nam die tot de 34e minuut duurde toen een geheel vrijstaande Joey Tol kon gelijkmaken. In de eerste helft speelde Ter Leede aardig, was het goed opgewassen tegen Volendam en kreeg het nog twee mooie kansen, maar vlak na de rust was Roodgeel niet bij de les en kon Eric Veerman weer heel eenvoudig scoren. Hierna speelde Volendam het goed en professioneel uit, aanvankelijk ook nog met korte combinaties, maar gaandeweg ruimde het alleen met lange ballen op Springer en dat deed het zo goed dat wat Ter Leede ook probeerde het zich geen enkele doelrijpe kans wist te verwerven en dus uiteindelijk met 2-1 verloor. Daardoor behoudt Volendam de koppositie en gaat ook de periodetitel aan de neus van Ter Leede voorbij. Maar ja, met tien wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk.

Na een minuut stilte wegens het overlijden van echte Ter Leedeman en Gouden Spelddrager Kees Kersten fluit scheidsrechter Gert Keijl voor het begin en neemt de thuisploeg  met een voorzet van links en twee  vrije trappen het voortouw en moet doelman Bekkers al in de vierde minuut  een inzet van Joy Tol onschadelijk maken. En na een eerste vrije trap van Steven Wajer die over alles en iedereen heen gaat wordt Volendam over links op nieuw gevaarlijk en moet Bekkers in de negende minuut weer ingrijpen en dat doet hij vakkundig. Een tegenvaller voor Ter Leede is het uitvallen van Jonathan Robertson al in de 15e minuut. Sami Mouchih komt er voor hem in en hij vervangt hem weer naar behoren

Maar dan is het plots de beurt aan Ter Leede. Na een overtreding op Steven Wajer plaatsen Jeffrey Bok en Ian van Otterlo zich achter de bal. Wie gaat hem nemen, de links- of de rechtspoot? Doelman Binken weet het niet en gokt waarschijnlijk op Bok en hij moet dan ook volkomen machteloos toezien dat Ian van Otterlo de bal met precisie in de vrije rechterhoek deponeert en Ter Leede leidt met 0-1! In deze fase van de eerste helft speelt Ter Leede goed en na een buitenspeldoelpunt  van Volendam in de 17e minuut, een mooie actie van Ian en een redding van Bekkers op een schot van Springer, krijgt Robert Steemers weer een prachtige kans op de 0-2 als Ian van Otterlo in de 25e minuut hem uitstekend bedient en hij op snelheid op het doel af gaat, keeper Binken omspeelt en – naar rechts uitgeweken – de bal eenvoudig in het lege doel denkt te schieten, maar die wordt door een snelle verdediger uit het doel gewerkt. Grote kans weg en het blijft bij de 0-1. Ook als Ian, voor Ter Leede de grote man van de eerste helft, steeds gevaarlijk opkomend en strooiend met passes, Brayan Caicedo in de 30e minuut aanspeelt op rechts en deze de bal keurig terugtrekt is er net niemand om hiervan te profiteren.

Inmiddels is het gele-kaartenfestijn van scheidsrechter Keijl aangebroken. Al in de 26e minuut krijgt Rob Zandbergen geel, trainer Wisman een reprimande  en gaan vervolgens  Toon Zwetsloot in de 32e en aanvoerder Boelee in de 45e minuut op de bon. Volendam wordt in die eerste helft vreemd genoeg gespaard en dat is ook waar assistent-coach Jan Blankespoor de scheidsrechter naar vraagt als hij voor de eerste helft affluit direct nadat Steven Wajer na een beuk in zijn rug gevloerd is. In deze absoluut niet harde wedstrijd zal hij in totaal acht kaarten uitdelen, na de rust dan wel drie voor Volendam en nog twee voor Ter Leede. Ja, arbiter Keijl heeft echt laten merken dat hij er was!

Maar dit terzijde. Het is steeds duidelijker dat Volendam de opbouw van achteruit door met name Rob Zandbergen wil verstoren, hij krijgt geen ruimte en wordt dicht op de huid gezeten en dat leidt in de 32e minuut tot een corner voor Volendam op links en uit deze vierde hoekschop kan, nadat de bal in de doelmond wordt verlengd de volkomen vrij staande Joey Tol met een laag schot de gelijkmaker aantekenen. Hier toont zich de waarde van een speler die ver weg en dus ongedekt  bij de tweede paal staat en hoge en doorschietende ballen voor zijn rekening neemt. Ter Leede doet dat nooit.

