Zwaarbevochten gelijkspel voor Ter Leede F3

Vandaag de topper in de 8ste F klasse tegen Graaf Willem II F7. Het team met de meest productieve aanval tegen de minst gepasseerde verdediging in de beker, het kasteel van Teylingen, Ter Leede F3. De tactiek van coach Marcel was duidelijk en de jongens trokken meteen enthousiast ten aanval. Grote kansen leverde het echter niet op maar dan opeens uit het niets de voorsprong. Een mislukte voorzet van Jay belandde in de scrimmage voor de voeten van Daan. Zijn spitsen instinct liet hem niet in de steek en hij schoot de bal onhoudbaar hoog in het doel,  1-0 in de 5 minuut. Gr WII speelde op de counter en ze leken keeper Jason te verrassen. Het afstandsschot verdween pardoes door zijn benen maar toch wist hij de bal nog voor de lijn te stoppen. Ruststand 1-0.

De hagenaars begonnen furieus aan de tweede helft. In de derde minuut stormde hun Duitse spits Cornelius al helemaal vrij op naar ons doel. Tweede keeper Floris ranselde zijn schot met een fabuleuze snoekduik uit de kruising. Maar zijn spelhervattingen belandden weer in de voeten van de sturmer. Mats en Bram moesten verdedigend vol aan de bak maar we kwamen niet onder de druk uit.  De wissel van rechtsback Ryan pakte al helemaal verkeerd uit. Zijn vervanger schoof pardoes de bal in de voeten van de tegenstander die dit kado dankbaar verzilverde. De 1-1 in de 29ste minuut van de wedstrijd.  We kwamen pas onder de druk uit toen centrale verdediger Lars zich met de spelhervattingen ging bemoeien. I.p.v. hoge ballen door het centrum wist hij de spitsen te bereiken. Deze kwamen eindelijk eens over de middellijn maar de slalom van linkerspits Sam werd onreglementair gestopt. De vrije trap van Jay leek in de kruising te verdwijnen maar werd in het keepersgebied met de hand weggeslagen. De goed leidende scheidsrechter gaf een penalty. Daan ontfermde zich over  de bal maar zijn trap verdween net over de dwarslat. Dan nog een hachelijk moment voor ons doel maar via binnenkant paal had Floris ook deze bal weer onder controle. Eindstand 1-1.

GRWIIF7p2

Een wedstrijd met twee gezichten en een middenvelder die de in de tweede helft als linkerspits startte maar als rechtsback eindigde. Vanwege zijn teaminzet is Sam dan ook Man of the Match. Het gelijkspel werd gevierd als een overwinning want het ene puntje levert ons de koppositie op in de beker.