Bericht van de voorzitter

Beste Ter Leede vrienden.

Vanmiddag hoorde ik dat een van onze gouden speld dragers, Klaas de Wolde gisteren is overleden. Elders op de website meer informatie hierover.

Afgelopen zaterdag was de kantine voor het eerst eindelijk weer open na ruim drie maanden. Het was echt even anders dan anders; 1,5 meter afstand houden en overal zitten. Dit geldt zowel binnen als buiten. Veel mensen denken dat buiten, op het terras, zitten niet verplicht is, maar dat is helaas wel het geval. Binnen kunnen we nu met veel passen en meten ongeveer 75 mensen kwijt, buiten zou het meer kunnen zijn, maar hier ligt de beperking in het aantal zitplaatsen (stoelen) die we hebben. Het weer kan ook een rol spelen, met de regen van afgelopen zaterdag was buiten zitten niet echt aantrekkelijk. We kunnen in totaal, binnen en buiten, ongeveer 150 mensen kwijt. Ondanks alle beperkingen en maatregelen was het zaterdag weer echt gezellig en iedereen hield zich prima aan de regels. We gaan dan ook gewoon op de komende twee zaterdagen, 11 en 18 juli weer open van 14.00 tot 18.00 uur. Aanstaande zaterdag, 11 juli, zij er nog plaatsen voldoende, dus als je zin hebt om even langs te komen, je bent welkom. Kijk hier even voor de spelregels.

We hebben nu in ieder geval ervaring met het openen van de kantine en kunnen ook na gaan denken hoe we dat over een paar weken, als alles weer helemaal op gang is, moeten gaan organiseren. Om de uitdaging even te schetsen; op een gemiddelde zaterdag, als onze eerste teams thuis spelen, lopen er tussen de 1000 en 1500 mensen in en uit. Vrijwel iedereen komt dan ook in de kantine voor koffie, hapje en drankje. Hoe we dat moeten organiseren met de huidige regels en met 75 zitplaatsen weten we echt nog niet en dat wordt echt een probleem!

Dan de kleedkamers en douches. Deze mogen nu open, maar ook daar geldt de regel dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden, ook tijdens het douchen. We denken nu na over hoe dat georganiseerd moet worden. Ook een leuke uitdaging!

Tot zover mijn stukje voor deze week, blijf gezond, hou afstand en tot 18 juli!

Kees de Lange, voorzitter.