Ter Leede gaat op zoek naar een tegentreffer en we zien in de 39e minuut  een prachtige actie van Van Otterlo, hij passeert drie man en geeft af op Ciacedo, die wordt verdedigd en het levert slechts een corner op. In de 43e minuut komt er weer een mooie kans als Ian zelf rakelings rechts naast schiet na een dubbele een-twee met Brayan Caicedo, het blijft bij 1-1 en de ploegen gaan rusten.

Direct na rust is Volendam gevaarlijk, maar als Joey Tol in de 46e minuut in de zestien theatraal neer gaat krijgt hij geen penalty, maar een gele kaart wegens een Schwalbe. Het is uitstel van executie, want drie minuten later neemt Volendam de leiding als Eric Veerman op rechts volkomen vrijstaat en simpel en laag kan inschieten. Ter Leede is slecht geconcentreerd uit de kleedkamer gekomen en we zien in de vijftigste minuut een vlekkenloze combinatie van de thuisploeg waarin Ter Leede wordt weggetikt, gelukkig wordt het geen doelpunt.

Na het zwakke begin herstelt Ter Leede zich enigszins en in de 55e minuut zien we een mooie aanval met een voorzet van rechts van Boelee op Caicedo en als na een corner op rechts doelman Binken ingrijpt, raakt hij geblesseerd en moet verzorgd worden. Dat kost tijd, kostbare tijd. In de 64e minuut krijgt Ter Leede een vrije trap zo’n zeven meter buiten de zestien en weer gaan Bok en Van Otterlo achter de bal staan. Nu is het Bok die hem neemt, maar zijn schot vliegt over. In de 70e minuut gaat doelman Binken weer liggen, de scheidsrechter krijgt te horen dat er gewisseld moet worden, de reservedoelman maakt zich klaar om in te vallen, maar dan geeft Binken te kennen dat hij doorgaat. Leuke list, kost weer tijd, maar deze truc levert hem nu wel geel op.

Wie wel gewisseld wordt is Steven Wajer, die al in de voorbereiding last had van een kuitspier en in de rust al probeerde of het nog ging. Jim Gillissen vervangt hem en wat later komt ook Joey van den Berg erin voor Brayan Caicedo.

Volendam bepaalt zich vanaf nu tot verdedigen en praktisch elke bal wordt naar voren geroeid waar Springer moet proberen er iets mee te doen, maar Ter Leede weet er niet veel tegenover te stellen. Het gebruikt de vleugels te weinig, waar vooral Bok nog voor gevaar kan zorgen. Robert Steemers schiet nog een keer over en aan de andere kant ontsnapt Ter Leede aan een grotere nederlaag door een redding van Bekkers op een kopbal van Zwarthoed en even later slaat Bekkers in een reflex de bal via de lat over en een corner van Ter Leede in de 90e minuut en een voorzet van Bok leveren niets meer op en daardoor lijdt Ter Leede na drie overwinningen weer een nederlaag en staat het nu op vier punten van koploper Volendam en mist het ook de tweede periode.

Jammer, maar er is nog van alles mogelijk. Eerst nog een bekerwedstrijd en dan is op 9 maart Achilles Veen op de Roodemolen de tegenstander.

Tot dan!

Opstelling Volendam: Sander Binken (72’geel), Henny Schilder, Eric Veerman (74’ Eric Veerman), Wessel Stuyt, Stefan Plat,  Nick Tol ©(77’Jaap Tol), Niels Springer, Joey Tol (46’ geel, 88’ Iwan Tol), Harry Zwarthoed, Stef Schokker, Nick Tuyp

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (45’ geel, 46), Rob Zandbergen (86’ geel, Ben van der Lans, Jonathan Robertson (14’ Sami Mouchih),  Steven Wajer( 64’ Jim Gillissen (77’ geel)), Toon Zwetsloot (32’ geel), Ian van Otterlo (89’ geel), Jeffrey Bok,  Robert Steemers,  Brayan Mosquera Caicedo ( 77’ Joey van den Berg)

Scheidsrechter: Gert Keijl

Assistent-scheidsrechter: Arjan Overwijk (1e) en Jack Koornneef